مهاباد- ایرنا- اقامتگاه بوم‌گردی روستای «بیوران» واقع در بخش مرکزی سردشت به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر امروز، دوشنبه به بهره‌برداری رسید.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سردشت روز دوشنبه در حاشیه افتتاح این طرح و در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اقامتگاه به مساحت ۳۵۰ متر مربع در یک طبقه شامل سه سوییت و آشپزخانه و سالن غذاخوری است که با افتتاح آن برای پنج نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد شده است.

صلاح محمدی اضافه کرد: برای این طرح پنج میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال هزینه شده که سه میلیارد و ۹۵۰ ریال آن از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اشتغال پایدار روستایی و عشایری , مابقی آن آورده شرکت تعاونی روستایی است.

وی افزود: بهره‌برداری از این طرح با هدف جذب گردشگر و رونق این صنعت در سردشت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند نقطه آغازی برای حضور بیشتر گردشگران در این منطقه باشد.

وی با بیان اینکه این واحد پنجمین اقامتگاه بوم‌گردی سردشت است، اظهار داشت: هفته دولت امسال نیز اقامتگاه بوم‌گردی روستای «قلته» واقع در بخش مرکزی سردشت به مساحت ۲۰۰ متر مربع در یک طبقه در قالب هشت سوییت با سرمایه‌گذاری سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال به بهره‌برداری رسیده بود.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان‌غربی و در نوار مرزی ایران با عراق واقع شده و ۹۰ هزار هکتار از مساحت آن را عرصه‌های جنگلی تشکیل می‌دهد.

سردشت با قرار گرفتن در اقلیمی خاص دارای طبیعتی متنوع و شگفت انگیز است که از کوه تا دشت و جنگل تا دریاچه و رودخانه را در خود جای داده و قابلیت پذیرش مسافر در هر چهار فصل سال را دارد به طوری که ظرفیتی کم نظیر برای گردشگران را در این شهرستان مرزی فراهم کرده است.

دریاچه سد و رودخانه زاب و حاشیه‌های اطراف آنها، آبشار شلماش، آبشار رزگه و چکو، چشمه آب معدنی گراوان، گردنه زمزیران، دشت وزینه، تفرجگاه‌های خدر آباد، دره گرژال، بیوران و باساوه، زوران و باژار تنها بخشی از زیبایی‌های بی‌پایان این شهرستان است.

در سردشت ۲۸ هزار و ۹۴ هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که ۹ هزار و ۷۷۸ هکتار آبی و ۱۸ هزار و ۳۱۶ هکتار به صورت دیم است؛ سالانه ۱۲۲ هزار تن انواع محصولات دامی، آبزی، زراعی و باغی در سردشت تولید می‌شود.

شهرستان مرزی سردشت دارای ۲۷۱ روستاست که از این تعداد ۱۷۱ روستا با ۲۵ هزار نفر در بخش مرکزی سکونت دارند.