تهران- ایرنا- آمریکا روز شنبه اعلام کرد که فشارها بر چین را برای پیوستن به مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای با واشنگتن و مسکو افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام ارشد دولت ترامپ در این باره گفت: هرچند چین مدت هاست اعلام کرده که هرگز وارد رقابت تسلیحاتی نخواهد شد و به دنبال برابری عددی با ایالات متحده و روسیه نیست و اما اکنون زمان آن رسیده است که چین ادعای خود را ثابت کند که یک بازیگر مسئول بین المللی است.  

این مقام امریکایی که رویترز نام وی را  اعلام نکرده،  افزود: ادامه سکوت از سوی چین، عدم اطمینان در مورد اهداف آن‌ها تلقی می شود و تنها نیاز به تمرکز بر بازدارندگی و آمادگی نظامی برای ایالات متحده ایجاد می‌کند.  

زرادخانه‌های هسته‌ای آمریکا و روسیه اگرچه بسیار بیشتر از تسلیحات اتمی چین است، اما رشد فزاینده نظامی پکن در منطقه آسیا و اقیانوسیه متحدان ایالات متحده و سیاست گذاران این کشور را نگران کرده است.  

پیش از این "رابرت وود" سفیر خلع سلاح آمریکا در افتتاحیه کنفرانس خلع سلاح تحت حمایت سازمان ملل در ژنو به خبرنگاران گفت: ما فکر می‌کنیم، با توجه به اینکه تخمین زده می‌شود ذخایر هسته‌ای چین در طی ۱۰ سال آینده دو برابر شود، اکنون زمان آن است که مذاکرات سه جانبه تسلیحات هسته‌ای با مسکو انجام شود.  

وود افزود: هفته گذشته واشنگتن مذاکرات سه‌جانبه احتمالی را در یک جلسه امنیتی با روسیه مورد بحث و گفت وگو قرار داد و در مورد برگزاری این مذاکرات با روسیه به توافقاتی دست یافت.  

این مقام آمریکایی در پاسخ به این پرسش که چطور باید به پکن برای پیوستن به این مذاکرات فشار آورد گفت: ما امیدوار هستیم که روسیه و دیگران کمک کنند.  

وی همچنین افزود: امیدوارم با گذشت زمان و با نفوذ دیگران به غیر از آمریکا، آن‌ها (چین) نیز به میز مذاکرات بیایند. ما فکر می‌کنیم حضور چینی‌ها برای امنیت جهانی ضروری است که به این مذاکرات ورود پیدا کنند.  

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز اظهار داشت که مسکو در مذاکرات سه جانبه احتمالی شرکت خواهد کرد، اما وی چین را مجبور نخواهد کرد که موضع کنونی خود را تغییر دهد.  

چین پیش تر اعلام کرده بود که تسلیحات آنان در پایین‌ترین سطح نیازهای امنیت ملی قرار دارد و قابل مقایسه با تسلیحات آمریکا و روسیه نیست.  

سازمان ملل متحد به دنبال از بین بردن کامل تسلیحات هسته‌ای است اما مذاکرات این روند بیش از ۲۰ سال است که به بن بست رسیده است.  

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا سال گذشته در مورد توافق جدید در مورد محدود کردن تسلیحات هسته‌ای با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه گفت وگو کرد و بعد از آن اظهار امیدواری کرد که چین نیز به این توافق ملحق شود، اما چین تاکنون از مشارکت در این توافق خودداری کرده است.