از این شمار نامزد ۳۴ نفر در حوزه بوشهر، گناوه و دیلم، ۲۳ نفر دشتستان، ۲۳ نفر دشتی و تنگستان و ۲۱ نفر در حوزه انتخابیه کنگان، دیر، جم و عسلویه با یکدیگر به رقابت میپردازند.
یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با سراسر کشور ۲ اسفند ماه در ۷۲۰ شعبه رایگیری شامل ۵۰۱ شعبه ثابت و ۲۱۹ شعبه سیار در استان بوشهر برگزار خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات استان بوشهر گفت: واجدان شرایط رای دادن در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این استان ۷۸۳هزار و ۳۳۳ نفر شامل ۴۲۰هزار مرد و ۳۶۳هزار نفر زن هستند.
مجید خورشیدی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: از این مجموع جمعیت واجد شرایط رای دادن در استان بوشهر ۳۷هزار و ۶۵۹ نفر به عنوان رای اولی شناخته میشوند.
وی گفت: براساس اطلاعیه شماره ۱۲وزارت کشور، ستاد کاندیداها از ساعت هشت امروز تا هشت صبح روز پنجشنبه اول اسفند ماه اجازه تبلیغات انختاباتی را در قالب مواردی که قانون مشخص کردهاست، دارند و از ساعت هشت صبح روز پنجشنبه اول اسفند سکوت تبلیغاتی اجرا و در ساعت مقرر روز جمعه دوم اسفند انتخابات آغاز میشود.
رئیس ستاد انتخابات استان بوشهر گفت: براساس گزارش ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی قوه قضائیه در این دوره شاهد کمترین تخلفهای انتخاباتی در استان بوشهر هستیم و موارد اندکی که یا سهو و یا تخلف بوده جمع بندی و موارد به نحوی نبوده که در جریان انتخابات و نتیجه آن تاثیر گذار بوده باشد.
خورشیدی افزود: بعضی از این تخلفها مربوط به تبلیغات زودهنگام است که به داوطلبان گوشزد شد از ادامه و استمرار مواردی که به نحوی به عنوان تخلف از قانون انتخابات است خودداری کنند و تا امروز هیچ مورد تخلف انتخاباتی از سوی دست اندرکاران انتخابات گزارش نشدهاست.
وی ادامه داد: چندین مکاتبه با فرمانداران انجام و خواسته شده براساس منویات رهبرمعظم انقلاب، قانون انتخابات و اهداف دولت مبنی بر رعایت بی طرفی و سلامت انتخابات گام بردارند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر افزود: درهر شعبه اخذ رای یک نماینده فرماندارحضور دارد و همه مجریان و ناظران به رغم داشتن هر سلیقه و رایی موظف به رعایت اصل بی طرفی در روز رای گیری هستند.
مهلت تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی یک هفته است. ساعت ۲۴ چهارشنبه هفته آینده مهلت تبلیغات به پایان می رسد و روز پنجشنبه سکوت تبلیغاتی برای ورود به ایستگاه نهایی رقابت در روز جمعه و حضور مردم پای صندوق های رای خواهد بود.
* ماده ۶۵ قانون انتخابات کدام اقدامات را در تبلیغات جرم می داند؟
مطابق ماده ۶۵ قانون انتخابات مصادیق زیر در فعالیتهای تبلیغاتی انتخابات توسط نامزدها، احزاب و گروهها و اشخاص حقیقی و حقوقی جرم است و متخلفان علاوه بر مجازاتهای مقرر در قوانین مربوطه به مجازات درجه ۶ قانون مجازات اسلامی به استثنای حبس نیز محکوم میشوند:
۱_ اقدامات مغایر امنیت ملی نظیر تفرقه قومی و مذهبی.
۲_ دادن وعدههای خارج از اختیارات قانونی توسط نامزدها.
۳_ هرگونه تخریب، هتک حرمت و حیثیت نهادها، افراد و یا نامزدها از سوی نامزدهای انتخاباتی.
۴_ نوشتن، اظهار و انتشار مطالبی که در قوانین مربوطه جرم شناخته شده است.
۵_ دیوارنویسی.
۶_ تخریب یا پاره کردن عکس و دیگر آثار تبلیغاتی نامزدها در مهلت قانونی تبلیغات که در محلهای مجاز الصاق شده و یا قرار گرفته باشد.
۷_ نصب یا توزیع کلیه اقلام و آثار تبلیغات انتخاباتی تهیه شده بدون رعایت مفاد این قانون و فاقد نام و هویت تهیهکننده.
۸_ استفاده از آثار تبلیغاتی متضمن موارد مغایر عفت عمومی و یا موازین شرع.
۹_ اخلال و برهم زدن اجتماعات و سخنرانیهای قانونی و تعرض به ستادهای انتخاباتی نامزدها.
۱۰_ استفاده از کاروانهای تبلیغاتی و استفاده از بلندگو در خارج از محیط سخنرانی.
۱۱_ استفاده از حمایت و امکانات بیگانگان اعم از مالی و غیرمالی در تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی.
* فضای مجازی هم برای رصد تخلفات تبلیغاتی پایش می شود
در تبصره ۱ این ماده آمده است که انجام هر یک از موارد فوق که از طریق شبکههای اجتماعی و فضاهای مجازی امکان وقوع دارد حسب مورد مشمول مجازات مربوطه است و در تبصره ۲ نیز افزوده شده است که گزارش هرگونه تخلف از ضوابط تبلیغات موضوع این قانون توسط هیات اجرایی حوزه انتخابیه اصلی بررسی و در صورت اثبات تخلف، موضوع به رییس ستاد مرکزی نامزد تذکر داده میشود و همزمان، موضوع به هیات نظارت حوزه انتخابیه نیز ارجاع می شود و همین گزارش ها ممکن است صلاحیت تایید شده داوطلب نمایندگی که به عرصه رقابت انتخاباتی راه یافته است را رد کند.
جمعه دوم اسفند ماه مردم استان بوشهر همگام با دیگر استان ها با حضور در پای صندوقهای رای چهار نماینده خود را یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب خواهند کرد.