الکساندر گروشکو روز دوشنبه در گفت وگو با شبکه تلویزیونی ار.ب.کا روسیه گفت: اتحادیه اروپا در وهله اول باید در برقراری همکاریها با روسیه، مواضع صریح خود را اعلام کند.
وی در این پیوند از اصولی که اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ برای برقراری روابط با روسیه تعیین کرده است، انتقاد کرد.
وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ این اصول را چنین تعیین کردند: روابط اروپا با روسیه پس از اجرای توافقنامه مینسک از سوی این کشور، بهبودی روابط مسکو با کشورهای عضو مشارکت شرقی و آسیای مرکزی، استحکام ساختار اتحادیه اروپا برقرار خواهد شد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: این اصول را نمی توان استراتژی یا سیاست مشخص در قبال روسیه توصیف کرد.
گروشکو در مورد شرط دوم روسیه برای بهبودی روابط با اتحادیه اروپا گفت: پیمان ناتو باید از تلاش ها برای کشاندن مسکو به سیستم امنیتی (شبیه) زمان جنگ سرد خودداری و از تمرکز بر سیاست بازداشتن نیز صرف نظر کند.
وی افزود: ناتو از طرح هایی که به بهبودی وضعیت امنیتی نه فقط کشورهای عضو شورای روسیه-ناتو بلکه مردم و جامعه این کشورها کمک می کرد، صرف نظر کرد.
به گفته معاون وزیر خارجه روسیه، افزایش توانمندی نظامی ناتو در شرق اروپا، بی معنی است چرا که ریسکی در این منطقه وجود ندارد و برعکس تهدیدات امنیتی در جنوب اروپا قرار گرفته است.
گروشکو در مورد شرط سوم گفت: کشورهای اروپایی باید استقلال عمل در گفت وگو با روسیه نشان داده و و در رویکردهای خود تجدیدنظر کرده و در تعیین سیاست های خود فقط به آمریکا توجه نکنند.
وی ادامه داد: بحث ها در کنفرانس امنیتی مونیخ حامل این پیام است که ایجاد سیستم امنیت جهانی بدون شرکت روسیه بیفایده است.
روابط روسیه و اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۴ پس از روی کار آمدن دولت غرب گرا در اوکراین پرتنش شده است.
اتحادیه اروپا برای مجازات روسیه بخاطر الحاق منطقه کریمه به خاک خود و حمایت از روس تبارها در منطقه دونباس در شرق اوکراین چندین بسته تحریمی در مورد روسیه وضع کرده است.