«هایده باقری پور» روز دوشنبه و در حاشیه امضای یادداشت تفاهم میان گمرکات ایران و پاکستان در اسلام آباد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود،گام های آتی میان دو کشور برای عملیاتی کردن پروژه تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی منجر به پیشگیری از تخلفات مرزی و گمرکی خواهد شد.
وی اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم همکاری های گمرکی را توسعه دهیم ابتدا باید تفاهم نامه اداری میان گمرکات دو کشور امضا شود، سپس توافقنامه های فنی مرتبط با تبادل اطلاعات برای ادامه کارهای فنی و تبادل تجربیات بین دو گمرک انجام می گیرد.
باقری پور گفت: خوشبختانه پاکستان در زمینه امضای یادداشت تفاهم نامه تبادل اطلاعات گمرکی پیش قدم بود.
وی با اشاره به عملیاتی کردن تفاهم نامه گمرگی ایران با طرف های تجاری ترک و آذربایجان افزود همزمان با گمرک های ارمنستان ، روسیه و افغانستان هم در وضعیت آزمایشی این طرح ها را ادامه می دهیم.
وی تاکید کرد: باید زیرساخت این فعالیت کاملا فراهم شود و ما با در نظر گرفتن همه موارد ضمن تبادل اطلاعات با این کشورها، می توانیم به اطلاعات برسیم که از طریق یک گمرک و یا یک سازمان بین المللی صحت سنجی و تایید شود که این امر باعث می شود تا تسهیلات خود را با اطمینان بیشتر به جامعه تجار ارائه دهیم.
مدیرکل دفتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات گمرک با اشاره به راه اندازی پروژه های فعالان اقتصادی مجاز و تسهیلاتی که در اختیار تولید کنندگان، شرکت های دانش بنیان و بازرگانان قرار می گیرد، افزود: این فرآیند فقط شامل گمرک نمی شود بلکه ما با اشتراک گذاری فعالان مجاز بین کلیه سازمان ها در حقیقت درصدد تسریع فرآیند تجارت برای افرادی که واقعا به دنبال تجارت رسمی و قانونی می باشند، هستیم.
وی درخصوص برنامه های آتی گمرکات ایران و پاکستان اظهار داشت: باید زیرساخت ها و امن سازی اطلاعات به اجرا درآمده و سپس پروژه مقدماتی به صورت آزمایشی اجرا شود، وقتی ما به سطح اجرای پروژه مقدماتی برسیم بدون شک نشست های فنی میان دو کشور برگزار می شود.
باقری پور گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای ارائه تسهیلات به صاحبان کالا و بازرگانان و همچنین افزایش میزان تجارت با کشورهای همسایه وارد مذاکره شده و تفاهم نامه های نیز در گذشته امضا کرده است۔ جلسه امروز در اسلام آباد نیز دنباله طرح تبادل الکترونیکی اطلاعات با گمرک پاکستان است.
وی افزود:ایران و پاکستان می توانند با امکاناتی که طی این تفاهم نامه در اختیار آنان قرار می گیرد، سنجش اطلاعات و مدیریت ریسک انجام دهند تا بتوانیم به بازرگانان تسهیلات مورد نیاز را ارائه بدهیم و همچنین در صورتی که با مغایراتی مواجه شدیم گمرک بتواند با انجام فعالیت های لازم از تخلفات گمرکی و قاچاق جلوگیری کند.