تهران-ایرنا- مراسم چهل و یکمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران با حضور شماری از مقامات و شخصیت‌های برجسته سیاسی، علمی و فرهنگی تاجیکستان، سفرا، دیپلمات‌ها و ایرانیان مقیم این کشور در سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

به گزارش سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان، «محمد تقی صابری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان با تبریک فرا رسیدن چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران و روز ملی جمهوری اسلامی ایران گفت: انقلاب اسلامی در طول بیش از چهار دهه عمر پربرکت خود توانسته با تکیه بر اصول و اهداف مترقی خود و با وجود مشکلات و چالش‌هایی چون جنگ هشت ساله و نیز دشمنی های مستمر و تحریم‌های ظالمانه آمریکا، در مسیر استقلال، آزادی، عدالت‌طلبی و پیشرفت گام برداشته و به دستاوردهای چشمگیری در عرصه های گوناگون دست یابد.

وی با اشاره به رویکرد کاسب کارانه آمریکا ترویج ناامنی از سوی آمریکا در منطقهاظهار داشت: جهان امروز در حالی دوران گذار در نظام بین الملل را می‌گذراند که رژیم آمریکا به دنبال تعمیم یکجانبه گرایی و تحمیل منافع خود بر دیگر ملت‌ها است.

سفیر ایران در تاجیکستان افزود: جنایت رژیم تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن ژنرال قاسم سلیمانی که تمام تلاش و همت خود را صرف دفاع از میهن خود و مبارزه و نابودی گروه‌های تروریستی و تکفیری چون داعش در عراق و سوریه کرده بود و با توجه به اینکه به دعوت رسمی دولت عراق در آن کشور حضور یافت، مصداق بارزی از یک اقدام هنجارشکنانه و ضد بشری و نقض آشکار منشور ملل متحد و یک جنایت بین المللی بود.

صابری ادامه داد:  رئیس این رژیم(آمریکا) در تکمیل جنایت خود، از حمله به مراکز و اماکن تاریخی و فرهنگی ایران زمین سخن می‌گوید که بی‌شک طبق قواعد و قوانین بین المللی مصداق بارز "جنایت جنگی" است.

وی ضمن تبیین رویکرد جمهوری اسلامی درخصوص موضوع فلسطین، گفت: امروز شاهد ارائه طرح صلحی وقیحانه و تحمیلی موسوم به "معامله قرن" هستیم که بی‌شک این طرح نه تنها حقوق بنیادین و مشروع ملت فلسطین را پایمال می سازد، بلکه آینده و حیثیت مسلمانان و کشورهای اسلامی را نیز نشانه رفته است؛ قطعاً این طرح به نتیجه نخواهد رسید.

صابری افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که تنها راه حل مسئله فلسطین برگزاری همه پرسی و مراجعه به آراء عمومی ساکنان اصلی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی و تشکیل دولت مستقل فلسطینی به پایتختی قدس شریف است.

سفیر ایران در تاجیکستان در ادامه به تحولات مثبت روابط جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان اشاره و خاطر نشان ساخت: سال ۲۰۱۹ میلادی سالی سرشار از دوستی و تفاهم میان دو کشور هم فرهنگ، هم زبان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان بود و ما با جدیت تلاش نمودیم که عزم و اراده مقامات عالیه دو کشور در جهت تحکیم و گسترش مناسبات دوجانبه محقق شود که خوشبختانه نتایج خوبی به همراه داشته است.

صابری با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که سفارت خود را در دوشنبه افتتاح کرد، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره رشد و پیشرفت تاجیکستان عزیز را رشد و پیشرفت خود می‌داند و در طول ۲۸ سال استقلال جمهوری تاجیکستان در حد توان از هیچ کوششی برای تقویت اشتراکات دو ملت و حمایت از سرافرازی و پیشرفت برادران تاجیک خود دریغ نکرده است.

سفیر ایران در پایان برای دولت و ملت دوست و برادر، هم فرهنگ و هم زبان تاجیکستان آرزوی سعادت و موفقیت روزافزون کرد.

شرکت کنندگان در این مراسم، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را به سفیر جمهوری اسلامی ایران و همتایان ایرانی خود تبریک گفتند.

در این مراسم نماهنگ های زیبایی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در طول چهل سال گذشته  با یادآوری خاطراتی از پیروزی انقلاب اسلامی و نیز جاذبههای گردشگری ایران پخش شد.

برقراری مجدد پروازهای مستقیم میان شهرهای تهران و مشهد و دوشنبه، سفر جناب «مهرالدین» وزیر امور خارجه جمهوری تاجیکستان به تهران و امضای سند همکاری های امنیتی دو کشور، سفر جناب دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به دوشنبه برای شرکت در اجلاس سران سیکا و ملاقات با «امامعلی رحمان» رئیس جمهوری تاجیکستان از جمله اقدامات مثبت و سازنده در روابط ایران و تاجیکستان بوده است.

همچنین رونمایی از کتاب جناب امامعلی رحمان با عنوان "زبان ملت، هستی ملت" با حضور مقامات، اندیشمندان و علاقه مندان زبان، تاریخ و فرهنگ مشترک دو کشور ایران و تاجیکستان، برگزاری سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی، تجاری، فرهنگی، فنی و علمی دو کشور در تهران، امضای یادداشت تفاهم جهت انجام کارهای تکمیلی تونل استقلال، برگزاری نمایشگاه اختصاصی کالاهای ایرانی در شهر دوشنبه با حضور ۵۲ شرکت ایرانی با محوریت استان خراسان رضوی و برگزاری نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی دوکشور، برگزاری چهارمین نشست مشترک کنسولی، آزادی و عفو تعدادی از زندانیان دو طرف از دیگر اقدامات مثبت و سازنده در روابط دو کشور بوده است.

 .