بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: همه باید مراقبت کنند تا در حوزه اجرا و نظارت با رعایت «اصل بی طرفی» در مدار قانون عمل شود چرا که رای مردم «حق الناس» است.

محمدصادق معتمدیان روز دوشنبه در نشست عوامل اجرایی و نظارتی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان خطاب به برگزارکنندگان انتخابات گفت: سلامت انتخابات یکی از مولفه‌های اصلی محسوب می‌شود. 

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، وی با تقدیر از تلاش همه دست اندرکاران برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آرامش و امنیت فضای انتخابات، نتیجه تلاش فرمانداران، هیات‌های اجرایی، هیات‌های نظارت و بازرسی، ستاد پیشگیری از جرم، ستاد امنیت انتخابات و سایر عزیزانی است که از ماه‌ها قبل با جدیت، زمینه برگزاری انتخاباتی باشکوه را فراهم کرده‌اند و ان‌شاءالله مردم استان خراسان جنوبی در دوم اسفندماه حماسه‌ای دیگر را رقم خواهند زد.

وی افزود: علیرغم چالش‌های امنیتی که در افغانستان شاهد آن هستیم، با اِشراف امنیتی و اطلاعاتی که در استان وجود دارد، در زمینه امنیتِ برگزاری انتخابات مشکلی نخواهیم داشت اما توصیه ما همواره بر رصد و پایش به موقع فضای امنیتی بوده است.

همه باید شرایط حضور حداکثری را فراهم کنیم

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به سخنان رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات گفت: به فرموده مقام معظم رهبری، کسانی که به ایران و امنیت آن علاقه‌مند هستند باید در انتخابات شرکت کنند، بنابراین همه باید شرایط حضور حداکثری مردم را فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: دشمنان و جریانات ضد انقلاب، به انتخابات پیش رو چشم دوخته‌اند تا به زعم خود از مشارکت پایین مردم در انتخابات بهره‌برداری کنند، بنابراین باید با حضور آگاهانه و حداکثری، دشمنان را مرعوب و ناامید ساخت.

نامزدها مراقب وعده‌ها باشند

استاندار خراسان جنوبی در بخش دیگری از سخنانش به نامزدهای انتخاباتی توصیه کرد تا با پرهیز از وعده‌های فراقانونی برای کشور هزینه ایجاد نکنند.

وی افزود: در عین حال که باید در هر لحظه مراقب اجرای درست قانون باشیم، نباید با بسته عمل کردن و رفتارهای سلیقه‌ای، مانع مشارکت حداکثری مردم شویم زیرا هر قدر فضا رقابتی‌تر باشد انتخابات نیز پرشورتر خواهد بود.

معتمدیان گفت: نباید برای به دست آوردن چند رای، سیاه نمایی کرده و منافع شخصی و گروهی را بر مصالح ملی ترجیح داد.

وی ادامه داد: برخی که شناخت کافی نسبت به قانون ندارند، وعده‌هایی می‌دهند که مطالبات غیرقانونی ایجاد کرده و جامعه را متشنج می‌کند بنابراین نباید فضایی ایجاد شود که مسئولان سال‌ها درگیر وعده‌ها، گسست‌های قومی و شکاف‌های اجتماعی ناشی از عملکرد برخی نامزدها باشند.

وی با تاکید بر نقش فضای مجازی در ایجاد شور و نشاط انتخاباتی تصریح کرد: به موازات رقابت سالم، باید حرمت و شخصیت افراد حفظ شود و تبلیغ جای خود را با تخریب عوض نکند.

تسلط بر قانون و نظارت مطلوب ضروری است

رییس هیات نظارت بر انتخابات استان خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: در زمینه حضور حداکثری مردم، همه وظیفه داریم تلاش کنیم.

حجت الاسلام علی محمدی افزود: یکی از کارهای ضروری، تسلط بر قانون و نظارت بر انتخابات به نحو مطلوب است و باید مراقب بروز شائبه ها باشیم؛ طبعا در مرحله اول، تذکرات ارشادی است و اگر توجه نشد باید به مُرّ قانون رجوع کرد.

وی گفت: البته با تعامل خوب میان مسوولان اجرایی و نظارتی انتخابات، در این زمینه در سطح استان مشکل خاصی وجود ندارد. 

رییس کل دادگستری و ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی استان خراسان جنوبی هم گفت: هنگامی که مردم، امانتداری مجریان و ناظران انتخابات را ببینند، اعتمادشان جلب خواهد شد.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی بیان کرد: هنگامی که مجریان انتخابات به درستی وظایف خود را در چارچوب قانون انجام دهند، دلگرمی و اعتماد میان مردم ایجاد می‌شود و در مشارکت حداکثری موثر خواهد بود.

این گردهمایی با حضور رییس کل دادگستری، فرمانداران، بخشداران، مسوولان کمیته‌های ستاد انتخابات استان، ستاد امنیت انتخابات، هیات نظارت بر انتخابات استان، هیات بازرسی، کمیته پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی و اعضای شورای تامین استان برگزار شد.

تبلیغات نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور از ساعت صفر بامداد روز پنجشنبه ۲۴ بهمن آغاز شد که مهلت تبلیغات برابر قانون یک هفته است و ۲۴ ساعت قبل از اخذ رای پایان می‌یابد.

۱۲۷ داوطلب در چهار حوزه انتخابیه استان خراسان جنوبی برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کردند که در نهایت با اعلام اسامی نامزدها توسط شورای نگهبان، ۷۰ نفر شامل ۶۵ مرد و ۵ زن در این استان تایید صلاحیت شدند.

رییس ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی اعلام کرد: از آغاز مهلت تعیین شده برای تبلیغات نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تاکنون، ۶ نفر انصراف خود را از ادامه رقابت اعلام کرده‌اند.

با انصراف این افراد، آمار نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان خراسان جنوبی به ۶۴ نفر رسیده است.

استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان و چهار حوزه انتخابیه اصلی دارد که چهار نماینده با رای مردم از این استان به مجلس یازدهم راه می‌یابند.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز جمعه دوم اسفند برگزار می‌شود.