لندن – ایرنا – شناسایی یک زن مبتلا به ویروس کرونا در پایتخت انگلیس، مقامات وزارت بهداشت این کشور را نسبت به شیوع این ویروس از طریق وسایل نقلیه عمومی به ویژه شبکه مترو نگران کرده است.

مقامات وزارت بهداشت انگلیس هشدار داده‌اند که احتمال شیوع این ویروس از طریق مترو بسیار زیاد است. شرکت متروی لندن روزانه بیش از سه میلیون مسافر را جابه‌جا کرده و یکی از اصلی‌ترین وسایل تردد ساکنان این کلان‌شهر به‌شمار می‌رود. 

تاکنون ۹ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در انگلیس شناسایی شده‌اندکه آخرین مورد زنی است که گفته می‌شود به تازگی از چین وارد لندن شده است. او برای درمان به بیمارستان «گایز سنت‌توماس» منتقل شده و در قرنطینه به‌سر می‌برد. 

دکتر «رابین تامپسون» از دانشگاه آکسفورد می‌گوید: با توجه به اینکه مورد اخیر در پایتخت شناسایی شده انتظار می‌رود که خطر شیوع ویروس نسبت به موارد قبل افزایش یابد.

اداره بهداشت عمومی انگلیس هم با صدور بیانیه‌ای هشدار داد احتمال شیوع کرونا که به تازگی از سوی سازمان بهداشت جهانی «کوید-۱۹» نام‌گذاری شده، در انگلیس «بسیار زیاد» است.  

برخی گزارش‌ها از کمبود ماسک‌ صورت در انگلیس حکایت دارد که این مساله باعث اختلال در بخش خدمات دندان‌پزشکی شده‌است. 

براساس آمارها تاکنون ۶۰ هزار و ۱۰۷ نفر به کرونا مبتلا شده که ۵۹ هزار و ۵۳۹ نفرشان در چین هستند. شمار درگذشتگان این بیماری یک‌هزار و ۳۶۳ نفر  اعلام شده و ۵ هزار و ۵۷۶ نفر نیز درمان شده‌اند.  

وزارت امور خارجه انگلیس تاکنون حدود ۲۰۰ شهروند این کشور را با پرواز چارتر از چین بازگردانده است. این افراد هم اکنون در دو مرکز درمانی «ارو پارک» و «کنت سهیل پارک» در قرنطینه هستند. 

هم زمان پلیس انگلیس به دستور دولت این کشور برای مهار و اعمال سیاست قرنطینه بیماران مبتلا به ویروس کرونا، به حالت آماده باش درآمده است.

«مت هنکوک» وزیر بهداشت انگلیس دوشنبه گذشته اعلام کرد که دولت تمام راه‌های ممکن را برای جلوگیری و مهار ویروس کرونا پیش‌بینی کرده است. وی از به اجرا درآمدن قوانین و واگذاری اختیارات جدیدی به وزارت بهداشت خبر داد که از شیوع ویروس کرونا در کشور جلوگیری شود.

این ویروس که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در چین شروع شد، علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین، به ۲۴ کشور جهان نیز سرایت کرده است.

دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگ‌بار، از چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب می‌شود مبتلایان تا پیش از بروز علایمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.

این ویروس برخلاف ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شیوع پیدا کرد و پس از سرایت به ۲۶ کشور جهان ۸ هزار و ۱۰۰ نفر  را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است. کارشناسان تهدید واقعی کرونا را در همین قابلیت شیوع و انتشار گسترده آن می‌بینند.