زنجان - ایرنا - کارشناس و استاد علوم سیاسی گفت: نخبگان و افراد موثر جامعه از درک و فهم بالاتری برخوردار هستند و بر این مبنا وظیفه سنگینی را در خصوص آماده سازی فضای لازم برای بهره‌مندی مردم از حق مسلم خود برای رای دادن و انتخاب نماینده اصلح بر عهده دارند.

دکتر اصغر پرتوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تخصص، تعهد و صداقت را از جمله معیارهای انتخاب اصلح برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و افزود: بی‌توجهی به این شاخص‌ها موجب اختلال در تمام بخش‌های جامعه می‌شود. 

وی اظهار داشت: انتخابات باشکوه‌ترین جلوه مشارکت سیاسی مردم به شمار می‌رود و در این میان مردم در جوامعی که قانون اساسی دارند از بخت بیشتری برای تعیین سرنوشت خود برخوردار هستند که باید قدردان این فرصت ها بود.

پرتوی با بیان اینکه قانون اساسی حق تعیین سرنوشت کشور با مشارکت مردم را لحاظ کرده است تصریح کرد: بر این مبنا، بطور ملموس عموم مردم باید احساس کنند با حضور در پای صندوق های رای و به طور کلی، صحنه های سیاسی خواسته های آنان تامین می شود که بی تفاوتی و دلسردی به این امر عواقب ناخوشایندی را به دنبال دارد.

وی تاکید کرد: توجه به خواسته های مردم و عمل به این امر مهم، مشارکت آنان در صحنه های گوناگون از جمله مقوله مهم انتخابات را به مراتب افزایش می دهد و این موضوعی است که نباید از آن غافل شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی برگرفته از نظام های مشارکتی است، زیرا بر پایه مردم سالاری دینی شکل گرفته و در این میان مشارکت مردم در تعیین سرنوشت اجتماعی و سیاسی انتخابات از بالاترین سطوح تا پایین ترین آن پیش بینی شده است.

وی در ادامه، لزوم رقابتی شدن انتخابات را از مولفه های مهم و تاثیرگذار در مشارکت حداکثری مردم در انتخابات بیان کرد و گفت: پیش از برگزاری انتخابات برنامه های متعددی از سوی نامزدهای انتخاباتی، طیف ها و جریان های مقابل ارائه می شود که به نوبه خود انگیزه و مشارکت افراد را افزایش می دهد.

پرتوی افزود: صِرف حضور در پای صندوق رای کافی نیست چرا که انتخاب فرد اصلح با توجه به وجود معیارها و شاخص های لازم امری مهم و ضروری بوده که همواره در تاریخ انتخابات نیز نمود داشته است.

وی با اشاره به اینکه در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخاب فرد اصلح با توجه به معیارها، دشوار به نظر می رسد، اظهار داشت: تعدد نامزدها امکان مطالعه و بررسی همه جانبه آنان از قبیل سوابق کاری و غیره آن هم در مدت کوتاهی را سلب می کند.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: این در حالی است ساختاری که برای تمامی نظام انتخاباتی در نظر گرفته می شود باید پایدار، مستمر و شفاف با برنامه ای مشخص و جامع نه متکی بر اشخاص باشد و این موضوع امری انکارناپذیر به شمار می رود.

وی اضافه کرد: با نگاهی به جوامع دارای نظام حزبی شفاف و پایدار می توان به این مهم دست یافت که انتخاب نامزد مورد نظر از احزاب شناخته شده چندان سخت نیست به دلیل آنکه برای جامعه شناخته تر بوده و از طرفی تعدادشان نیز زیاد نیست.

پرتوی با اشاره به اینکه در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی صلاحیت ۶۹ نامزد در شهر زنجان برای تصدی صندلی مجلس شورای اسلامی رقابت می کنند، گفت: با این تعداد آمار، انتخاب فرد اصلح بر اساس ملاک و معیارها، کار بسیار دشواری است و در واقع مخاطبان را به نوعی با سردرگمی مواجه می کند.

وی خاطرنشان کرد: بر این مبنا فراهم کردن ابزارها و مقدمات درست انتخابات می تواند به استفاده مردم از حق مسلم خود منتهی شده از طرفی به این مهم باید توجه داشت که نامزدهایی به نمایندگی از سلایق مختلف جامعه، رقابتی بودن انتخابات را به دنبال دارد.