شهرام ملکی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بقیه موارد پس از بررسی کامل جزیی تشخیص داده شده و با تذکر برطرف شدند.
وی با بیان اینکه هیات بازرسی این دوره نسبت به دورهای قبل متفاوت بود، افزود: از روزی که انتخابات آغاز شده هیات بازرسی در وزارت کشور فعال و با طراحی یک سامانه کلیه فعالیتهای نامزدها در قبل، حین و بعد انتخابات را رصد میکند.
ملکی اضافه کرد: هیات بازرسی در فرآینده ثبت نام کاندیداها تا انتهای انتخابات را رصد میکند و از روزی که انتخابات آغاز شده صدها گزارش بدست ما رسیده که فقط یک مورد آنها خلاف ضوابط و مقرارت بود که به هیات اجرایی و نظارت گزارش شده است.
رییس هیات بازرسی انتخابات کردستان یادآور شد: بقیه موارد گزارش شده به صورت معمول و جزیی بود که تخلف مهمی محسوب نشد و در حدی نبود که نیاز به برخورد داشته باشد بلکه با تذکر ارشاد و راهنمایی حل شدند.
وی تاکید کرد: هیات بازرسی روز انتخابات در هر شهرستان یک بازرس ویژه و برای حداکثر سه صندوق اخذ رای یک بازرس تعیین کرده تا بر کل فرآینده انتخابات نظارت داشته باشند.
ملکی گفت: توصیه شده که در تمام فرمانداری ها برای نامزدها در حین تبلیغات ۲ جلسه توجیهی برگزار شود که باید برابر قانون چه نکات و ضوابطی را در زمان تبلیغات، روز انتخابات و بعد از انتخابات رعایت کنند.
وی اظهار داشت: علاوه بر این ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی در استان زیر نظر دستگاه قضایی تشکیل شده که در راستای پیشگیری از وقوع جرم در مسائل انتخابات فعالیت میکند و هر آنچه که لازم است برای اینکه منجر به تشکیل پرونده در قوه قضاییه نشود، یادآوری شده است.
رییس هیات بازرسی انتخابات کردستان افزود: هیات بازرسی در تمام شهرستانها مستقر در فرمانداری ها با شماره تماس های مشخص هرگونه تخلفات احتمالی را رصد و پیگیری می کنند تا به نتیجه برسانند.
ملکی یادآور شد: از عموم مردم استان تقاضا داریم اگر به موردی خلاف قانون برخورد کردند آن را سریعا به هیات مرکزی بازرسی مستقر در استانداری با شماره تماس ۳۳۱۶۳۸۴۲ اطلاع رسانی کنند.
وی اضافه کرد: انتظار می رود که انتخاباتی پر شور و نشاط با حضور حداکثری مردم استان برگزار شود و مردم بتوانند از میان نامزدهای تایید شده یازدهمین دوره مجلس اصلح ترین را انتخاب کنند و به مجلس بفرستند.
صلاحیت داوطلبان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سه مرحله توسط هیات اجرایی، نظارت استان و هیات مرکزی نظارت بررسی شد که ۲۸۱ داوطلب در این استان برای حضور در انتخابات ثبت نام کرده بودند که هیات اجرایی صلاحیت ۲۲۴ نفر را تایید کرد، هیات نظارت استان این تعداد را به ۹۸ نفر کاهش داد و هیات مرکزی نظارت نیز در آخرین مرحله بررسی صلاحیت های تایید شده را به ۱۲۶ نفر رساند ولی ۵ نفر دیگر مجددا رد صلاحیت شده و ۱۴ نفر نیز انصراف دادند تا در مجموع ۱۱۲ نفر برای حضور در این عرصه باقی بمانند.
برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در پنج حوزه انتخابیه کردستان ۲۸۱ ثبت نام کرده بودند که ۵۳ نفر نیز تاکنون انصراف دادهاند.
استان کردستان دارای پنج حوزه انتخابیه و ۶ نماینده در مجلس شورای اسلامی است، (حوزه انتخابیه سنندج شامل شهرستانهای سنندج، کامیاران و دیواندره ۲ نماینده، حوزه انتخابیه بیجار یک نماینده، حوزه انتخابیه قروه شامل شهرستانهای قروه و دهگلان یک نماینده، حوزه انتخابیه سقز شامل شهرستانهای سقز و بانه یک نماینده و حوزه انتخابیه مریوان شامل شهرستانهای مرویان و سروآباد یک نماینده) است.
جمعه دوم اسفند ماه مردم استان کردستان همزمان با سراسر کشور با حضور در پای صندوقهای رای نماینده خود برای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را انتخاب خواهند کرد.