به گزارش تارنمای خبری "اخبار لیبیا" ،این خسارت درنتیجه تعطیلی بنادر و خطوط انتقال نفت لیبی رخ میدهد.
این شرکت در اطلاعیه خود خواستار پایان بسته شدن غیرمسؤولانه و غیرقانونی این تأسیسات شده است.
تولید نفت لیبی از ۱۸ ژانویه (۲۸ دی ماه) به دنبال آن که نیروهای وفادار به خلیفه حفتر فرمانده ارتش شرق لیبی بنادر و میادین نفتی این کشور را بستند، به شدت کاهش یافت.
لیبی تا پیش از مسدود شدن مبادی صادرات نفتیاش از بنادر آن و بسته شدن میادین نفتی اش در شرق و جنوب، روزانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه نفت تولید میکرد.
پیش از این، شرکت ملی نفت لیبی میزان خسارت ناشی از کاهش تولید نفت در این کشور از ۱۸ تا ۲۴ ژانویه سال جاری میلادی را بیش از ۳۱۸ میلیون دلار اعلام و گفته بود: کاهش تولید باعث کمبود منابع سوخت در برخی مناطق لیبی شده است.
حفتر از ۱۱ ماه گذشته حملات گسترده و پیاپی را علیه طرابلس مقر دولت وفاق ملی لیبی مورد حمایت جامعه جهانی آغاز کرده است.
لیبی با داشتن ۴۸ میلیارد بشکه ذخایر نفت خام در رتبه نخست قاره آفریقا و رتبه نهم کشورهای دارای بیشترین ذخایر نفتی در دنیا قرار دارد.
پیش از آغاز جنگهای داخلی در لیبی، این کشور با صادرات سالانه ۴۰۳ میلیون بشکه نفت خام به اروپا، ۱۱ درصد از نفت خام مورد نیاز کشورهای اروپایی را تامین میکرد و به عنوان سومین تامین کننده نفت خام مورد نیاز این قاره پس از نروژ و روسیه شناخته میشد.
اما روند تحولات سیاسی سال های اخیر در این کشور آفریقایی نشان می دهد که بازیگران خارجی در این کشور از جمله آمریکا، عربستان، امارات، مصر، فرانسه، انگلیس و در مقابل ترکیه، قطر، روسیه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی این معادله تجاری میان لیبی و کشورهای اروپایی را برهم زدهاند، چرا که هر یک از بازیگران با حمایت از بخشی از نیروهای حاکم بر این کشور منافع اقتصادی خودشان را با بحرانآفرینی در داخل لیبی دنبال میکنند.