تهران - ایرنا - رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها گفت: شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و سانحه هوایی به نحوی ابتلای به آزمون الهی بود و خداوند بارها در قرآن کریم به امتحان بندگان خود با مسائل و اتفاق‌های مختلف تاکید کرده است.

حجت الاسلام مصطفی رستمی در چهلمین روز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهدای سانحه هوایی هواپیمای اکراینی که امروز - دوشنبه - در محل مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: چنین مجالسی جلا دهنده روح است و یکی از مسائلی که باید در چنین اتفاق‌هایی به آن توجه کرد، موضوع امتحان است.

وی گفت: خداوند در قرآن کریم به موضوع امتحان بارها تاکیدکرده است و گفته که آیا شما فکر می‌کنید بدون امتحان رستگار می‌شوید؟ اما بدانید که امتحان می‌شوید تا برگزیده‌ترین شما انتخاب شود.

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها شرایط امروز جامعه را طبق فرمایش مقام معظم رهبری به جنگ احزاب در زمان پیامبر(ص) تشبیه کرد و گفت: در زمان پیامبر اسلام نیز مسلمانان از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در محاصره بودند و حتی مجبور شدند به رغم تنگاها اقتصادی و گرسنگی خندقی حفر کنند.

رستمی افزود: پیامبر اسلام به دلیل گرسنگی مجبور بود که بر شکم خود سنگ ببندد تا گرسنگی را کمتر احساس کند. البته در همان زمان هم شرایط آنقدر سخت شد تا عده‌ای از مسلمانان دچار تزلزل و دو دستگی شده و حتی به خداوند بدگمان شدند. اما انسان‌هایی که ایمان راسخ داشته و با استقامت بودند و  منتظر وعده الهی ماندند این سختی‌ها را تحمل کرده و اعتقاد خود را با یاری دادن پیامبر(ص) حفظ کردند.

رییس نهاد نمایندگی رهبری با تاکید بر اینکه موضع ما در قبال شهادت سردار سلیمانی و سانحه هوایی به نحوی ابتلا به آزمون الهی است، اظهار داشت: فهم درست ما از این اتفاق‌ها و ایمان و اعتقاد که در این زمینه در چنین شرایطی از مردم بروز می‌کند، می‌تواند صلوات و رحمت خداوند را به همراه بیاورد و یا عکس آن رخ دهد.

وی با تاکید بر اینکه که دانشگاه نیز در این شرایط مبتلا به امتحان بود، تصریح کرد: بعد از فشارهایی اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه‌ای که دولی آمریکا به ملت ایران تحمیل کرد و در  ادامه آن نیز حوادث آبان ماه رخ داد، تحلیل آمریکایی‌ها این بود که با ترور یکی از مطرح ترین شخصیت‌های سیاسی یا نظامی ایران می‌توانند به اهداف خود برسند تا دولت و مدیریت کشور  اقتدار خود را از دست بدهد.

رستمی با بیان اینکه حاج قاسم با شهادت خود رستاخیری ایجاد کرد، گفت: شهادت حاج قاسم سبب شد همه مردم از هر جناح، عقیده و تفکری برای تشییع او یک صدا شوند تا مراسم تشییع این بزرگ مرد به مانند تشییع حضرت امام خمینی(ره) از نظر سیل جمعیت شود. این جمعیت به نحوی بود که ترامپ (رییس جمهور آمریکا) دچار وحشت شده و به مشاوران خود اعتراض می‌کند که شما آمریکا را وارد یک عملیات کور کردید.

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها با تاکید بر اینکه حاج قاسم سلیمانی با تلاش و حضور خود در منطقه در جنگ علیه داعش همه سیاست‌های نظام سلطه را نقش بر آب کرد، افزود: او نه تنها بساط داعش را از منطقه برچید بلکه همه اروپا را نیز مدیون خود کرد که سبب شد از هجوم داعش به کشورهای آنها جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه حاج قاسم اخلاص داشت و برای خدا کار می‌کرد تا برای همین صفت خداوند اراده کرده و بنده مخلصش را به عالم نشان دهد، تاکید کرد: هر فردی می خواهد عزت یابد، کافی است فقط به خداوند توجه کند. پایمردی، خاکی بودن و تواضع از جمله ویژگی‌های حاج قاسم بود تا به درخواست خودش بر روی سنگ قبرش نام سرباز نوشته شود.

