غلامعلی حداد عادل در نشست خبری شورای ائتلاف که روز شنبه در محل خبرگزاری فارس برگزار شد، گفت: شورایی که به نام شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی از دوسال پیش فعالیت خود را آغاز کرد، از ابتدا موضوعاتی غیر از انتخابات را بررسی می کرد ولی از اردیبهشت ۹۸ به صورت فعال در حوزه انتخابات وارد شده است.
وی افزود: وحدت فراگیر نیروهای انقلابی, جوان گرایی, دخالت دادن مردم در صورت فرآیند لیست واحد و مشارکت دادن بانوان در رسیدن به لیست واحد مد نظر این شورا بوده است.
حداد عادل ادامه داد: وحدت فراگیر نیروهای انقلابی, جوان گرایی, دخالت دادن مردم در صورت فرآیند لیست واحد و مشارکت دادن بانوان در رسیدن به لیست واحد و همچنین نفی هایی همچون نفی سهمیه بندی و از بالا به پایین و نفی تصمیم گیری از مرکز به استان ها و شهرستان ها مطرح شده است مد نظر این شورا بوده است.
وی در خصوص فرآیند تشکیل این شورا گفت: در ادامه مجمع عمومی تشکیل شد که حداقل تعداد ۱۵۰ نفر از نیروهای مردمی و سیاسی بودند و افرادی که داوطلب بودند شرح حال خود را عرضه کردند و بنا شد مجمع عمومی به سه برابر ظرفیت برسد و یکی از راه ها نظرسنجی از مردم بود در مراحل از وحدت به کثرت یکبار به ۳۳۲ نفر و سپس به ۱۵۹ نفر رسیدیم و این ۱۴۹ نفر را در معرض نظر مردم تهران قرار داده و به ۹۰ نفر رسیدیم.
حداد عادل ادامه داد: شورا سپس این ۹۰ نفر را بر اساس شاکله و ترکیبی که از نظر سن و جنسیت و تخصص برای این فهرست قائل بودند افراد را مقایسه کرده و به فهرست ۳۰ نفره رسیدند.در این راستا مهمترین موضوع توجه به اقتصاد بود و تلاش شد نمایندگانی انتخاب شوند که از این نظر متخصص و صاحب نظر و تجربه باشند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه مشکل مردم معیشت و اقتصاد است تلاش شد این فهرست قوی باشد، اسم این فهرست ایرانی سربلند برای تشکیل مجلسی قوی و کارآمد است.
وی اظهار داشت: داوطلبانی که به شورای ائتلاف پیوستند توافق کردند در صورت قرار نگرفتن در فهرست نهایی انصراف دهند و از اینجا میخواهم که این دوستان انصراف دهند تا وحدت حفظ شود.
وی یادآور شد: شورای ائتلاف از مدت ها پیش شورای گفتمانی ایجاد کرد که اهم این گفتمان اقتصاد بوده است و برنامه هایی از سوی کارگروه اقتصادی تهیه شده که ارائه می دهند.
وی تصریح کرد: الیاس نادران، سید احسان خاندوزی، مجتبی رصاخواه، سید محسن دهنوی، مصطفی زمانیان، اقبال شاکری، مالک شریعتی، سید محمد آقامیری، عزت اله اکبری در صنعت، مجتبی توانگر، علی شمسی پور مجموعه ای از دوستان هستند که به لحاظ نظری و عملی می توانند نظرات خود را ارائه دهند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره علت ارائه لیست های متعدد و تفرقه میان اصولگرایان با وجود عدم ارایه لیست از طرف اصلاح طلبان گفت: چند دستگی میان همه جریان ها وجود دارد اگر میان اصولگرایان شاهد وحدت مطلق نیستیم در اصلاح طلبان نیز این امر را شاهد هستیم. این رویه در گذشته هم معمول بوده است و مساله این است که
لیست ها همتراز نیستند ضمن آنکه هر فردی و گروهی می تواند لیست ارائه دهد.
