لعیا جنیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره اصلاح متن شیوه نامه انضباطی توسط معاونت حقوقی ریاست جمهوری، اظهار داشت: متنی را برای شیوه نامه انضباطی آماده کردیم اما قرار بود دانشجویانی که به این معاونت مراجعه کردند، نظرات خود را بر اساس اولویت، به صورت مکتوب و با امضای خودشان در اختیار ما قرار دهند.
وی افزود: هنوز این متن مکتوب در اختیار معاونت حقوقی قرار نگرفته است هر چند مهلت دانشجویان برای ارائه این اولویت ها به اتمام رسید.
معاون حقوقی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: برای دریافت پیشنهادهای دانشجویان باز هم صبر می کنیم و اگر این اصلاحات رسید، متن آماده شده این معاونت بر اساس اولویت ها تنظیم می شود، چرا که نگران هستیم متن تدوین شده با خواسته دانشجویان به خصوص در موارد مبهم که امکان تفسیر کش دار دارد، تطبیق کامل نداشته باشد.
جنیدی همچنین درباره متن آماده شده توسط معاونت حقوقی ریاست جمهوری اظهار داشت: این متن به مواردی پرداخت که دانشجویان در خصوص ترکیب هیأت های انضباطی و نحوه ابلاغ حساسیت داشتند.
وی افزود: در متن آماده شده معاونت حقوقی به موارد قابل توجهی پرداخته شد و اگر دانشجویان نظرات مکتوب خود را ارسال نکنند، در متن آماده شده پالایشی انجام می دهیم.
وی همچنین گفت: تا پایان سال تحصیلی جاری تکلیف این شیوه نامه انضباطی مشخص می شود.
به گزارش ایرنا، شیوهنامه انضباطی دانشجویان بعد از مدت ها بازنگری و بررسی توسط وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین شورای اسلامی شدن دانشگاه ها ۲۷ مردادماه امسال به تصویب «منصور غلامی» و «سعید نمکی» وزیران این دو وزارتخانه رسید.
بعد از ابلاغ این شیوه نامه به دانشگاه ها، دانشجویان و تشکل های دانشجویی نسبت به بندهایی از شیوه نامه مثل بند تخلفات دانشجویان در فضای مجازی اعتراض های خود را همچنان ادامه دادند.
آیین نامه انضباطی دانشجویان سال ۷۴ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که شیوه نامه آن سال ۸۸ به دانشگاه ها ابلاغ و شیوه نامه جدید جایگزین این شیوه نامه شد. این در حالی است که آیین نامه جدید انضباطی هنوز تصویب و ابلاغ نشده است.
چند ماه قبل از ابلاغ این شیوه نامه، جاماسب نوذری مدیرکل امور دانشجویان داخلی سازمان امور دانشجویان در گفت و گویی با ایرنا با تشریح محورهایی از این شیوه نامه اعلام کرد که انتشار عکسهای غیراخلاقی یا مرتکب شدن کار خلاف اخلاق در فضای مجازی همچنین انتشار تصاویر نامناسب در کانالهای اطلاعرسانی، شامل برخوردهای انضباطی با دانشجویان میشود.
اعتراض های دانشجویی به دلیل تحلیل های نادرست پس از این اظهارات آغاز شد و مسوولان وزارت علوم بارها اعلام کردند که این بخش بازنگری می شود.
این انتقادها موجب شد تا پای معاونت حقوقی رییس جمهوری هم به این موضوع باز شود.
در همان روزها لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهوری در پی برخی اعتراضات دانشجویان اعلام کرد که شیوه نامه انضباطی جدید در این معاونت بررسی و موارد مغایرت با قانون اساسی، قوانین عادی مرتبط و منشور حقوق شهروندی، با همکاری نمایندگان تشکل های دانشجویی و دستگاه های مربوط بررسی و اصلاح می شود.
پس از آن رییس جمهوری در جلسه هیات دولت دستور داد تا حقوق شهروندی و مسائل مورد نظر دانشجویان در شیوه نامه ملاحظه شود.
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۶
تهران- ایرنا- معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: دانشجویان و تشکلهای دانشجویی معترض به شیوهنامه انضباطی هنوز نظرات مکتوب خود را به این معاونت ارسال نکردند، این در حالی است که مهلت برای دریافت این نظرات به اتمام رسیدهاست.