شیراز- ایرنا- عضو هیات رییسه و رییس کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس گفت: سهم پنج درصدی فارس از بازار تجارت الکترونیک کشور به نسبت سوابق و برخورداری از نیروی انسانی متخصص در حوزه کسب و کارهای دانش‌بنیان و الکترونیک اندک و ناچیز است.

یلدا راهدار، شنبه در نشست کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس در شیرازافزود: این در حالی است که استان‌هایی مانند خراسان رضوی و اصفهان، سهمی بیش از هشت درصد را به خود اختصاص داده‌اند.
وی، تجارت الکترونیک را یکی از مباحث مهم در حوزه کسب و کار در دنیا و کشور دانست و اظهار داشت:بر اساس آمار تا پایان سال ۹۶ بیش از ۳۸ هزار کسب و کار فعال دارای نماد الکترونیک در کشور وجود داشته است.
او بیان کرد:با توجه به اینکه تجارت الکترونیک روز به روز در حال گسترش و فراگیر شدن است، ضرورت دارد که علل حضور کم فارس در این بخش، آسیب‌شناسی و بررسی شود هر چند در کشور نیز هنور زیرساخت‌هایی همچون اینترنت برای فرهنگ‌سازی عمومی این مهم فراهم نیست.
راهدار گفت: یکی از مشکلات مهم در حوزه تجارت الکترونیک، موضوع حمل کالا و همکاری و هماهنگی دستگاه‌های دولتی خدمات رسان در حوزه ارسال کالا از جمله پست و راه‌آهن است که این نیاز بخش خصوصی و همچنین مشکلات این بخش را در دستور کار شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی قرار داده‌ایم ‌و به شکل کارشناسی آن را دنبال می‌کنیم.
وی، باتاکید بر لزوم تهیه سند حمایتی از تجارت الکترونیک در استان فارس از سوی بخش‌های دولتی ذی‌ربطافزود: پیش از این، سازمان صنعت، معدن و تجارت اقداماتی در حوزه تجارت الکترونیک در استان انجام داده که نیاز است برای مشخص شدن وضعیت فعلی و نقشه حرکت استان در این بخش، این استراتژی و راهبردها برای اتاق بازرگانی فارس ارسال شود تا بخش خصوصی نظرات خود را در این زمینه بیان کند.
رییس کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس همچنین بیان داشت: بخش دولتی نیز باید به فراهم شدن شرایط مناسب برای نهادینه شدن تجارت الکترونیک در جامعه کمک کند.
تجارت الکترونیک در کشور نیازمند توجه بیشتری است
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس هم در این نشست گفت: امروز حوزه تجارت الکترونیک سهم قابل توجهی در فناوری و اقتصاد این بخش دارد و به همین سبب نیاز است در کشور به این بخش به عنوان یکی از پارامترهای مهم توسعه‌ای توجه بیشتری شود.
مهرداد سهرابی افزود: رویکرد دولت به تجارت الکترونیک، حاکمیتی است در حالی که دولت به عنوان بزرگترین پشتیبان فعالیت‌های سازنده و کارآمد باید در حوزه تجارت الکترونیک به عنوان حمایت‌گر نقش آفرینی کند.
وی ادامه داد: تجارت الکترونیک هنوز در کشور ما فرهنگ‌سازی نشده و مشکلاتی از جمله در حوزه پست برای فعالان این بخش وجود دارد و فعالان حوزه تجارت الکترونیک در استان می‌توانند مسایل و مشکلات خود را از طریق سامانه ۱۹۵ به ما منتقل کنند.
لزوم حمایت از فعالان اقتصادی مجوزدار حوزه تجارت الکترونیک
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم گفت: یکی از موضوع‌هایمهم در حوزه تجارت الکترونیک، اعتماد و فرهنگ سازی است از این رو باید فعالان اقتصادی مجوزدار در این حوزه از سایرین تمیز داده شوندتا ضمن حمایت از این افراد، در حوزه ارایهخدمات نیز بتوان شرایط بهتر و برنامه‌ریزی مناسب‌تریانجام داد.
محمد دانش نیا، ضمن تاکید بر لزوم افزایش تعامل بخش دولتی و خصوصی برای رفع موانع و مشکلات بخش خصوصی افزود: عمده فعالیت‌های اقتصادی در قالب تولید و بازاریابی و فروش دنبال می‌شود که در هر بخش مشکلاتی وجود دارد و می‌کوشیم روند فعالیت در هر بخش اقتصادی را تسهیل کنیم.