«فاضل اتراچالی» لژیونر کبدی ایران که در لیگ برتر هند بازی میکند در این فصل از لیگ برتر کبدی ایران مجبور شد با قانون فدراسیون پیش رفته و در لیگ برتر ایران بازی کند.
او در گفتوگو با ایرنا خواستار تغییر شرایط لیگ برتر در سال آینده شد تا بدین ترتیب فدراسیون لژیونرهای کبدی را مجبور به حضور در لیگ برتر نکند.
لیگ این فصل را چگونه ارزیابی کردید و نقاط قوت لیگ برتر کبدی چه بود؟ حضور جوانان در کنار بزرگسالان چقدر در موفقیت تیمها تاثیرگذار بود؟
امسال لیگ خوبی داشتیم و نسبت به سالهای قبلی بهتر برگزار شد و یکی از نکات مثبت لیگ این بود که مسابقات هر هفته بدون وقفه برگزار میشد و شاهد دیده شدن کبدی بودیم زیرا این رشته، ورزش شناخته شدهای در ایران نیست. حضور جوانان در کنار بزرگسالان در لیگ برتر باعث میشود تا کیفیت بازی آنان بهتر شود و تجربه آنان افزایش یابد.
از نظر شما نقاط ضعف لیگ برتر کبدی چیست؟
بزرگترین نقطه ضعف کبدی ایران داوری است؛ داوران بهروز نیستند و سطح ورزش کبدی کشور را پایین میآورند.
دلیل این ضعف چیست؟ آیا مشکل از فدراسیون است که به اندازه کافی برای داوران کلاس برگزار نمیکند یا داوران تلاشی برای افزایش اطلاعات خود نمیکنند؟
در این مورد اطلاعی ندارم که آیا فدراسیون کلاسهایی را برای آنان برگزار میکند یا خیر اما از آنجایی که در لیگ هندوستان بازی میکنم و قضاوت داوران هندی را دیدهام، میدانم که سطح داوران کبدی ایران خیلی پایین است.
فدراسیون برای برگزاری لیگ برتر کبدی در فصل آینده چه تغییراتی را باید اعمال کند؟
فدراسیون باید قانون اجبار لژیونرها به بازی در لیگ برتر ایران را لغو کند. این قوانین اجباری خوب نیست و ما را تحت فشار قرار میدهد. انگیزه ای برای حضور در لیگ برتر کبدی ایران نداریم و اینگونه از کبدی زده میشویم و تنها برای جوانان این انگیزه ایجاد میشود. سالهای بعدی باید چند کلاس برای داوران بگذارند تا دانش خود را بهروز کنند. دست کم میزبانی شهرها را پیش از شروع لیگ مشخص کنند تا تیمها برنامه ریزیهای لازم را انجام دهند. اینکه یک هفته مانده به آغاز لیگ شهر میزبان را مشخص کنند و بلیتها هم تهیه نشده باشد، به تیم ها آسیب میرساند.
فدراسیون برای مسابقات جهانی کبدی چه برنامهای را در نظر گرفته و آیا ترکیب تیم ملی مشخص شده است؟
فدراسیون در حال حاضر برنامهای ارائه نکرده و حتی به بازیکنان نیز نگفته که باید در مهرماه به مسابقات جهانی در دوبی اعزام شویم. فدراسیون هیچگاه این برنامهها را به ما اعلام نمیکند و همواره درباره این مسابقات از منابع دیگر مطلع میشویم. به نظر میرسد فدراسیون مسابقات قهرمانی کشوری را برای انتخابی تیم ملی دوباره برگزار میکند.
اما رییس فدراسیون کبدی عنوان کرده بود که از دل مسابقات لیگ برتر ملیپوشان اعزامی به مسابقات جهانی انتخاب میشوند.
برگزاری مسابقات قهرمانی کشور حتمی نیست و شاید یک شایعه باشد.
برنامه شما اکنون چیست و چه زمانی به مسابقات لیگ هند دعوت میشوید؟
اگر در ایران مسابقاتی برگزار شود دیگر شرکت نمیکنم و خرداد ماه در مسابقات لیگ هند حاضر میشوم.
این مسابقات چند روز طول می کشد؟
لیگ هند در مدت ۱۰۰ روز برگزار میشود.
لیگ ایران و هند را در مقام مقایسه چطور ارزیابی میکنید؟
نمیتوان این مقایسه را انجام داد زیرا تفاوت از زمین تا آسمان است البته لیگ ایران نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است.
فکر میکنید در مسابقات جهانی دبی عنوان قهرمانی را کسب کنید؟
هیچ چیزی غیر ممکن نیست زیرا بیشتر بازیکنان تیم ملی کبدی ایران به لیگ هندوستان میروند و زمان بازگشت ما به ایران اوایل مهرماه خواهد بود. به همین دلیل نمیتوانیم اردوهایخوبی داشته باشیم و این امر به تیم ملی آسیب میرساند.
اگر «عباس اورسجی» ریاست فدراسیون جهانی را بدست بیاورد تغییری در ورزش کبدی بهویژه در ایران ایجاد میشود؟
به طور حتم تاثیرگذار است زیرا وقتی یک کرسی جهانی داشته باشیم میتوانیم پیشرفت زیادی داشته باشیم. گرچه هندیها دوست ندارند که این ورزش پیشرفت کند و قهرمانی آن در اختیار کشورهای دیگر قرار گیرد و یک زنگ خطر برای هند محسوب میشود بهویژه آنکه کرسی جهانی را به کشورهای دیگر بدهند.
مهمترین خواستهای که از اورسجی در صورت کسب ریاست فدراسیون جهانی دارید، چیست؟
مهمترین خواستهام این است که بتوانند سالی یک بار یک تورنمنت بزرگ در هر کشور برگزار کنند. از بازیهای آسیایی جاکارتا ۲ سال گذشته و هیج مسابقهای نداشتهایم و اکنون گفتهاند که در مهرماه سال آینده به مسابقات جهانی میرویم. باید دست کم سالی یکبار این مسابقات برگزار شود تا بازیکنان تیم ملی انگیزه داشته باشند.