تهران- ایرنا- دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، با اشاره به اینکه با سینما می‌توان در کنار هم بودن را تجربه کرد، گفت: برای با هم بودن به آیین‌هایی نیاز داریم و جشنواره فجر یکی از این آیین‌هاست.

ابراهیم داروغه‌زاده در آیین اختتامیه سی و هشتمین جشنوره فیلم فجر که عصر امروز (سه شنبه ۲۲ بهمن ماه) در برج میلاد تهران آغاز شد، در سخنانی اظهار داشت: حضور هنرمندان و همکارانمان را که تلاش کردند روزهای دلنشینی برای مردم سینمادوست فراهم شود، گرامی می‌دارم.

وی در ادامه شهادت سرداروطن شهید حاج قاسم سلیمانی را تسلیت گفت و برای بازماندگان از دست‌رفتگان سانحه هواپیمای اکراینی آرزوی صبر کرد.

دبیر جشنواره فیلم فجر، گفت: گفت وگو، خواندن و شنیدن، راهکارهایی برای درک پیرامون و همدل شدن است. جشنواره فیلم فجر مثل هر عیدانه‌ای تمام افراد خانواده را دعوت می‌کند که با هم‌نشینی درک بهتری از هم به دست آورند.

داروغه‌زاده افزود: جامعه ما برای اینکه کنار هم بودن را تجربه کند، همیشه به آیین‌هایی نیاز دارد و جشنواره فجر یکی از این آیین‌هاست. این رخداد فرخنده را به همه سینمادوستان تبریک می‌گویم و از هنرمندانی که به این رویداد گرمی بخشیدند، ممنونم.

شهردار تهران: نیازمند گفتگوی مداوم هستیم

در ادامه این مراسم پیروز حناچی شهردار تهران به‌ عنوان حامی مالی جشنواره، گفت: این سرزمین روزهای سختی را پشت سر گذاشته است، خرسندم که در جمع شما حضور دارم و این فرصت را پیدا کردم به‌عنوان نماینده مردم درباره مسایل روز صحبت کنیم.

وی افزود: ایام انقلاب از این جهت اهمیت دارد که آرمان‌های آن زمان را به ما یادآوری می‌کند. همبستگی در عین تفاوت‌ها، بهره‌مندی از عدالت از اهداف انقلاب بود. ما برای ادامه این راه نیازمند گفتگوی مداوم هستیم و جشنواره فیلم فجر را بخشی از این گفتگوی مداوم می‌بینیم وظیفه ماست که فضایی را برای این اتفاق فراهم آوریم.

اگر سینمای ایران در جهان حرفی برای گفتن دارد نتیجه استمرار این حرکت است. ما به عنوان شهرداری تهران وظیفه خود می‌دانیم از این فضا حمایت کنیم و آنچه در اختیار داریم در اختیار هنرمندان قرار دهیم تا این رقابت به خوبی برگزار شود.

شهردار تهران افزود: با توافقی که با دبیرخانه فجر داشتیم، تلاش کردیم این حرکت دوطرفه باشد و در جشنواره فرصتی برای طرح مسایل شهری هم داشته باشیم. مثل پسامند، رعایت حقوق شهروندی و... با همین رویکرد بود که توانستیم با پخش مجموعه‌ای از کلیپ‌های کوتاه قبل از اکران فیلم‌ها نظر مردم را جلب کنیم.

حناچی گفت: با افزایش آگاهی‌های مردم می‌توانیم شهری بهتر داشته باشیم.‌ هنر بهترین وسیله برای آگاهی دادن است. امیدوارم این جشنواره امکانات را فراهم کند و تمرینی برای گفتگو باشد. امیدوارم جشنواره امسال و تلاش همکاران من مقبول اهل هنر باشد.

قدردانی از یک عمر فعالیت هنری «فریدون جیرانی»

بخشی از مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر به بزرگداشت فریدون جیرانی اختصاص داشت که در این مقطع کلیپی متفاوت از این فیلمساز و روزنامه‌نگار باسابقه برای حضار نمایش داده شد و پس از آن غلامرضا موسوی و مهدی صباغ‌زاده برای اهدای جایزه بزرگداشت او روی سن آمدند.

موسوی در این بخش، گفت: صحبت درباره فریدون جیرانی هم سهل و ممتنع و هم دشوار است. او در رشته‌های مختلف کار کرده و بدون تعارف برای خطاب او ترجیح می‌دهیم که استاد صدایش بزنیم. او تنها یک کارگردان، فیلمنامه‌نویس یا مجری خوب نیست، او یک انسان خوب است.

وی افزود: جیرانی به‌نوعی ویروس سینما را در مشهد پخش کرد و بسیاری از ما که در جوانی، در تئاتر فعال بودیم، سینما را جدی گرفتیم. او انواع فیلم‌ها را می‌بیند و یک معلم است که می‌توان از او آموخت.

موسوی از حضار در سالن اختتامیه جشنواره سی‌هشتم خواست این هنرمند را تشویق کنند و به احترام او کلاه از سر برداشت.

همچنین صباغ‌زاده نیز با ذکر خاطراتی از جیرانی، گفت: من سینما را مدیون آقای جیرانی هستم.

در ادامه، با حضور جیرانی و دبیر جشنواره، تندیس بخش بزرگداشت، با تشویق حضار به این کارگردان اهدا شد.

سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی، مدیران فرهنگی و هنری و با شناخت برگزیدگان در بخش های مختلف عصر امروز (سه شنبه ۲۲ بهمن) در مرکز همایش‌های برج میلاد به کار خود پایان داد.