به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری آناتولی، مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه پنجاه و ششمین کنفرانس امنیتی مونیخ درباره تحولات جدید منطقه خاورمیانه تصریح کرد: عملکرد برخی کشورهای حوزه خلیج فارس در منطقه بسیار خطرناک است.
چاووشاوغلو افزود: آنها فکر میکنند به دلیل داشتن پول و حمایت کامل آمریکا و اسرائیل میتوانند همه چیز را تغییر دهند، کشورها را بخرند و در همه جا نظامها را عوض کنند.
وی با بیان اینکه ثبات و صلح در حوزه خلیج فارس برای امنیت و ثبات ترکیه مهم است، از تلاش آنکارا برای برقراری صلح در منطقه خبر داد.
وزیر خارجه ترکیه همچنین با اشاره به نقش کلیدی آنکارا به همراه روسیه برای ایجاد آتش بس در لیبی، اظهار داشت: کشورهای حوزه خلیج در لیبی از حفتر حمایت میکنند. این سخت ترین بخش کار است.
چاووشاوغلو ادامه داد: سازمان ملل در حال آماده کردن مقدمات کنفرانسی دیگر برای لیبی بود. اما این کشورها دموکراسی در یک کشور عربی را بزرگ ترین خطر برای خود میدانند. به همین دلیل نیز از حفتر برای روی کار آمدن با زور و به روش نظامی حمایت میکنند.
در حالی که بسیاری از کشورهای مسلمانان و غیر مسلمان همراه با فلسطینیان طرح صلح ترامپ موسوم به "معامله" قرن " را رد کردهاند، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان گفت: موارد خوبی در برنامه صلح ترامپ وجود دارد که میتواند زمینهساز مذاکره قرار گیرد.
" عادل الجبیر " روز پنجشنبه در کنفرانس خبری در بخارست گفت: فلسطینیها معتقدند که طرح ترامپ برای آنها مناسب نیست.
وی افزود: ما نمیتوانیم به جای آنها ( فلسطینیها ) مذاکره کنیم و ما باید از آنها حمایت کنیم.
الجبیر درباره سوریه و لیبی هم گفت: ترکیه در امور هر دو کشور دخالت میکند.
ترامپ در ۲۸ ژانویه گذشته (۸ بهمن) طرح "معامله قرن" را اعلام کرد که بر اساس آن کشور فلسطین به شکل "مجمع الجزایر" شکل خواهد گرفت که به وسیله پلها و تونلها به یکدیگر متصل و بخشی از قسمت شرقی بیت المقدس به عنوان پایتخت آن برگزیده و بیت المقدس اشغالی به عنوان پایتخت ادعایی اسرائیل شناخته خواهد شد.
این اقدام ترامپ با موجی از اعتراضات مردمی در شماری از کشورها به ویژه در کشورهای شمال آفریقا از جمله الجزایر، مغرب، مصر، سودان و همچنین تونس همراه شد