حداد عادل رییس شورای ائتلاف در پاسخ به سوالی مبنی بر"چرا با توجه به اینکه شما رئیس شورای ائتلاف هستید آقای قالیباف از لیست، شما تبعیت، نکرد و آن را تکذیب کرد. هرچند که مشخص بود ایشان از مدت ها پیش فراخوان دعوت از جوانان را داده بود و این خود نشان می دهد که تمایلی به ائتلاف نداشته باشند. " گفت: اینکه از جوانان دعوت کند به این معنا نیست که به ائتلاف اعتقاد ندارد ما هم از جوانان دعوت کردیم و در این فهرست ۳۰ نفره ۱۸ جوان وجود دارد.
وی افزود:آقای قالیباف نقدی بر فهرست نهایی نشده لیست، داشت، انتطار ایشان این بود که تعداد نیروهای اقتصادی در لیست بیشتر شود و بعد از توییت ایشان ما بررسی مجدد کردیم و با تغییراتی در لیست نظر ایشان هم تامین شده و نظر بقیه هم تامین و اختلافی از این نظر وجود ندارد.
وی درباره سهم خواهی ها در شورای ائتلاف گفت: وحدت هدف اصلی ما و خواسته اولیه و بسیار مهم ما بوده است و هر عقل، سلیمی می گوید وحدت می تواند ما را به پیروزی برساند. احزاب شورای ائتلاف هم با توجه به همین جهت باقی ماندند. با برخی دوستان مذاکرات متعدد داشتیم و بر اساس اختلاف سلیقه ای که داشتیم نتوانستیم ائتلاف کنیم اما تلاش کردیم و نتوانستیم به برخی از اختلاف سلیقه ها غلبه کنیم.
حداد عادل همچنین درباره برنامه های شورا برای مجلس افزود:برنامه دقیق و عملی باید بعد از ورود به مجلس حاصل شود تا اعتبارنامه نمایندگان در کمیسیون های مختلف بررسی و در صحن تایید و هیات رئیسه انتخاب شود سپس کمیسیون ها شکل بگیرد دست کم حدود دو ماه زمان لازم است و پس از آن هم هر مجلسی طرح ها و لوایحی از دوره قبل دارد که باید تکلیف آن ها را روشن کند. در این مدت می شود برنامه دقیق تری تعیین کرد.
وی ادامه داد: سه، برنامه کوتاه مدت و میان مدت و چهار ساله می توان ارائه کرد. برنامه های دقیق تر بعد از شروع مجلس است اما نگاه رفع موانع کسب و کار است.
حداد عادل با تاکید بر اینکه مهمترین موضوع در مجلس مجلس مستقل است ادامه داد: مجلسی که نه مبنای خود را بر ضدیت با یک دولت بگذارد و نه طرفداری از دولت ها عمل کند اساس مجلس آینده باید استقلال آن جلسه باشند.
وی درباره اینکه چرا لیست شورای ائتلاف از احزاب باسابقه اصولگرایی کمتر و از احزابی همچون نواصولگرایی بیشتر استفاده شده است گفت: جوانانی هستند که رویش های انقلاب هستند و نگرش ها و رویکر جدیدی حکومت و جامعه دارند. ممکن است عضو، هیچ حزبی نباشند. یکی از اهداف ما این بود که میدان را برای جوانان باز کنیم و این ضرورت تصدیق شد. حزب موتلفه، از آغاز پای ثابت شورای ائتلاف هستند و هنوز هم سهم خواهی نکرده اند و موافقت دارند که آنچه نیاز کشور است در این فهرست قرار بگیرند هرچند در این فهرست احزاب هم هستند.
