کرمانشاه- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه شایعات مطرح شده مبنی بر لغو مجوز سرمایه‌گذاران چینی در این استان را تکذیب و تاکید کرد که فعالیت‌های این شرکت کاملا قانونی است.

ابتدای آذر ماه امسال تمایل این شرکت چینی برای حضور و سرمایه گذاری در استان کرمانشاه با حضور نمایندگان آن رسما اعلام و روند ساخت آن از دی ماه آغاز شد.

کارخانه تولید کاشی و سرامیک «شرکت زاگرس ستون آسیا» قرار است با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون یورو در شهرک صنعتی زاگرس ایجاد شود.

پس از مطرح شدن موضوع حضور سرمایه گذاران چینی افرادی در کرمانشاه و دیگر استان های کشور نسبت به آن اعتراض کردند و خواهان لغو مجوزها شدند.

موضوع تا آنجایی پیش رفت که عده‌ای از مخالفان با غیرقانونی خواندن حضور سرمایه گذار چینی در کرمانشاه از رییس قوه قضاییه خواهان دادرسی شدند و حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رییسی نیز دستور رسیدگی به موضوع را توسط دادستانی صادر کرد.

در روزهای گذشته و پس از موضع گیری های رییس دستگاه قضایی کشور، مطالبی مبنی بر ابطال مجوز فعالیت چینی ها از سوی وزارت صمت در فضای مجازی منتشر شد که معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه آن را به شدت تکذیب کرد.

«هدایت حاتمی» روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا، اظهارداشت: این سرمایه گذار چینی مطابق قانون سرمایه گذاری های خارجی جمهوری اسلامی ایران در کرمانشاه حاضر شده است و به فعالیت خود ادامه می دهد.

وی در رابطه با دستور رییس قوه قضاییه در این باره گفت: آقای رییسی یک سری نگرانی در رابطه با حضور سرمایه گذاران چینی داشتند که مستندات قانونی و گزارش توجیه و پشتیبانی اقتصادی را خدمت ایشان ارسال کردیم و در نهایت مشخص شد که همه چیز مطابق قانون و مقررات است.

اظهار نظر غیر کارشناسی ممنوع

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه با گلایه از مطرح کردن نظرات غیرکارشناسی در رابطه با حضور سرمایه گذاران چینی، گفت: یک صنعت قوی کاشی نباید از حضور کارخانه دیگر نگران باشد و اگر هم ضعیف عمل می کند باید اجازه دهد یک کارخانه دیگر به کار خود ادامه دهد.

حاتمی افزود: براساس سند توسعه صنعت کاشی و سرامیک وزارت صنعت، معدن و تجارت باید تولید کاشی در کشور از سالی ۴۰۰ میلیون متر مربع به سالی ۷۰۰ میلیون متر مربع برسد که یکی از الزامات آن استفاده از سرمایه گذاران خارجی است.

وی با بیان اینکه براساس این سند باید از تجربیات دیگر کشورها در زمینه بازاریابی و فروش استفاده کرد، گفت: حضور سرمایه گذاران چینی در کرمانشاه براساس منافع ملی و در راستای سند توسعه صنعت کاشی و سرامیک کشور است.

تلاش یزدی ها برای رفتن چینی‌ها از کرمانشاه

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه یزدی ها را یکی از مخالفان حضور سرمایه گذاران چینی در کرمانشاه دانست و گفت: یزدی ها در ابتدا به دنبال جذب این سرمایه گذاری عظیم در استان خود بودند اما زمانی که چینی ها کرمانشاه را برای سرمایه گذاری انتخاب کردند، ساز مخالف کوک کردند و به دنبال لغو این سرمایه گذاری افتادند.

حاتمی با بیان اینکه نباید به خاطر منافع عده ای، منافع ملی را زیر پا گذاشت، گفت: در برخی استان‌های کشور، سرمایه گذاران شناسایی و پیشنهادات زیادی در خصوص حمایت از آنها داده می‌شود اما بسته‌های حمایتی ما در استان و نیز جاذبه‌ها و امتیازات استان به گونه‌ای است که برای سرمایه گذار جذابیت دارد و از همین روست که اگر گیرهای اداری در استان به حداقل برسد و همراهی و هماهنگی لازم به وجود بیاید به طور قطع شاهد حضور گسترده سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی خواهیم بود.

