این نمایشگاه که عصر شنبه با حضور رییس دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد، شامل آثار نقاشی، خوشنویسی و نگارگری هنرمندان جوان و پیشکسوت است که با تاثیرپذیری از شخصیت و زندگی سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد استاد محمود فرشچیان خلق شده است.
آثار ارائه شده در این نمایشگاه حاصل کارگاه دو روزه خلق آثار هنری در این واحد دانشگاهی است که با محوریت زندگی و شخصیت سردار شهید اسلام حاج قاسم سلیمانی طی روزهای ۱۷ و ۱۸ بهمنماه ۱۳۹۸ برپا و با استقبال هنرمندان و علاقمندان روبرو شد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان، در این مراسم ضمن عرض تبریک به مناسب زادروز ولادت صدیقه کبری (س)، و همچنین چهلمین روز شهادت قاسم سلیمانی. اظهارکرد: شهادت والاترین کنش انسانی است.
بهمن نامور مطلق در این مراسم که با حضور رییس دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین معاون علوم انسانی و هنر این دانشگاه همراه بود، افزود: چراکه موضوع از دست دادن بالاترین دارای یعنی جان نیست بلکه برعکس گذر جان تا قله قافی است که سیمرغ در حسرت رسیدن به آن به پرواز در آمده است.
وی با بیان اینکه، شهادت نسبتی ویژه با هنر دارد. بیان کرد: امام هنگامی که می خواست شهادت را تعریف کند هیچ واژه ای بهتر از واژه هنر برای تبیین آن نیافت و به همین دلیل بود که گفت : شهادت هنر مردان خداست.
وی ادامه داد: امام نگفت سیاست یا اقتصاد یا حتی معرفت مردان خدا بلکه گفت هنر مردان خداست.
نامورمطلق اظهارکرد: بنده نیز بر این باورم که هنر بهترین صورت بیانی برای به تصویر کشیدن شهادت است. هیچ گونه بیانی نمی تواند مفاهیم و مضامین عمیق و گسترده، معنوی و رمزی را به مانند هنر تصویر بکشد. فقط خیال هنرمند است که به ساحت این مفاهیم نزدیک می شود.
وی ادامه داد: حتی خیال هم کم می آورد زیرا شهادت واقعیتی است که تخیل به آن رشک می برد. با این حال هنر موجب می شود شهادت تداوم یابد و با هر اثر تازه هنری مرتبط شهادت یک بار دیگر تکرار می شود و هنر نقش آیینی به خود می گیرد. در این ساحت بیان هنری کنشی ذاکرانه و ضدفراموشی است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی ایرانی افزود: همچنین شهادت و هنر فصل مشترک دیگری نیز دارند که زیبایی است. مگر نه اینست که دختر فاطمه (س) در توصیف حادثه کربلا گفت : "من چیزی جز زیبایی ندیدم". در واقع، هنر صورتی زیبا برای شهادت است که سیرتی زیبا است.
وی یادآور شد: در تعامل هنر و شهادت هر دو بهره مند می شوند. زیرا همانطوریکه شهادت برای کامل شدن نیازمند هنر است تا پیام آن جاری و ساری گردد، هنر نیز نیازمند شهادت است تا پالایش و والایش یابد.
وی ادامه داد: با شهادت بود که معنای واقعی قاسم نزد قاسم سلیمانی تفسیر شد. قاسم در میان تک تک ایرانیان غیرتمند خود را تقسیم کرد و اسم قاسم بیش از پیش اسم با مسمایی شد. و این کار هنرمندان است که این کنش تقسیم شدگی و تکثیر شدگی خیر و زیبایی را تا مرزهای فرازمانی و فرامکان استمرار بخشند.
بهمن نامور مطلق گفت: دشمنان تصور می کردند با تکه تکه کردن این شهید وی را خشک می کنند و نمی دانستند که هر تکه مانند بذری وجود هزاران جوان را سبز می کند.
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۷
تهران - ایرنا - همزمان با چهلمین روز شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهان ایشان مجموعهای از آثار هنری در قالب نمایشگاهی با عنوان «سرو بلند انقلاب» در محل موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح شد.