قم – ایرنا - رییس پژوهشکده علوم سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم  با تاکید بر ضرورت مطالبه گری مردم برای تحقق بیانیه گام دوم گفت: استقلال خواهی و آزادی طلبی در نسل جوان باید با کار علمی نهادینه شود.

حجت الاسلام نجف لک زایی عصر پنجشنبه در آیین اختتامیه همایش ملی بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی در سالن همایش پژوهشکده علوم و معارف اسلامی، افزود: در بیانیه گام دوم، هفت توصیه ذکر شده است، که برای تحقق این توصیه های راهبردهای عمومی و اختصاصی در این کمیسوین استخراج شده است.

وی ادامه داد: کارنامه و دستاورد جمهوری اسلامی، وضع موجود و همچنین شیوه انتقال از وضع موجود به وضع مطلوب در تمام این هفت توصیه مورد بررسی و مطالعه شده است.

نجف لک زایی ادامه داد: خودسازی، جامعه پردازی و دولت سازی، تقویت امید در میان قشرهای مختلف، اتخاذ رویکرد زمینه سازی برای ظهور و توجه به بحث مهدویت به عناوین راهبردهای عام در تحقق تمام هفت توصیه مورد تبیین قرار گرفت.

وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در علوم اقتدار آفرین در کشور گفت: نیاز به بازخوانی رشته های دانشگاهی کشور به عنوان یک ضرورت وجود دارد تا به علوم اقتدار آفرین مورد بازنگری و برنامه ریز جدی تری صورت گیرد.

وی ادامه داد: احیای مساجد به عنوان کانون های اخلاق و معنویت، فعالیت مساجد، مردمی بودن، گسترش اخلاق و معنویت از جمله راهبردهای تحقق بیانیه گام دوم در بعد فرهنگی مورد توجه قرار گرفت.
 

 فارسی باید به زبان علمی دنیا تبدیل شود

رییس کمیسیون تخصصی «نهادهای علمی وبیانیه گام دوم با تاکید بر نقش جوانان» این همایش، با اشاره به ارائه ۹ مقاله علمی در این کمیسیون گفت: الزامات سیاست خارجی ایران در بیانه گام دوم، مبانی و عوامل تحقق تغییرات اجتماعی در بیانیه گام دوم و همچنین الزامات کارآمدی فرهنگی دولت اسلامی در گام دوم انقلاب ازدیدگاه رهبر معظم انقلاب از جمله سرفصل های مطالعاتی ذیل این کمیسیون مورد ارزیابی قرار گرفت.

حجت الاسلام شمس الله مریجی، تغییرات را امری اجتناب ناپذیر دانست و گفت: حوزه تغییرات اجتماعی و چارچوب بندی چهل سال آینده کشور بر اساس اندیشه های مقام معظم رهبری حول محورهای عدالت، اخلاق و معنویت و همچنین استقلال در این کمیسیون مورد توجه قرار گرفت.

مریجی، نقش حوزه و دانشگاه در رویش و رشد اندیشه و عمل انقلابی نسل جوان را بسیار ضروری دانست و افزود: بیانیه گام دوم بر جوانان و ضرورت نقش آفرینی آنها در تحقق اهداف این بیانیه تاکید شده است.

رییس کمیسیون تخصصی نهادهای علمی وبیانیه گام دوم این همایش افزود: در بیانیه گام دوم نقش آموزش و پرورش در سبک زندگی و ترویج معارف دینی مورد تاکید قرار گرفته که تبیین رسالت آموزش و پرورش در گام دوم انقلاب اسلامی ضروری است.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مطرح در بیانیه گام این است که رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تاکید کرده اند که زبان فارسی باید به عنوان زبان علمی دنیا مطرح می شود که بایدها و نبایدهای فراگیری زبان خارجی در افق آینده نظام در قالب مقاله ای علمی مورد ارزیابی قرار گرفت.


هنر ابزاری مهم برای تبیین و گفتمان سازی بیانیه گام دوم است

رییس کمیسیون تخصصی «چیستی، چرایی و چگونگی تحقق بیانیه گام دوم» این همایش گفت: : فضای مجازی، عرصه هنر با تاکید بر سینما و همچنین حوزه مطالعات اجتماعی و رسانه به عنوان پیشران های تحقق بیانیه گام دوم هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

حجت الاسلام سید محمدحسین هاشمیان با بیان اینکه بیانیه گام دوم در بستر امیدآفرینی در جامعه تبیین شده است گفت: در فضای مجازی هجمه به امید جامعه به عنوان یک دستورالعمل مشخص به شدت ایجاد شده است که باید برای خنثی کردن این توطئه از هر طریقی برای امیدافزایی در جامعه استفاده کرد.

هاشمیان، ادامه داد: راهبردهای و راهکاری های امیدافزایی، بازشناسی جایگاه کلان ایده معنویت و رهاوردهای توجه به آن وهمچنین تبیین رابطه سینما و بیانیه گام دوم از محورهای است که باید برای تببین گام دوم و رابطه آنها با این بیانیه مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه جوان گرایی در حوزه ساختاری و نهادگرایی باید به صورت حقیقی در جامعه شکل گیرد، گفت: در سیستم ها و ساختارهای فرهنگی که پس از انقلاب تاسیس شده است بازآفرینی ساختاری و سیستمی ضروری است.

هاشمیان، هنر را ابزاری مهم برای تبیین و گفتمان سازی بیانیه گام دوم دانست و افزود: سینما ابزار قدرتمندی است که در خدمت تمدن مدرن به نحو شایسته ای عمل کرده است و بدون در نظر گرفتن هنر و رسانه تحقق گام دوم ممکن نیست.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در اواخر ماه بهمن ۹۷ در بیانیه‌ای خطاب به جوانان و آینده‌سازان ایران، برداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمان‌های انقلاب اسلامی را در هفت فصل تبیین کردند.
همایش ملی بیانیه گام انقلاب و تمدن نوین اسلامی، که روز پنجشنبه با سخنرانی سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن همایش غدیر قم آغاز شد عصر این روز با سخنرانی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این استان به پایان رسید.
صدها مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال و از میان آنها ۷۶ مقاله پذیرفته و حائز رتبه چاپ شده است ضمن اینکه برای این همایش ۳۰ نشست علمی و تخصصی و نظریه پردازی برگزار و همچنین سه مصاحبه تخصصی نیز انجام شده‌است./