رستمی با ذکر خاطره‌ای درباره طرح نامزدی حاج قاسم برای ریاست جمهوری نیز گفت: حاج قاسم سلیمانی گفته بود که اگر رهبری این را به من تکلیف کنند، آنقدر مقابل ایشان گریه می‌کنم تا این تکلیف از دوشم برداشته شود. همچنین زمانی که حاج قاسم همراه مقام معظم رهبری در کرمان به منزل شهیدی رفته بودند، ‌ و آن خانواده از حضرت آقا تقاظای شفاعت کردند؛ مقام معظم رهبری عکس شهید را به این خانواده نشان دادند و گفتند: این شهدا شفاعت می کنند. در ادامه نیز به حاج قاسم اشاره کردند و گفتند که ایشان هم شفاعت می‌کنند که حاج قاسم سلیمانی صورتش را در دو دستش مخفی کند.

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه در خصوص نامه نگاری های که سردار سلیمانی به ریاست دانشگاه شهید بهشتی برای فرزندان شهدای مدافع حرم انجام می داد، بیان داشت: حاج قاسم از ریاست دانشگاه می ‌خواست که به فرزندان شهدای مدافع حرم توجه شود. در حالی که فرزند خود در این دانشگاه درس می‌خواند و مشکلی هم داشت ولی نه تنها کاری برای  فرزندش انجام نداد بلکه این نسبت را نیز از دیگران مخفی کرد.

وی خاطرنشان کرد: او عاشق شهادت بود و در آخرین یادداشت خود گفته بود: خداوندا مرا پاکیزه بپذیر. من عاشق توام.

در مراسم چهلمین روز شهادت سردار سلیمانی و سانحه هواپیمای اوکراینی یکی از مداحان در مدح خاندان عصمت و طهارت و شهید سلیمانی مداحی کرد. همچنین غلامرضا غفاری معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران و سایر اعضای هیات رئیسه دانشگاه و جمعی از دانشجویان این دانشگاه در این مراسم حضور داشتند.

سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی به همراه همرزمان خود در سحرگاه جمعه 13 دیماه در بغداد با حمله ناجوانمرانه دولت آمریکا که به وقاحت تمام به انجام آن اعتراف کرد، به درجه رفیع شهادت نایل شد.

مردم انقلابی و همیشه در صحنه با عظمت حضور خود در تشییع پیکر حاج قاسم و ابومهدی المهندس و دیگر یاران باوفای آنها در کشور عراق و همچنین شهرهای مشهد، تهران و کرمان حماسه‌ آفریدند.

پنج روز بعد یعنی بامداد چهارشنبه، ۱۸ دی‌ماه، نیروی هوافضای سپاه پاسداران با شلیک ۱۳ موشک «فاتح ۳۱۳» و «قیام» در جواب ترور حاج قاسم و در همان ساعتی که علیه او جنایت شد، به دو پایگاه عین‌الاسد و اربیل عراق حمله کرد. حمله ایران به پایگاه نظامی آمریکا در عراق در نوع خود چنان بی نظیر بود که جهان را مات و مبهوت کرد تا همگان به بلوف های نظامی آمریکا در خصوص هدف قرار دادن ۵۲ نقطه در ایران و همچنین بلوف هایی در مورد  قدرت نظامی این کشور اذعان کنند.

ولی در ساعت ۶ و ۱۹ دقیقه همان صبح روز چهارشنبه، هواپیمای مسافربری اوکراین به اشتباه، هدف پدافند موشکی ایران قرار می‌گیرد. در این حادثه بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراین با ۱۷۶ مسافر و ۹ خدمه حوالی شهرجدید پرند در استان تهران سقوط کرده و همه مسافران آن جان باختند.