کابل - ایرنا - تنش های انتخاباتی در افعانستان به دنبال نزدیک شدن به زمان اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری این کشور بار دیگر افزایش یافت به گونه ای که تیم ثبات و همگرایی گفته در صورت پیروزی اشرف غنی نتیجه انتخابات را نمی پذیرد.

کمیسیون انتخابات افغانستان روز گذشته(یکشنبه)اعلام کرد که به زمان اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری نزدیک شده است .

این در حالی است که تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله با تحریم شرکت در روند رسیدگی به شکایات در کمیسیون انتخابات ،ناظران خود را از این کمیسیون فراخوانده است.

«حواعلم نورستانی» رئیس کمیسیون انتخابات افغانستان به رسانه ها گفت که اگر تیم های انتخاباتی روند بررسی را تحریم کنند، کمیسیون در غیبت آنها نیز روند رسیدگی به شکایات را به پیش خواهد برد و بدون حضور ناظران، بازشماری آراء انجام می شود.

در پی این اعلام تیم ثبات و همگرایی هشدار دارد که اگر روند بازشماری آراء بدون حضور ناظران آنها انجام شود از روند انتخابات بطور کامل خارج خواهند شد.

«فضل احمد معنوی» عضو برجسته تیم ثبات و همگرایی در کنفرانس مطبوعاتی در کابل به رسانه‌ ها گفت که روند بازشماری آراء  با تقلب همراه است و آنها همه تلاش خود را برای جلوگیری از ادامه این روند به کار می گیرند.

عضو رهبری تیم ثبات با انتقاد از کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی گفت که این کمیسیون آرایی که در پایان زمان رای گیری به صندوق ها ریخته شده ر ا باطل نکرده است.

معنوی از جامعه جهانی خواست که از آخرین فرصت دموکراسی در افغانستان حمایت کنند و اجازه  تقلب در انتخابات را ندهند.

اما کمیسیون انتخابات این ادعای تیم ثبات را رد کرده و از آنها خواست که ناظران خود را برای نظارت در روند رسیدگی به شکایات به این کمیسیون بفرستند.

خانم نورستانی با بیان اینکه آنها هیج کار خلاف قانون انجام نداده اند خواستار اعتماد تیم ثبات و همگرایی به کمیسیون شد.

به گفته وی اگر ناظران تیم ثبات همچنان از حضور در روند بازشماری خودداری کنند، کمیسیون مجبور است بدون حضور آنها نیز به کار خود ادامه دهند.

رئیس کمیسیون انتخابات افغانستان با بیان اینکه زمان رسیدگی به شکایات به سرعت در حال پایان است تاکید کرد کمیسیون بیش از اینی نمی تواند منتظر بماند.

در این حال شماری از اعضای رهبری تیم ثبات و همگرایی در نشست های جداگانه در کابل و شمال افغانستان هشدار داده اند که اگر کمیسیون نتیجه ای که به گفته آنها تقلبی است اعلام کند اقدام به تشکیل دولت موازی می کنند.

ژنرال عبدالرشید دوستم» معاون اول رئیس جمهوری  و از رهبران تیم ثبات و همگرایی در نشستی در شهر «شبرغان» در زادگاه خود گفت که اگر نتیجه تقلبی اعلام شود، وی نیز دولتی را به رهبری عبدالله عبدالله تشکیل خواهند داد.

این موضع گیری ژنرال دوستم توسط «محمدکریم خلیلی» رئیس شورای عالی صلح و عضو تیم ثبات و همگرایی حمایت شد و وی نیز گفت که نتیجه تقلبی را به هیچ صورت نمی پذیرد و از تشکیل دولت موازی حمایت خواهد کرد.

«صلاح الدین ربانی» رهبر حزب جمعیت اسلامی افغانستان و عضو رهبری تیم ثبات نیز دیروز در کابل گفته است که اگر شفافیت انتخابات تأمین نشود و تلاش ها همچنان برای اعتباردهی آرای تقلبی ادامه یابد، برای اعلام دولت ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله گام های عملی برخواهد داشت.

تیم دولت ساز به رهبری محمد اشرف غنی تاکنون از اظهار نظر در خصوص کمیسیون انتخابات خودداری کرده است.

شاه حسین مرتضوی مشاور رئیس جمهوری افغانستان و از حامیان تیم دولت ساز به تازگی در واکنش به اظهارات رهبران تیم ثبات گفته است که هر وقتی که سروصدای آنها بلند می شود، حاکی از پیروزی تیم دولت ساز است.

وی با انتقاد از تیم ثبات گفت که چرا آنها از رسیدگی کمیسیون انتخابات به شکایات هراس دارند و نمی گذارند این رسیدگی با شفافیت ادامه یابد.

مرتضوی تأکید کرده است که تیم ثبات و همگرای با طرح دولت موازی به دنبال تخریب روند صلح است .

کارشناسان و سیاستمداران مستقل که از هیچ یکی از تیم های انتخاباتی حمایت نمی کنند، کمیسیون های انتخاباتی را مسئول چالش های کنونی می دانند.

«جعفر مهدوی» آگاه امور سیاسی و عضو سابق مجلس نمایندگان افغانستان گفته است که بر اساس شواهد، کمیسیون‌های انتخاباتی نتوانستند آنچنان که باید و شاید، استقلال خود را حفظ و با بی طرفی انتخابات را مدیریت کنند.

به باور وی شواهد زیادی وجود دارد که نشان می ‌دهد رهبران هر دو کمیسیون به نحوی تطمیع شده‌اند.

مهدوی از موضع گیری ژنرال دوستم، خلیلی و ربانی نیز انتقاد کرده و گفته است که چنین هشدارهایی کشور را به وی جنگ داخلی و تجزیه می کشاند.

اما«سیدناصرموسوی» آگاه سیاسی دیگر افغانستان به رسانه های داخلی این کشور گفته است که موضع گیری ژنرال دوستم برای این است که تیم دولت ساز و خارجی را از تصمیم گیری یک سویه برحذر دارد.

برخی دیگر از آگاهان سیاسی افغانستان بر این باورند که اعضای تیم ثبات و همگرایی توانایی و اراده واقعی برای تشکیل دولت موازی ندارند.

نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که در ششم مهرماه امسال در سراسر این کشور برگزار شد،به دلیل چالش ها و اتهاماتی مبنی بر تقلب تاکنون اعلام نشده است.