تهران- ایرنا- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وجود یک اقلیت شجاع می تواند موثرتر از اکثریتی بی خاصیت باشد، ما در مجمع در اقلیت هستیم ولی موضوع هموطن زرتشتی سپنتا نیکنام را حل کردیم.

"مجید انصاری" روز پنجشنبه در نشست خبری "انتخابات و مشارکت" در حزب ندای ایرانیان، اظهار کرد: سردار سلیمانی برای نظامی های ما الگو و برای جوانان اسوه عزم و پایداری و مقاومت است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در چنین ایامی بود که در اولین دوره مجلس شورای اسلامی در اواخر سال ۵۸ رای آوردیم، انتخاباتی آزاد بود که از همه جریانات در آن حضور داشتند و همه به این موضوع اذعان دارند، اکنون بعد از چهل سال متاسفانه روند دموکراسی محدود شده است.   در حالی که در آن ایام همه ایران یکپارچه انتخابات بود و مشارکت جلوه هایی از حیات سیاسی بود و جز مارکسیست ها، همه در انتخابات حضور داشتند، چون باید کتاب آسمانی سوگند یاد می کردند و چون خدا را قبول نداشتند رد شدند، نه نظارتی بود و نه استصوابی.
انصاری یادآور شد: امروز به نقطه ای رسیدیم انگار تایید صلاحیت هدیه ای از طرف شورای نگهبان است به طوری که هر کس تایید می شود به او تبریک می گویند، من از این امر ناراحتم. جمع زیادی از جوانان، خانم ها، آقایان و برخی از چهره های درخشان رد صلاحیت شده اند. ما راضی نیستیم کسانی که فساد دارند وارد مجلس شوند ولی بسیاری از ردصلاحیت شدگان مانند علی مطهری این مشکل را نداشتند.
این فعال اصلاح طلب اظهار کرد : برخی از دوستان همه وجود و خانواده خود را صرف اسلام و نظام کرده اند ولی به دلیل عدم التزام به اسلام از حضور در انتخابات محروم شده اند، یکی  مسئولان شورای نگهبان، به من گفت که این افراد هیچ مورد منفی در پرونده ندارند، گفتم پس چرا رد کردید؟ گفت که سعی می کنیم تایید شوند، ولی با وجود پی گیری ما، تایید نشدند. این باعث می شود در آینده کسی برای داوطلب شدن ریسک نکند، زیرا این برچسب عدم التزام به اسلام، برای آنها گران تمام می شود، به طوری ممکن است از این جهت مشکل خانوادگی برایشان ایجاد شود.  
وی ادامه داد: در این مدت رییس دولت اصلاحات همه را تشویق می کرد و حدود ۱۱۰ نفر اصلاح طلب در تهران و همین تعداد افراد خوش فکر از شهرستان ها وارد پروسه ثبت نام شدند  که من هم به رغم میل باطنی و به خاطر مصلحت اندیشی بزرگان ثبت نام کردم.
انصاری افزود: از تعداد افرادی که مد نظر بزرگان اصلاحات بودند حدود ۵ نفر از آنها در تهران ثبت نام کردند و بقیه انگیزه ای برای ورود به عرصه انتخابات نداشتند و ترس از آبرو و خوردن برچسب بی دینی موجب عدم ثبت نام ۹۰ درصد آنها شد. اکنون تکلیف چیست؟ شرکت نکردن یک نوع برخورد است و رویکرد دیگر نوع مواجهه تائیدصلاحیت شدگان با انتخابات است، که به نظرم باید فضا را گرم کنند، چون عدم مشارکت باعث ناامیدی می شود.   
این فعال اصلاح طلب خاطرنشان کرد: بر همین اساس چون احساس کردیم نباید اجازه دهیم خانه ملت، به پادگانی تبدیل شود که فقط یک صدا به گوش برسد، وارد این عرصه شدیم. قصد تخریب ندارم و همه کسانی که تائید صلاحیت شده اند قابل احترام هستند  ولی مجلس باید تبلور حضور همه مردم باشد و نمایندگان باید وکیل واقعی مردم باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود مشکل اساسی را اقتصاد عنوان کرد و گفت: راهی جز سرمایه گذاری بر مبنای ارتباط بین المللی نداریم و این راه آخر است. با علم و اطلاع می گویم امروز انبوهی از تولیدات ما خوابیده و راه صدور به بازار هدف  را ندارند، که باید این راه ها باز شود.
انصاری گفت: فحش دادن به دیگر کشورها مشکلی  را حل نمی کند، هر چند دشمنی دشمن روشن است، آیا نمی توانیم در منطقه راهی را برای گشایش بیشتر بیابیم؟ تحصیل کرده ها و نخبه ها می روند و بر نمی گردند در حالی که این نخبگان باید واسطه کشور ما و دنیای بیرون باشند.
