نویسنده دراین گزارش که روز دوشنبه منتشر شده نوشت: دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا نماد دمکراسی شکننده آمریکاست.
این تحلیلگر مسایل بین المللی تصریح می کند که برای اینکه کشورهای آسیایی در دامی که غربی ها در آن گرفتار شده اند، نیفتند لازم است که بر روی سرمایه های انسانی تمرکز کرده و در قلمروهای آموزش و پرورش و بهداشت سرمایه گذاری کنند تا این نابرابری ها از بین برود.
کریم راسلان بر این باور است که شماری از این کشورها مانند آمریکا که از دیرینه ترین دمکراسی های جهان هستند، امروز در دستان انگشت شماری از رهبران قرار گرفته اند که به هر سو می خواهند، کشورشان را می کشانند.
وی افزود: آمریکا با چهل و پنجمین رییس جمهورش که ترامپ است، در مسیر پسرفت در جاده دمکراسی قرار گرفته است و هر روز وضعیتی به مراتب شکننده تر پیدا می کند.
نویسنده در تحلیل خود آورده است: نمونه این پسرفت را می توان در جریان استیضاح ترامپ در سنای آمریکا مشاهده کرد که او چگونه کنگره و دمکرات ها را به چالش کشید و اتهاماتی بسیار محکم به هیچ گرفته شد و راه بجایی نبرد.
راسلان تاکید کرد: این وضعیت می تواندبدتر هم بشود. دمکراسی در آمریکا از سوی ترامپ و یانکی ها به مسلخ کشانده می شود و پسرعموهای بریتانیایی آنها نیز در انگلستان ساز برگزیت می زنند و آرای مردمی را نادیده می گیرند و نمایندگان نیز بدون آنکه دلخواهشان باشد رای به آن می دهند و این شرایط شکنندگی دمکراسی را بیشتر می کند و نوعی درون تخریبی در این کشورها محسوب می شود.
در این گزارش آمده است: زمانی که مارگارت تاچر در سال ۱۹۷۹میلادی در انگلستان به قدرت رسید صنایع تولیدی ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را استخدام کردند اما سال ۲۰۱۶ میلادی این رقم به دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر کاهش یافت و امروز در آمریکا سه نفر از بزرگترین ثروتمندان این کشور به اندازه ۵۰ درصد مردم معادل ۱۶۰ میلیون نفر ثروت دارند.
راسلان در مطلب خود از کشورهای دیگر بخصوص آسیایی ها می خواهد که از این شرایط بد در غرب و انحصاری شدن ثروت و قدرت توسط معدودی از رهبران درس عبرت بگیرند و اجازه ندهند کشورهایشان مامن چنین افرادی شوند. آنها نمی توانند به چنین دمکراسی هایی پناه ببرند. راه گریز از این دام ها سرمایه گذاری های انسانی و از بین بردن نابرابری ها در جامعه است.