دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفته است ترجیح میدهد رقیب او در انتخابات آتی، مایکل بلومبرگ میلیاردر باشد و تمایل ندارد با برنی سندرز روبرو شود زیرا سندرز هوادارانی واقعی در آمریکا دارد.
شبکه خبری سی ان ان روز چهارشنبه با اعلام این خبر گزارش داد: سندرز توانست در دومین دور از انتخابات مقدماتی درون حزبی، در ایالت نیوهمپشایر با کسب ۷۳ هزار و ۴۹۳ رای و بدست آوردن ۲۵.۹ درصد آرا برنده انتخاباتی در این ایالت از آمریکا شود.
بنابراین گزارش «پته بوتیجیج» دیگر رقیب انتخاباتی سندرز نیز با احراز ۶۸ هزار و ۹۹۱ رای و کسب ۲۴.۴ درصد آرا در رده دوم قرار گرفت.
«ایمی کلوبشار» سناتور دموکرات از ایالت مینه سوتا که در نخستین شمارش اولیه نیمه شب سه شنبه ۲۲ بهمن ماه در سه شهر «دیکس ویل ناچ»، «هارتس لوکیشن» (Hart's Location) و «میس فیلد» (Millsfield) که از لحاظ سنتی همواره مهم بوده اند، توانسته بود با کسب ۸ رای در صدر قرار گیرد، اما با اعلام نتایج نهایی، با ۵۵ هزار و ۷۹۰ رای، با ۱۹.۸ درصد آرا در رده سوم قرار گرفت.
الیزابت وارن سناتور دموکرات ایالت ماساچوست آمریکا نیز با ۲۶ هزار ۱۷۴ رای و کسب ۹.۳درصد آرا در رتبه چهارم در ایالت نیوهمپشایر قرار گرفت.
بایدن که از وی انتظار می رفت ضعف انتخاباتی در ایالت آیوا را در نیوهمپشایر جبران کند، بار دیگر چهره ای ضعیف از خود نشان داد و با ۲۳ هزار و ۷۴۵ رای تنها توانست ۸.۴ درصد آرا را به خود اختصاص دهد.
با وجود قطعی شدن پیروزی سندرز در ایالت نیوهمپشایر، اما شمارش نتایج آرا در این ایالت همچنان ادامه دارد.
دموکراتها در انتخابات مقدماتی درون حزبی در ایالت آیوا که در واقع شروع زنگ انتخابات ریاست جمهوری است، با تاخیر در اعلام نتایج، آغازی آشفته و دلسردکننده داشتند.
براساس نتایج نخستین انتخابات مقدماتی درون حزبی دموکراتها در ایالت آیوا، برنی سندرز سناتور ۷۹ ساله ایالت ورمونت توانست با ۲۶.۶ درصد آرا پیشتاز رقابتها باشد و پس از او «پیت بوتیجیج» شهردار پیشین «ساوت بند» از ایالت ایندیانا با کسب ۲۵ درصد قرار گرفت.
جو بایدن معاون اول باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا نیز توانست با ۲۳ درصد آرا در رده سوم قرار گیرد و الیزابت وارن سناتور ایالت ماساچوست با ۲۰ درصد آرا در ایالت آیوا چهارم شد. این نتایج در حالی به دست آمده که به نظر، بایدن فردی است که دموکراتها در این دور از انتخابات روی او سرمایهگذاری کردهاند.
از آنجایی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه برای انتخابات ۲۰۲۰ از رقیب چندان مهمی برخوردار نیست، در بسیاری از ایالتهای آمریکا همچون نوادا، آلاسکا، کانزاس، کارولینای جنوبی، ویرجینیا و آریزونا، انتخابات مقدماتی درون حزبی جمهوریخواهان برگزار نمی شود.
انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده خواهد بود که قرار است سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ۱۳۹۹) برگزار شود.
**۱۳۲*