وی خطاب به مردم گفت: خیلی از مردم مایوس هستند چون فکر می کنند با شرکت چیزی عوض نمی شود. باید بگوئیم انتخابات و مشارکت تاثیر دارد و باید یاس را تبدیل به امید کنیم. مجلس می تواند مانع یا گشاینده ارتباط بین المللی و آزادی های داخلی است.
وی در ادامه به مصوبه شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان اشاره کرد و یادآور شد: شورای عالی به استان ها توصیه کرد هر جا نیرو دارند از نامزدی آنها حمایت کنند در تهران تعدادی از احزاب در حال ائتلاف هستند، مثلا حزب کارگزاران سازندگی در حال تهیه لیستی است که بیش از ۲۳ نفر آنها با ائتلاف احتمالی احزاب اصلاح طلب مشترک هستند.
انصاری ادامه داد: اگر نمایندگان در  مجلس شجاعت داشته باشند و از منافع مردم دفاع کنند حتی  یک اصلاح طلب هم می تواند در مجلس موثر باشد.
 وی در پاسخ به این پرسش که کسانی که به دلیل عدم التزام رد شده اند خود قوانین نظارتی را تصویب کردند، اکنون چرا به نظارت شورای نگهبان که خروجی همین قوانین است، اعتراض دارند، گفت: عدالت بالاتر از التزام است و این عنوان عدم التزام به اسلام، ظلم به انسان مسلمان است، همین نمایندگان که به دلیل عدم التزام رد صلاحیت شده اند تا خردادماه آینده در مجلس قانون گذاری می کنند. لذا این پارادوکس است، زیرا اکنون و با این نگاه، ۹۰ نفر غیر مسلمان در مجلس شورای اسلامی قانون گذاری می کنند. شورای نگهبان نظارت و اجرا را باهم انجام می دهد در حالی که وظیفه اش فقط نظارت است که باید در مجلس آینده حل شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، پاسخ به پرسش دیگری در خصوص جذب  آرای خاکستری گفت: باید دیدگاه های اصلاح طلبان واقعی را بیان کنیم و در حد توان افراد مردد را قانع به مشارکت کنیم. مشکلاتی در کشور وجود دارد که باید اصلاح شود، باید روش ها را اصلاح کنیم، بعضی از قوانین و روش ها در همه حوزه ها از جمله حوزه مسائل فقهی و دینی قدیمی هستند باید این قوانین به روز و اصلاح شوند.
وی افزود: اگر مجلس شجاع بود و ملاحظات را کنار می گذاشت، خیلی از گره های کنونی باز می شد. ما بیش از ۱۵ معضل را بررسی کردیم که با هماهنگی همه جریان ها باید آنها را به سمت گشایش ببریم.
انصاری گفت: با خالی کردن  صحنه مشکلی حل نمی شود. در عرصه سیاسی تعارف وجود ندارد و این حق ما است، حق گرفتنی است و کسی منتظر جلوس ما نمی ماند. نباید نگران بود زیرا وجود یک اقلیت شجاع در مجلس، موثر تر از اکثریتی بی خاصیت است. ما در مجمع در اقلیت هستیم ولی موضوع هموطن زرتشتی خود، سپنتا نیکنام را حل کردیم.
این فعال اصلاح طلب افزود: در جلسات تعیین لیست توسط احزاب اصلاح طلب حضور نداشتم و مطمئنم اگر لیستی بیرون بیاید، همه جوانب و مصوبات نهادهای اصلاح طلبی در نظر گرفته می شود.
انصاری تاکید کرد: قانون تفسیر را به عهده شورای نگهبان گذاشته است ولی نظارت استصوابی طوری است که از ناظر به مجری تبدیل شده است.   
وی عنوان کرد: اگر عضو شورای نگهبان بودم تلاش می کردم که راه برای ورود حداکثری همه جریان ها باز شود، زیرا مشارکت از هر اسلحه ای کار آمد تر است.
انصاری  افزود: قانون اساسی می گوید، نظارت بر صدا و سیما به عهده سه قوه است، پس اجازه دهید  نظارت قوا بر صدا هم استصوابی شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه جنگی میان ایران و آمریکا رخ نمی دهد، تصریح کرد: البته رژیم اسرائیل و برخی کشورهای منطقه بی میل نیستند که ایران را در یک چالش جدی وارد کنند. ما اهل جنگ نیستیم ولی جلوی هر جنگ تحمیلی می ایستیم.   
انصاری درباره  برنامه جامع اقدام مشترک گفت: هنوز از برجام دفاع می کنم، در سایه برجام ۶ قطعنامه شورای امنیت لغو شد به طوری که اگر دشمنان به ایران حمله کنند متعرض و قانون شکن شناخته می شوند. این به این معنا نیست که ما غافل باشیم.