چینی‌ها بازار را از کرمانشاهی‌ها نمی‌گیرند

براساس آنچه تاکنون اعلام شده است، این شرکت چینی با دید صادرات کارخانه خود را در کرمانشاه ایجاد خواهد کرد و ۸۰ درصد محصولات خود را به خارج از ایران صادر می کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه هفته گذشته نیز در رابطه با حاشیه های ایجاد شده پیرامون حضور سرمایه گذاران چینی در کرمانشاه گفت: مسوولان استان شب و روز را به هم می‌دوزند که یک سرمایه گذار را جذب کنند آیا از توان اقتصادی یک کشور دیگر استفاده کردن جرم است؟

حاتمی با تاکید بر اینکه این شرکت چینی یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه وارد کشور خواهد کرد، گفت: در شرایط تحریم جذب چنین سرمایه ای به منظور رونق اقتصادی استان کرمانشاه فرصتی ارزشمند است.

وی سرمایه گذاری را تنها راه توسعه اقتصادی و حل معضل بیکاری کرمانشاه دانست و گفت: راه اندازی این کارخانه قانونی و شرعی است و به نفع استان، کشور و اشتغال است و بنده تعهد می‌دهم بابت احداث این کارخانه یک شغل در استان کرمانشاه به مخاطره نمی‌افتد بلکه حداقل تا موقع ساخت کلی شغل ایجاد می‌شود.

اشتغالزایی چینی

براساس تعهدی که این شرکت چینی به مدیران استان داده است، پس از راه اندازی تنها صد نفر نیروی متخصص خود را از کشور چین به کرمانشاه خواهد آورد و برای یک هزار و ۴۰۰ نفر از مردم بومی نیز اشتغالزایی می‌کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در این زمینه گفت: شروع ساخت و ایجاد این کارخانه نیز برای تعداد زیادی از افراد اشتغالزایی دارد و منجر به رونق اقتصادی خواهد شد.

حاتمی افزود: از سوی دیگر ایجاد چنین کارخانه پیشرفته و قدرتمندی علاوه بر یک هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال مستقیم زمینه اشتغال غیرمستقیم بسیاری از افراد را نیز به وجود می آورد.

وی توضیح داد: یزدی ها که مرکزیت تولید کاشی و سرامیک کشور هستند، به شدت دنبال کشاندن سرمایه گذاران چینی به این استان بودند اما در نهایت این سرمایه گذاران با توجه به شرایط آبی مناسب و حمایت مدیران به کرمانشاه آمدند.

سرمایه گذاری راهکار اصلی مبارزه با بیکاری است

براساس گزارش مرکز آمار، کرمانشاه جز استان های دارای بیشترین نرخ بیکاری در کشور محسوب می شود که این موضوع معضلات اجتماعی و اقتصادی بسیاری را به وجود آورده است.

استاندار کرمانشاه روز ۳۰ آذر در نشست بررسی ایجاد کارخانه کاشی و سرامیک چینی (کارخانه تولید کاشی و سرامیک شرکت زاگرس ستون آسیا)، سرمایه‌گذاری را راهکار اصلی مبارزه با معضل بیکاری دانست و گفت: برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی و استمرار حضور آنان در استان باید برنامه‌ای عملیاتی داشته باشیم.

هوشنگ بازوند اظهارداشت: ما به تعهدات خود مشروط به مشخص شدن شیوه ورود منابع مالی و تجهیزات عمل خواهیم کرد و شفافیت در اجرای فعالیت ها، مطالبه و شاخص ارزیابی ما خواهد بود و به همین دلیل در جذب سرمایه گذار فرصت سوزی نخواهیم کرد.

مقام ارشد استان حمایت های صورت گرفته از سرمایه گذاران را یادآور شد و بیان داشت: تولید برای ما بسیار اهمیت دارد اما هرگونه فعالیتی منوط به تأییدیه سازمان سرمایه گذاری خارجی و گمرکات است که تعهدات شرکتها برای ورود منابع مالی و تجهیزات مشخص شود.

بازوند تصریح کرد: در استان کرمانشاه تا از ورود منابع مالی و ورود تجهیزات مطمئن نشویم اجازه فعالیت نخواهیم داد.

وی ضمن تشکر از سرمایه گذاران خارجی در انتخاب استان کرمانشاه، خطاب به آنها گفت: کلیه فرآیندها باید واضح و براساس برنامه زمانبندی باشد، در این صورت براساس تفاهم نامه عمل خواهیم کرد و به یقین دغدغه مندی های شما را پاسخ خواهیم داد.

استاندار کرمانشاه یادآور شد: جذابیت های کرمانشاه و حمایت ویژه تیم مدیریتی استان سبب جذب سرمایه گذاران شده است اما تأکید می کنم برای فعالیت در این استان باید برنامه های عملیاتی مشخص باشد در غیر این صورت زیرساختی در اختیار این سرمایه گذاران قرار نخواهیم داد.

نرخ بیکاری استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در پاییز امسال ۱۶.۳ درصد از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است.

گفته می شود بیش از ۱۵۰ هزار نفر بیکار هم اکنون در استان کرمانشاه وجود دارد که هر سال هفت هزار و ۵۰۰ نفر به آنها اضافه می شود.

اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.