تهران – ایرنا – نمایندگی دائم ترکمنستان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین ، راهبرد ملی این کشور در زمینه جلوگیری از افراط‌ گرایی خشونت‌آمیز و مقابله با تروریسم برای سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ را در کنفرانسی در وین ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری ترند به نقل از وزارت امور خارجه ترکمنستان ، راهبرد ملی ضد تروریستی ترکمنستان در جریان برگزاری کنفرانسی با موضوع "جنگجویان تروریستی خارجی- پرداختن به چالش‌های جاری" ارائه شد. این کنفرانس با سازمان‌دهی سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE)  ، دفتر ضدتروریستی سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین‌دولتی اواخر هفته گذشته در وین برگزار شد. 

بر اساس این گزارش ، ترکمنستان اولین کشور در منطقه آسیای میانه است که راهبرد ملی برای جلوگیری از افراط گرایی خشونت‌آمیز و مبارزه با تروریسم اتخاذ کرده است. در جریان تهیه این راهبرد ملی ،‌ توجه خاصی به اصل یک رویکرد یکپارچه در این زمینه مبذول شده است. به همین منظور ، کارگروهی متشکل از نمایندگان ۲۴ نهاد و سازمان دولتی و عمومی تشکیل شده است.

در کنفرانس مزبور ، ولادیمیر ورونکوف معاون دبیر کل سازمان ملل ،‌ ناتالیا گرمان نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل و توماس گرمینگر دبیر کل سازمان امنیت و همکاری اروپا و برخی دیگر از مقامات سخنانی ایراد کردند.

ترکمنستان از سال ۱۹۴۵ تا کنون موضع بی‌طرفی مثبت را اتخاذ کرده و عضو هیچ بلوک و دسته‌بندی نظامی وسیاسی نبوده است. ترکمنستان با کشورهای ایران ،‌قزاقستان ازبکستان و افغانستان مرز زمینی و با کشورهای ایران، ‌قزاقستان ،‌ روسیه و جمهوری آذربایجان مرز دریایی دارد.

کشورهای آسیای میانه با تهدیدات ناشی از افراط گرایی رو به رو هستند و بزرگترین تهدید در این زمینه برای آسیای میانه ناشی از کشور افغانستان است بخصوص که گفته می‌شود گروه طالبان ارتباطاتی با برخی گروه‌های افراط گرا در منطقه دارد. سلول‌هایی از گروه داعش نیز در این منطقه حضور دارند.