رشت – ایرنا- مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: بدلیل بارش برف شدید امکان بازدید از دژ  رودخان میسر نیست و گردشگران و ورزشکاران از حضور در این دژ تاریخی خودداری کنند

شهرود امیرانتخابی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :قلعه رودخان یکی از جاذبه های پر بازدید گردشگریست که هنوز راه آن بدلیل بارش برف و بوران کاملا بازگشایی نشده و حضور در این مکان تاریخی می تواند خطر آفرین باشد.

قلعه رودخان یکی از شگفت انگیز ترین بناهای نظامی ایران است .این بنای عظیم که در ۲۳کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در میان جنگلهای سر به فلک کشیده واقع شده است نمادی از کوشش گیلانیان برای حفاظت و صیانت از این سرزمین است.
بنای قلعه رودخان در ارتفاع ۶۸۷ تا ۷۷۸متری از سطح آبهای آزاد و در دو سوی آن دو رودخانه جاری است.این اثر تاریخی – طبیعی احتمالا در دوره خاندان اسحقی (مقارن با سلجوقیان ) که بر غرب گیلان حکومت می کرده اند بنا شده است، هر چند برخی پژوهشگران بنیاد آن را به پیش از اسلام نسبت می دهند .
این اثر ارزشمند ملی به شماره ۱۵۴۶و در تاریخ سی ام مردادماه ۱۳۵۴در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

وی اظهار داشت : همچنین بر  اساس پایش صورت ‌گرفته پس از زلزله چهارشنبه ۲۳ بهمن‌ماه۹۸،هیچ گزارشی مبنی بر تخریب آثار تاریخی استان وصول نشده‌ است.
امیرانتخابی  اظهار داشت:خوشبختانه بناهای اصلی موزه میراث روستایی گیلان نیز در هجوم برف ، بوران و زلزله در امان ماندند و تنها دو تا سه سازه دچار آسیب های قابل جبران در سقف شده و برخی از سازه های سبک چون اتاقک های تنور ، لانه مرغ  نیز دچار آسیب شده است.
موزه میراث روستایی گیلان با ٣٦ سازه، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
اکو موزه میراث روستایی گیلان اولین موزه میراث روستایی کشور است که در زمینی به مساحت حدود ۲۶۳ هکتار در پارک جنگلی سراوان، واقع در کیلومتر ۱۸ جاده رشت – تهران، زندگی یکصد سال گذشته  روستائیان گیلان را در ۹ فاز به نمایش گذاشته است.  
مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: بر اساس بررسی های انجام شده  در منطقه جلگه ای گیلان ۱۲ بنای تاریخی در شهرهای لنگرود، رودسر، املش، شفت، رضوانشهر و سیاهکل نیز  در اثر بارش برف شدید دچار آسیب جدی شده اند و متاسفانه بدلیل بارش برف بیش از دو متر در مناطق کوهپایه و کوهستان هنوز گزارشی از میزان تخریب آثار باستانی در این مناطق به دستمان نرسیده است و کماکان پایش ادامه دارد که نتیجه آن بزودی اعلام می شود.
استان گیلان با دارا بودن ۵۳۸ بنا و ۴۹۲ محوطه تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی، رتبه چهارم به لحاظ تراکم آثار تاریخی را در کشور دارد.
گیلان دارای یک هزار و ۱۷۳ اثر ثبت شده تاریخی در فهرست آثار ملی کشور است. 
طبق گزارش مرکز لرزه‌نگاری کشور، این زلزله به بزرگی ۴.۵ ریشتر استان گیلان را لرزاند و کانون این زمین‌لرزه در هشت کیلومتری احمدسرگوراب شهرستان شفت گزارش شده بود.