تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از حمایت ۵۰ درصدی این معاونت برای خرید لوازم مورد نیاز آموزش و پرورش در تجهیز مدارس با محصولات ایران ساخت خبر داد.

سورنا ستاری روز دوشنبه در مراسم امضای یک تفاهم‌نامه و دو قرارداد بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان و وزارت آموزش و پرورش در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: یکی از پایه‌های اصلی حرکت اقتصاد دانش بنیان، آموزش و پرورش است. فعالیت این معاونت با وزرای قبلی در جهت گسترش علم و فناوری فعالیت خوبی بود اما محدود و کوچک، در دوران وزارت جدید آموزش و پرورش کارهای بسیاری در معاونت علمی و وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته و در حال انجام است.

وی ادامه داد: حوزه آموزش و پرورش حوزه بسیار وسیعی است و برای ما نیز حوزه تخصصی و حساسی بشمار می‌رود.

ستاری با اشاره به اینکه برای نحوه آموزش، سیستم آموزش و عملکرد ما در معاونت علمی و اینکه بار اضافه ای بر روی دوش آموزش و پرورش نشویم جلسات متعددی برگزار شده است، افزود: چارچوب‌های زیادی برای همکاری ایجاد شده است، حمایت ۵۰ درصدی معاونت علمی از خرید تجهیزات تولید شده توسط شرکت‌های داخلی در فهرست شرکت‌های موجود در ایران ساخت برای تجهیز مدارس و پژوهش‌سراها  از سوی وزارت آموزش و پروش یکی از کارهایی است که امروز با امضای تفاهم‌نامه اجرا خواهد شد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: از ۶ سال پیش این کار را با وزارت علوم و وزارت بهداشت شروع کرده‌ایم و اکنون پیچیده‌ترین تجهیزات و دستگاه‌های آزمایشگاهی را در داخل می‌سازیم و برخی شرکت‌ها در حوزه صادرات فعالیت دارند.

وی تاکید کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این آمادگی را دارد که این کار را  با آموزش و پرورش شروع کند و به طور خاص برای آموزش و پرورش تجهیزات طراحی و ساخته شود و تجهیزات بر اساس نیاز معلم و پژوهش‌سراها باشد.

ستاری گفت: حوزه شناسایی استعدادهای برتر حوزه‌هایی است که چندین سال فعالیت داشته‌ایم، طرح شهاب از جمله آنهاست که پنجمین سالی است که برگزار می‌شود. همچنین ارایه آیین‌نامه جدید مدارس سمپاد و باشگاه پژوهشگران جوان نیز از دیگر فعالیت‌های انجام شده در این زمینه است.

وی گفت: هر دو موضوع اعم از طرح شهاب و مدارس سمپاد و باشگاه پژوهشگران جوان از موضوعات مورد تاکید مقام معظم رهبری است و اجرایی‌سازی آن باید انجام شود و ما امیدواریم این دو موضوع به طور جدی در آموزش و پرورش دنبال خواهد شد.

ستاری آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در حمایت از فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های فعال درحوزه آموزش و پرورش اعلام کرد.
وی ادامه داد: فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان از آموزش و پرورش و از کلاس درس شروع می‌شود، اینکه در فرزندان ما نوآوری و اعتماد به نفس به چه شکلی ایجاد می‌شود همه به کلاس درس برمی‌گردد، فرهنگ کارآفرینی و ارزش‌آفرینی از مباحث مهم اقتصاد دانش‌بنیان است که از سر کلاس شروع می‌شود.
وی با اشاره به سابقه همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و آموزش و پرورش در دولت یازدهم و دوازدهم، افزود: در این دوره همکاری خود را با آموزش و پرورش گسترش داده‌ایم و در ۵ سال گذشته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیشتر مشغول آموزش عالی بوده اما حوزه آموزش و پرورش بسیار تاثیرگذار است و ما سعی داریم از امکانات خود برای این حوزه استفاده کنیم تا بخش بزرگی از تاثیرگذاری این امر را تا پایان دولت دوازدهم حس کنیم.
آمادگی معاونت علمی برای برگزاری نمایشگاه سالانه برای آموزش و پرورش
ستاری با اشاره به تجهیز برخی پژوهش‌سراها توسط معاونت علمی ادامه داد: در این زمینه پژوهش‌سراهای چهار حوزه بایو، نانو، سلول‌های بنیادی و هوافضا را در مدارس تجهیز کرده‌ایم اما در این تفاهم‌نامه  مدارس، هنرستان‌ها و پژوهش‌سراها می‌توانند از محصولات دانش‌بنیان ایران ساخت برای تجهیز خود استفاده کنند.
وی گفت: ما آمادگی برگزاری نمایشگاه سالانه از تجهیزات مورد نیاز آموزش و پرورش را داریم و این امر باعث می‌شود تجهیزات مورد نیاز آموزش و پرورش، ایجاد شود و صرفا از محصولات موجود استفاده نکنند بلکه مدارس و معلمان با توجه به نیاز خود تجهیزات را سفارش دهند.

تفاهم‌نامه همکاری مشترک وزارت آموزش و پرورش و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با محوریت فرهنگ‌سازی علم و فناوری، برگزاری تورهای مشترک علم و فناوری، اجرای کامل طرح شهاب در مدارس و تحریک و ایجاد تقاضا و بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان به امضای محسن حاجی میرزایی و سورنا ستاری رسید.