علیرضا خامهزر روز دوشنبه در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی افزود: آنچه امروز در اقتصاد مشاهده میشود اینکه فشارها و قوانین سختگیرانه بیشتر از تحریمهای دشمن، ما را با مشکل مواجه کرده است.
وی ادامه داد: محافظهکاری برخی مسوولان در خراسان جنوبی نیز زمینه ساز مشکلات زیادی بوده است و سبب شده این استان در همه رتبهها در کشور در جایگاه ۳۰ یا ۳۱ باشد.
رییس کمیسیون صادرات و واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار داشت: خراسان جنوبی استانی برخوردار در تمامی زمینهها از جمله کشاورزی، معدن و صنعت است اما سهم آن در اقتصاد کشور بسیار ناچیز است.
وی بیان کرد: میزان صادرات کشور در ۹ ماه ابتدای سال جاری ۳۲ میلیارد دلار بوده است در حالیکه کشورهایی که در حد جمهوری اسلامی ایران نیستند بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار صادرات داشتهاند این بدان معناست اقتصاد جهانی کشور در حال کوچک شدن است.
خامهزر عنوان کرد: ایران در مناسبتهای منطقه نقش زیادی ایفا میکند اما جایی که میخواهیم بهرهبرداری اقتصادی ببریم سهم ما ناچیز است از سپاه و بسیج خواهش داریم دست ما اقتصادیون را بگیرند.
مسوول بسیج اصناف خراسان جنوبی هم گفت: تعامل و همافزایی بسیار خوبی بین اتاق بازرگانی بیرجند و بسیج اصناف وجود دارد.
سرهنگ عبدالرضا حیدری افزود: تولیدکنندگان، کارآفرینان، صادرکنندگان و در مجموع فعالان اقتصادی استان با مشکلاتی از جمله قوانین سختگیرانه و بروکراسیهای اداری مواجه هستند که پیگیر آن هستیم و در این زمینه شورای مشورتی نیز در اتاق بازرگانی تشکیل خواهد شد.
وی بیان کرد: شورای مشورتی به عنوان بازوی توانمند اتاق بازرگانی فعالیت خواهد کرد همانطور که تا جایی که در توان داشتیم سعی کردیم مطالبات فعالان اقتصادی استان را پیگیری کنیم.
مسوول بسیج اصناف خراسان جنوبی به تشکیل شورای تخصصی بسیج تجار اشاره کرد و اظهار داشت: این شورا متشکل از ۹ نفر است که امروز تشکیل شد و کارگروههای تخصصی ذیل این شورا با مزیتهای ویژه اقتصادی و حوزه راهبردی فعالیت خواهد داشت.
رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند نیز گفت: ما فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران فرمایش مقام معظم رهبری را با جان و پوستمان لمس میکنیم که در جنگ اقتصادی بسر میبریم و به عنوان یک سرباز اقتصادی وظیفه داریم از کشور دفاع کنیم.
حمیدرضا امینی افزود: مسالهای که وجود دارد اینکه در این جنگ و این لحظه دشمن خارجی را نمیبینیم بلکه دشمنانی که مقابل رزمندگان اقتصادی هستند مقررات خشک، غیرمنعطف و چند پهلوی حاکم بر شرایط اقتصادی کشور است.
وی تاکید کرد: قوانینی که اکنون به عنوان قوانین حاکمیتی بر بخش اقتصاد حاکم است برای شرایط جنگی تهیه نشده است اما گوشی هم شنوا نیست که بگوییم اکنون در شرایط جنگی هستیم و این قوانین نیاز به حذف دارد.
رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار داشت: اگر همانطور که معظمله معتقدند در جنگ اقتصادی هستیم مجری قانون و قانونگذار نیز این را در چارچوب جنگ ببیند عملا سربازان نبرد اقتصادی، سنگر و طرف داخلی را در مقابل خود نمیبینند و همه به سیاستهای چیده شده اقتصاد کلان برون مرزی هجمه میبرند.
وی یادآور شد: ما هنوز از خان اول رد نشدهایم که امید است حاصل سیاستهای گذاشته شده در این سالها ما را به نقطه برساند که ما در مقابله و رو بهروی دشمن اصلی قرار بگیریم.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: اکنون در جنگ اقتصادی قرار داریم و همانطور که در جبهههای جنگ سربازان در خط مقدم هستند در جبهه اقتصادی نیز تولیدکنندگان سربازان خط مقدم هستند.
سید حسین خیریه افزود: تولیدکنندگان به هیچ چیز غیر از امنیت سرمایهگذاری نیاز ندارند اما برخی اوقات این امنیت از طرف دولت یا مسوولان دچار مشکل میشود.
وی با اشاره به ممنوعیت صادراتی برخی کالاها در کشور تصریح کرد: ممنوعیت صادرات دان از ۲۷ مهر ۹۷ با درخواست وزارت جهاد کشاورزی اعلام و روز بعد توسط وزارت صمت اعمال شد اما یکماه بعد وزیر جهاد خواستار رفع محرومیت شد که هنوز این ممنوعیتها ادامه دارد.
رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند ادامه داد: قبل از اعمال محدودیت صادرات دان از کشور، شرکت دان و علوفه شرق کشور ماهانه پنج هزار تن صادرات به کشور افغانستان داشت که نقش زیادی در میزان صادرات استان داشت اما با پیگیریها متعدد این ممنوعیت هنوز رفع نشده است.
وی اظهار داشت: با شروع انقلاب فعالیت خود را در حوزه تولید و صادرات آغاز کردهایم اما پارسال برای نخستین بار مجبور به تعدیل نیرو شدیم قوانین و مقررات باید در زمان مشخص و چابکتر اعمال شود.