به گزارش روز پنجشنبه سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، «سید جواد حسینی» در جمع خیرین حوزه آموزش و پرورش استثنایی و فرهنگیان آموزشگاه امام علی (ع) با بیان اینکه سه نظریه مبنای عمل در سازمان آموزش و پرورش استثنایی است، اظهار کرد: امروزه مبنای توسعه از سرمایه و تکنولوژی به توسعه انسان مبنا رسیده است و یکی از نظریه های مبنای عمل در سازمان آموزش و پرورش استثنایی نظریه توسعه انسان مبنا است.
وی افزود: تمامی انسان ها توسعه می آفرینند و از مواهب آن بهره مند می شوند. از جمله این انسان ها دانش آموزان با نیازهای ویژه هستند و توسعه برای این دانش آموزان زمانی محقق می شود که توانمند شوند و مبدا توانمند سازی آموزش و پرورش استثنایی است.
حسینی نظریه بعدی مورد توجه آموزش و پرورش استثنایی را نگاه دارایی محور به انسان ها دانست و افزود: نگاه دارایی محور به انسان ها در مقابل نظریه کمبود شکل گرفته است انسان ها در کنار نقایص، دارایی هایی دارند و در نظام تعلیم تربیت باید این دارایی ها را دیده و تبدیل به فعل کنیم.
وی گفت: دانش آموزان با نیازهای ویژه دارایی های بی شماری دارند که باید دیده شود، این دارایی ها تبدیل به فعل شود و منابع انسانی به سرمایه انسانی تبدیل شود.
حسینی، سومین نظریه مورد توجه را نظریه امتداد دانست و بیان کرد: توسعه و پیشرفت امتداد حواس انسان هاست. برخی مواقع نقایص باعث میشود یکی از حواس امتداد نیابد و نظام تعلیم و تربیت باید جانشین و پر کننده نقایص دانش آموزان با نیازهای ویژه شود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، افزود: مناسب سازی در ابعاد مختلف یکی از سیاست های جدی آموزش و پرورش استثنایی است که در حال پیگیری و انجام است.
وی با بیان اینکه، در حال حاضر ۱۵ هزار و ۴۲۲ دانش آموز آسیب دیده بینایی در کشور وجود دارد که ۹ هزار نفر آنها در مدارس پذیرا مشغول به تحصیل هستند، ضمن تشریح اقدامات انجام شده برای دانش آموزان کم بینا و نابینا اظهار کرد: تالیف، تدوین و چاپ ۱۲۰ عنوان کتاب با خط بریل، تالیف ۱۴ عنوان کتاب درشت خط، تالیف ۲۵ عنوان راهنمای معلم آموزش نابینایان، تهیه لوح افزار و حساب افزار و اپلیکیشن های موبایلی از جمله فعالیت های صورت گرفته برای دانش آموزان نابینا و کم بینا است.
وی، راه اندازی رشته موسیقی، کامیپوتر و چوب ویژه نابینایان، برنامه ریزی جهت تولید فیلم آموزشی خط بریل، برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی بریل آموزی، برگزاری کارگاه جهت یابی و حرکت و تهیه راهنمای خط بریل فارسی را از دیگر فعالیت های حوزه آموزش نابینایان برشمرد و اظهارکرد: در راستای فعالیت های ورزشی، سالن های ورزشی ۲۰۰ متری درون مدرسه ای در مدارس آموزش و پرورش استثنایی ایجاد خواهد شد.