تهران - ایرنا- وزارت دفاع روسیه دوشنبه شب اعلام کرد، گشت‌ زنی نیروهای روسیه در شمال سوریه بدون مشارکت نیروهای ترکیه مجدداً آغاز شده است. آنکارا دو هفته پیش مشارکت نیروهایش را در این خصوص تعلیق کرد.

گشت‌زنی مشترک نیروهای روسیه و ترکیه  که ۱۰ بهمن ماه ۹۸ در منطقه امن در شمال سوریه آغاز شد، ۱۰ کیلومتر شرق و غرب منطقه موسوم به «منطقه امن» را پوشش می‌داد.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، در همین حال وزارت امورخارجه ترکیه اعلام کرد مذاکرات دو جانبه در مسکو درباره وضعیت ادلب در شمال غرب سوریه فردا (سه‌شنبه) از سر گرفته می‌شود.

وزارت امورخارجه ترکیه اعلام کرد که هیأت اعزامی این کشور به مسکو تأکید کرده است که این منطقه نیازمند کاهش فوری تنش‌هاست و باید از وخامت اوضاع انسانی در ادلب جلوگیری کرد.

بدنبال درگیری در شمال غرب سوریه، تنش‌ها میان ترکیه و روسیه از یک طرف و میان دولت آنکارا و دمشق از سوی دیگر شدت گرفته است.

در همین ارتباط، "رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه اخیرا مدعی شده است که ارتش سوریه و روسیه در استان ادلب غیر نظامیان و نه تروریست‌ها را هدف قرار می‌دهند و همین امر موجب خواهد شد که دولت آنکارا بعداً هیچ نقض آتش‌بسی را در ادلب نپذیرد.

این اظهارات پاسخ روس‌ها را بدنبال داشت به طوریکه "ماریا زاخارووا"سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خطاب به اردوغان گفت که مسکو این گونه ادعاها و اتهامات از سوی ترکیه را نمی‌پذیرد.

وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرده است که ادعاهای مسؤولان ترکیه‌ در خصوص حملات به غیر نظامیان در منطقه کاهش تنش در ادلب با واقعیت سازگاری ندارد.

ترکیه ۱۷ مهر ماه برای عقب راندن نیروهای دمکراتیک سوری (قسد) از مناطق مرزی الرقه و الحسکه سوریه، عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه آغاز کرده بود.

حملات یک هفته ای ترکیه، پس از توافق آتش بس میان این کشور و آمریکا به طور موقت متوقف شد و آنکارا به شبه نظامیان کُرد سوریه پنج روز مهلت داد تا عمق ۳۲ کیلومتری از مرز ترکیه عقب نشینی کنند.

به دنبال این آتش بس پنج روزه در شمال سوریه و امضای تفاهمنامه میان روسیه و ترکیه در سوچی برای توقف عملیات نظامی ترکیه، نیروهای «قسد» شروع به عقب نشینی از محدوده اعلام شده کردند.

«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه و اردوغان در سوچی به توافق ۱۰ ماده‌ای درباره سوریه دست یافتند که طبق این توافق، مقرر شد دو کشور گشت‌زنی مشترک در این منطقه داشته باشند.