به گزارش صدای افغان، «راس ویلسن» در کنفرانس گفتمان صلح و اقتصاد افزود : بر خلاف اتحاد جمهوریهای شوروی پیشین که در سال ۱۹۹۰ از افغانستان فرار کرد و دور تازه ای از خشونتها و جنگ در افغانستان آغاز شد، این بار ایالات متحد، ناتو و متحدان ما مانند نروژ، استرالیا و بسیاری کشورهای دیگر و همچنین تمام نهادهای دولتی و غیر دولتی در امریکا، متعهد به پشتیبانی از افغانستان باقی میمانند.
سفیر آمریکا گفت و گوهای میان افغانی را دشوار و مهم خواند و تاکید کرد که امنیت و موضوعات سیاسی از مهمترین بحثهای آن خواهد بود.
"عمر زاخیلوال" سفیر پیشین افغانستان در پاکستان و "مصطفی مستور" وزیر اقتصاد در این کنفرانس تاکید کردند که برای یک صلح پایدار یک اقتصاد پایدار نیز لازم است.
به دنبال برگزاری کنفرانس گفتمان صلح و اقتصاد در افغانستان برخی از شرکت کنندگان تاکید کردند که در پنج سال گذشته بستر مناسب برای سرمایه گذاران خارجی در افغانستان از بین رفته و از این رو نیاز است که در گفت و گوهای بینافغانها، بر مسایل اقتصادی بیشتر توجه شود.
"عبدالله عبدالله" رییس اجرایی حکومت افغانستان روز دوشنبه از نهایی شدن توافقنامه صلح بین طالبان و آمریکا خبر داد و از این توافقنامه به عنوان فرصتی برای اثبات اراده طرف مقابل برای برقراری صلح در افغانستان یاد کرد.
عبدالله گفت: توافقنامه صلح بین طالبان و آمریکا نهایی شد و امضای آن مبتنی بر کاهش یک هفتهای خشونت و تداوم این روند است.
عبدالله افزود: این توافقنامه فرصتی برای اثبات خواست طرف مقابل به برقراری صلح در کشور است.
"زلمی خلیلزاد" نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان نیز یکشنبه در توئیتی با اشاره به توافقنامه کاهش خشونت بین آمریکا و طالبان، تاکید کرد، موفقیت روند صلح افغانستان قابل تضمین نیست.