احد یوسفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حفاظت از محیط زیست و صرفهجویی در منابع و کاهش هزینههای مدیریت پسماند با جلب مشارکت ادارات و سازمانهای دولتی از اهداف اجرای این طرح به شمار میرود.
وی اضافه کرد: در مرحله بعدی، جمعآوری جداگانه پسماندهای تر و خشک از رستورانها، فروشگاههذ و مدارس و پس از آن، از جلوی درب منازل در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین برنامههای این طرح، جمعآوری کاغذهای باطله از استانداری آذربایجانغربی، فرمانداری و شهرداری ارومیه بوده و در فاز بعدی، کاغذهای باطله بانکهای غیردولتی و شرکتهای بیمه و مدارس جمعآوری خواهد شد.
رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه ادامه داد: به تمامیسازمانها و نهادها، کارتن پلاستها با ظرفیتهای ۲۰ لیتر و ۶۰ لیتر جهت جمعآوری اهدا و به هریک از مخزنها کدی اختصاص داده میشود تا با هماهنگی های صورت گرفته نسبت به جمعآوری و انتقال زبالهها اقدام شود.
وی از تولید روزانه ۵۰۰ تن زباله در شهر ارومیه خبر داد و اظهار کرد: موضوع تفکیک پسماند از مبدا توسط شهروندان باعث کاهش تولید زباله به میزان ۱۵۰ تن میشود.
یوسفی گفت: در تفکیک زبالههای تر و خشک، نقش زبالههای خشک بسیار پر رنگ است زیرا این نوع زبالهها قابل بازیافت بوده و از ارزش اقتصادی بارزی برخوردار است.
تفکیک زباله از منزل منجر به کاهش حجم زبالهها شده و این امر تاثیر بسزایی در حفظ محیط زیست دارد و ارزش افزوده ای که از تفکیک زباله به دست میآید در بلند مدت ارزش اقتصاد زیادی برای شهر خواهد داشت.
در بازیافت زباله کمک های مردمی حرف اول را میزند و تفکیک زباله باید از منازل شروع شود.
در حال حاضر کمتر از یک درصد زبالهها در ارومیه تفکیک میشود.