ارومیه- ایرنا- با نگاهی به برگ‌های پر زرق و برق انقلاب اسلامی متوجه حضور پرشور بانوان انقلابی دوشادوش مردان در صحنه‌های مختلف انقلاب از جمله راهپیمایی ۲۲ بهمن می‌شویم؛ زنانی که شهیدان قبل و پس انقلاب و دوران دفاع مقدس، ثمره دامان پاک آنان هستند و بهشت زیرپایشان قرار دارد.

امام خمینی (ره) زنان را پیشگامان انقلاب معرفی می‏‌کردند؛ همان زنانی که در صف‌های مقدم تظاهرات حاضر بودند و با حرکت ‏خود مردان را برای حضور و مبارزه تشجیع کردند؛ زنانی که فرزندان خود را برای شهادت تربیت کردند و با پاسداری از خون شهدا، انقلاب را تداوم بخشیدند.

پیروزی انقلاب اسلامی به دور از تفکیک جنسیتی، تحولی بود که بنیانگذار انقلاب اسلامی بر آن صحه می‌گذاشتند و می‌فرمودند: «ما مفتخریم که بانوان و زنان پیر و جوان و خرد و کلان در صحنه‌های فرهنگی و اقتصادی و نظامی حاضر و هم دوش مردان در راه تعالی اسلام و مقاصد قرآن کریم فعالیت دارند».

امروزه هم این زنان زیر بمباران تبلیغاتی و جنگ نرمی که حجاب و عفاف آنان را نشانه رفته‌است، ایستادگی می‌کنند و همچنان به عهد و پیمان خود با اسلام و انقلاب پایبند هستند.

«رویا دولتی» از بانوان ارومیه‌ای معتقد است که حضور پرشور بانوان در راهپیمایی این روز آن هم در شرایط نامساعد جوی به جهانیان نشان می‌دهد که تک به تک این قشر تاثیرگذار و عظیم در موفقیت‌های انقلاب خود سهیم هستند.

وی تاکید کرد: بانوان نقش بی‌بدیلی را در تمامی عرصه‌های انقلاب داشته و دارند و با تربیت فرزندان انقلابی این مسیر را همچنان ادامه می‌دهند.

«ندا حسینی» نیز گفت: من همه ساله در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت می‌کنم تا ثابت کنم که زنان جزء جدایی‌ناپذیر انقلاب اسلامی هستند.

وی اظهار داشت: ما زنان این مرز و بوم با تربیت فرزندانی چون شهید سلیمانی‌ها به دشمن نشان می‌دهیم که راه امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی پرتوان‌تر از گذشته ادامه دارد.

«فریبا ضیایی» نیز اظهار داشت: انقلاب اسلامی زمنیه حضور بانوان را در تمامی عرصه‌ها فراهم و نگاه تبعیضی به زنان را در جامعه حذف کرد؛ افزایش سهم مدیریتی زنان طی سال‌های اخیر نیز جایگاه زنان را بیش از پیش ارتقا داده‌است.

وی بیان کرد: در زمان طاغوت زنان توان ابراز وجود نداشتند و نگاه تحقیرآمیزی به زنان وجود داشت که این نگاه با تدابیر امام خمینی (ره) و تاثیر انقلاب اسلامی حذف شد.

یک بانوی مدرس دانشگاه نیز با اشاره به اینکه زنان در شکل‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و قبل از آن نقش بسزایی ایفا کردند، گفت: به عبارتی بانوان از ستون‌های انقلاب اسلامی به شمار می‌روند و در این مسیر ثابت قدم هستند.

«ندا عبدی» با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی احترام و عزت را به زن ایرانی برگرداند و او را از «وسیله» بودن رهانید، ادامه داد: جمهوری اسلامی نقش و منزلت واقعی برگفته از دین مبین اسلام را به زنان اعطا کرد.

وی اضافه کرد: زن ایرانی در حال حاضر نیز توانسته قابلیت‌ها و توانمندی‌های خود را فارغ از نگاه جنسیتی و در پناه حجاب اسلامی ایفا کند و این امر مرهون انقلاب اسلامی است.

عبدی گفت: زنان با حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال بار دیگر دین خود را نسبت به انقلابی که نویدبخش رهایی آنان از نگاه‌های غربی است، ادا می‌کنند. 

این مدرس دانشگاه بیان کرد: نگاه جهانیان در چهل‌ویکمین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به راهپیمایی این روز دوخته شده‌است و زنان با حضور مقتدرانه خود پاسخ دندان‌شکنی به دشمنان خواهند داد.

مسوول نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس آذربایجان‌غربی نیز با اشاره به اینکه زنان دوشادوش مردان در ظهور و بروز انقلاب نقش داشتند، گفت: زنان باید در چهلمین‌ویکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مقتدرتر از گذشته عمل کنند و جواب دندان‌شکنی به یاوه‌گویی‌های دشمنان بدهند.

لیلا سپهری ادامه داد: حضور زنان در راهپیمایی روز جاری، اقتدار نظام را به رخ جهانیان می‌کشد و این حضور آگاهانه زنان، بیداری ملت را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه زنان ایرانی با حضور مقتدرانه خود در راهپیمایی ۲۲ بهمن الگوی زن مسلمان ایرانی را به جهان صادر می‌کنند، افزود: کسانی که مدعی محدودیت حجاب هستند با نگاه به راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال متوجه می‌شوند که زنان ایرانی بدون هیچ محدودیتی دوشادوش مردان در مسیر انقلاب حرکت می‌کنند.

یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی که به‌درستی به آن پرداخته نشده، نقش بانوان در آن است؛ این نقش مؤثر خود متأثر از نگاه اجتهادی و اجتماعی امام به این مقوله محسوب می‌شود.

وقتی از نظر اجتهادیِ امام سخن گفته می‌شود، باید دانست در دوره‌ی پهلوی اول، چه مصائبی بر سر زنان آمد و هویت زن مسلمان چگونه لگدمال شد و در دوره‌ی خودفروختگی پهلوی دوم چگونه زن،‌ عروسک امیال حکومت غرب‌گرا شد.

حضرت امام که خود شاهد هر ۲ دوره بود، روحانیت و بانوان را بیشتر از همه مورد ستم حکومت ستم‌شاهی می‌دانست؛ یعنی همان ۲ قشری که بیش‌ترین نقش را در پیروزی انقلاب اسلامی‌ داشتند.

به گزارش ایرنا به نقل از پرتال امام خمینی (ره) ایشان فرموده بودند: «۲ طایفه را در آن وقت از همه بیش‌تر بهشان ظلم کردند: یکی بانوان بود، که با این اسم آن قدر ظلم کردند و یکی هم روحانیان بود. این ۲ طایفه را شاید در زمان رضاشاه بیش‌تر از سایر مردم بهشان تعدی کردند.»