وی ادامه داد: کار شورای ائتلاف اصالت دادن به احزاب نبود. جامعه روحانیت مبارز هم هیچ گاه نخواسته به عنوان یک حزب فعالیت کند و فهرست دهد. جامعه روحانیت مبارز مانند یک پدر برای اصولگرایان است و همکاری و راهنمایی می کند. باید از تجربه های گذشته درسی برای آینده گرفت. هر تحولی به معنای این است که جا برای نیروهای جوان و جدید باز شود.
وی افزود: هنر این است که هم نیروهای اصیل و هم نیروهای جوان وجود داشته، باشند گسل و گسیختگی ایجاد نشود و این پرچم از دست باتجربه ها به دست جوانان منتقل شود. ما آگاهانه و با موافقت خود احزاب سنتی تصمیم گرفتیم ۱۸ نفر را به جوانان اختصاص دهیم که این نوعی پوست اندازی در شیوه کار به شمار می رود.
حداد عادل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شورای ائتلاف بر اساس حکمیت ائتلاف کرده آیا این امر محقق شد و همچنین آیا سی نفر عضو این ائتلاف. حاضر هستند اموال خود را اعلام کنند گفت: ما در ساز و کار و فرآیند خود رکنی به عنوان حکمیت نداشتیم. در سه هفته گذشته مردم به ۱۵۰ نفر رای دادند به ده نفر دیگر هم رای دادند و باعث شد لیست ما از ۹۰ نفر به فهرست ۳۰ نفر برسد.
رییس شورای ائتلاف گفت: درباره شفافیت اموال بنابر قانون تصویب شده مسولان باید اموال خود را ذکر کنند و تکلیف شفافیت اموال مشخص شده است. درباره شفافیت آرا هم خود مجلس باید تصویب کند و هیچ منعی نیست و این ۳۰ نفر آمادگی دارند اگر سوالی در این، باره است پاسخگو باشند.
محسن پیرهادی سخنگوی ائتلاف در این نشست خبری گفت: در این دوره از اقدامات و فعالیت هایی که شورای ائتلاف داشت، چند نکته متمایز از سایر دوره ها داشتیم که یکی بحث جوان گرایی است که یک مزیت در جهت گام دوم است.
وی افزود: نکته بعدی حضور بانوان بود. یکی از ایراداتی که گرفته می شد همین موضوع بود که این دور برطرف شد. نکته سوم مشارکت و دخالت مستقیم مردم برای تعیین لیست بود و ده نفر با نظر مستقیم مردم انتخاب شدند.
وی ادامه داد:شاکله لیست هم از مردم نظرسنجی شد. این یک نقطه عطف در سیاست گذاری هایی بود که انجام شد. در این دور تلاش بود که علاوه بر تشکل ها استفاده شود از مردم هم استفاده شود و این مشارکت مردم نعمتی است که باید قدر بدانیم و در دوره های بعد هم از آن استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اشتغال و اقتصاد و مسائل معیشتی مطالبه مردم است. در این دوره رویکرد اقتصادی پررنگ تر شد. جایگاه مجلس امروز دچار ضعف جدی است و مطالبه مردم تبدیل ضعف به قوت است و اینکه مجلس و به دولت کمک و نظارت کند.
سروریان به عنوان دبیر شورای ائتلاف در این نشست خبری گفت: مجلس یازدهم باید پاسخگو کند و لوکوموتیو دولت را در ریل قانون قرار دهد. تحقق در رأس امور بودن مجلس جز این ممکن نیست.
وی افزود: مجلس یازدهم این نگاه را باید تعقیب کند و لیست "ایران سربلند" به دنبال این است که یک نگاه تحول گرایانه را به ظهور برساند; افول مجلس در منظر مردم باعت شده مجلس از جایگاه خود خارج شود.
سروریان ادامه داد: مجلس اگر از خود شروع کند و شفافیت را در برنامه خود قرار دهد می تواند بسیار اعتماد آفرین باشد. در این دو سال تلاش شد با نگاه متحوگرایانه; مجلسی با اخذ اولویت های مردم شکل گیرد.