تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۲

تهران- ایرنا- انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند سال ۱۳۹۸ با مشارکت ۴۲ درصدی مردم برگزار شد. سازوکار وحدت در اردوگاه اصولگرایان و اعتراض ها به ردصلاحیت برخی چهره های اصلاح طلب همچنین طرح بحث هایی مانند ارائه یا عدم ‌ارائه لیست انتخاباتی در اردوگاه اصلاح طلبان از مولفه‌های مهم این انتخابات بود.

تهران- ایرنا- انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند سال ۱۳۹۸ با مشارکت ۴۲ درصدی مردم برگزار شد. سازوکار وحدت در اردوگاه اصولگرایان و اعتراض ها به ردصلاحیت برخی چهره های اصلاح طلب همچنین طرح بحث هایی مانند ارائه یا عدم ‌ارائه لیست انتخاباتی در اردوگاه اصلاح طلبان از مولفه‌های مهم این انتخابات بود.

در این انتخابات اصولگرایان باوجود برتری بر رقیب، شکاف‌ها و اختلافاتشان را بیش از پیش بروز دادند. شانایی‌ها، نواصولگرایان و جبهه پایداری در مخالفت با فهرست اولیه اصولگرایان انواع اتهامات را به یکدیگر زدند. نامه‌های ردوبدل شده بین «مرتضی آقاتهرانی» دبیرکل جبهه پایداری و «غلامعلی حدادعادل» رییس شورای ائتلاف اختلافات را عمیق‌تر نشان می‌داد اما رایزنی مداوم میان این دو تشکل سرانجام منتهی به لیستی شد که آن‌ هم معترض و منتقد کم نداشت. جزییات بیشتر در این زمینه را اینجا می‌توانید بخوانید.

در مقابل، اصلاح طلبان با رد صلاحیت بسیاری از نامزدهایشان مواجه شدند. در این باره حزب کارگزاران سازندگی اعلام کرد: ما نگران آن هستیم که با تضعیف «دولت ملی» و «نهادهای انتخابی» مشروعیت سیاسی در ایران چنان صدمه ببیند که راه بر تحریم‌های بیشتر، تجاوزها و تعرض‌های خارجی و از همه بدتر تقویت نیروی گریز از مرکز و تهدید وحدت ملی و سرزمینی ایران بیشتر شود»

از سوی دیگر، تایید صلاحیت‌های قطره‌چکانی به تعبیر «علی شکوری‌راد» دبیرکل حزب اتحاد ملت هم نتوانست فهرستی انتخاباتی برای اصلاح‌طلبان دست و پا کند اما اصولگرایان همچنان فهرست‌های سی‌نفره می بندند و مصرانه از اصلاح‌طلبان شاخص تایید صلاحیت شده سخن می‌گویند.

در این فضا، سرانجام تصمیم مهم جریان اصلاحات گرفته و مقرر شد که اصلاح‌طلبان در تهران فهرست انتخاباتی ارائه ندهند و شوراهای استانی راسا بر اساس مقتضیات موجود در استان عمل کنند؛ تصمیمی که به نظر می‌رسد با آن دشواری انتخاب و خستگی حاصل از آن در اردوگاه اصلاح‌طلبان تمام شود.

در تب و تاب تصمیم‌گیری درباره چند و چون حضور در انتخابات، «آذرمنصوری» از نامزدهای ردصلاحیت‌شده جریان اصلاحات با اشاره به اینکه تغییر ملموسی در وضعیت ردصلاحیت‌شدگان ایجاد نشده اظهارداشت: راهبرد ما فعلا عدم ارائه لیست است که در همان موج اولیه ردصلاحیت‌ها اعلام کردیم. چنانچه در حوزه‌های انتخابیه چهره شاخص اصلاح‌طلب داشته باشیم آن‌را معرفی می‌کنیم در غیراینصورت داوطلبی را معرفی نمی‌کنیم.

همچنین «علی مطهری» نماینده تهران پس از رد صلاحیت خود اعلام کرد: به شورای نگهبان التماس نخواهم کرد. من اعتراض نمی‌کنم؛ در این مرحله اعتراض به شورای نگهبان است در حالی که داور نیز شورای نگهبان است در صورتی که باید شخص سومی باشد.

حجت‌الاسلام «مجید انصاری»، «شهیندخت مولاوردی»، «علی شکوری راد»، «الیاس حضرتی»، «محمود صادقی»، «احمد نقیب زاده»، «مصطفی کواکبیان»، «فاطمه راکعی» و «جلال جلالی زاده» از مشهورترین چهره‌های اصلاحاتی بودند که در این انتخابات داوطلب رقابت شدند.

در این زمینه گفته‌های رییس‌جمهوری هم قابل تامل است. به گفته «حسن روحانی»، «واقعیت این است که همه ما، همه احزاب و جناح‌ها از این ذهنیت باید خارج شویم که یک جناح، باید کشور را در اختیار داشته باشد. همه جناح‌ها، احزاب، گروه‌ها در حد خودشان حق دارند و همه باید حضور داشته باشند و فعال باشند و اصلا معنی ندارد که یک جناح یا حزب حاکم مطلق باشد و در کشور همه جا او باشد و این به نفع کشور نیست». گزارش ایرنا در این زمینه را اینجا می‌توانید ملاحظه کنید.