روزنامه گلوبال تایمز از ارگانهای حزبی چین دراین باره گزارش داد که تنها چند کشور معدود مانند آمریکا و استرالیا دست به چنین اقداماتی(اعمال محدودیت های سرسختانه) زده اند.
استرالیا اعلام کرده که از ورود چینی ها به این کشور دستکم تا روز ۲۲ فوریه جلوگیری میکند. قرار بود محدودیت های مسافرتی این هفته لغو شود اما برای یک هفته دیگر تمدید شده است.
آمارهای رسمی نشان می دهد که در سال گذشته میلادی نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر چینی به استرالیا سفر کرده اند. با این حساب از هر ۸ گردشگر خارجی در استرالیا یک نفر تبعه چین بوده است.
این گزارش می افزاید که استمرار این شرایط و تمدید این محدودیت ها در شرایطی که دو کشور شرکای بزرگ تجاری هستند میتواند به روابط اقتصادی و تجاری آنها لطمه وارد کند.
در بیانیه سفارت چین در کانبرا از تدابیر محدود کننده استرالیا در جلوگیری از ورود اتباع چینی ابراز نارضایتی و این اقدامات تاسف بار عنوان شده است.
این بیانیه تاکید کرده که چین در پیشگیری از شیوع بیماری موفق عمل کرده و سازمان بهداشت جهانی توصیه ای برای چنین اقداماتی به دیگر کشورها نداشته است.
در بیانیه سفرات چین تصریح شده که فقط استرالیا و چند کشور معدود چنین رویکردی داشته و از ورود اتباع چینی جلوگیری می کنند که این باعث ناخشنودی پکن شده است.
پکن همچنین ممانعت های ایجاد شده برای دهها هزار دانشجوی چینی دانشگاه های استرالیا را مشکل ساز توصیف کرده است.
تازه ترین آمارها نشان می دهد که شمار مبتلایان به کرونا در کشور چین به ۶۳ هزار و ۸۵۱ نفر و در سطح جهان به ۶۴ هزار و ۴۳۷ نفر رسیده که یکهزار و ۳۸۳ نفر از مبتلایان به این ویروس فوت کرده و ۶ هزار و ۷۶۶ نفر نیز درمان شده اند.