«محمد سهرابی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: در تالار مردمی موزه مباحث مربوط به استفاده گلسنگ ها، تاثیر آنها بر بناهای تاریخی، گلسنگهای حساس و مقاوم به آلودگی هوا، جنبه های دارویی و نقش آنها در تولید مواد شیمیایی، نقش آنها در سلامت مرتع و محیط زیست و شاخص های بسیار مهم سنجش و اکوسیستم ها در موزه آموزش داده میشود.
عضو هیات علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ادامه داد: اطلاعات بسیاری از مفاهیم کاربرد گلسنگ ها در جوامع محلی مختلف توسط متخصصان جمع آوری می شود، به صورتی که افراد از نقاط مختلف ایران به موزه می آیند و اطلاعاتی را از نام های سنتی و کاربردهای مختلف آنها در اختیار ما می گذارند.
وی با اشاره به کاربرد های گلسنگ ها اشاره کرد: به عنوان مثال از برخی گلسنگ ها در استان کهکیلویه و بویر احمد به عنوان پودر بچه و برخی از آنها در منطقه آذربایجان به عنوان ماده حنا استفاده می شود که قدرت بسیار زیادی در پایدار کردن رنگ ها دارند.
مدیر موزه گلسنگ ها عنوان کرد: در شمال ایران نیز از گلسنگ ها به عنوان نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود به طور کلی ارتباطات بسیار ملموسی در این تالار در خصوص فرهنگ ایرانی و سنتی در رابطه با گلسنگ ها وجود دارد.
سهرابی اظهار داشت: ایده ها، نظرات و کاربردهای گلسنگها از سوی جامعه توسط متخصصان دریافت می شود که مفهوم آن همان «علم عامه» است. همچنین در این موزه نام های عامه پسند و همچنین نامهایی که مردم میتوانند راحت تر آنها را خطاب کنند ارائه می شود.
موزه گلسنگ شناسی یکی از دستاوردهای سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران است، سازمانی که در سال ۱۳۵۹ با هدف حمایت از محققان شکل گرفت و بعد از چند سال انجام تحقیقات کاربردی نیز به وظایف آن افزوده شد.
این سازمان هفت پژوهشکده به نامهای مکانیک، کشاورزی، زیست فناوری، فناوریهای شیمیایی، برق و فناوری اطلاعات، مطالعات و فناوریهای نو و مواد پیشرفته و انرژیهای نو را در خود جاداده و مرکز رشد آن وظیفه توسعه نوآوریهای واحدهای فناور را برعهده دارد.