تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۹

استان‌ها- ایرنا- در چهل و یکمین بهار انقلاب، بهار در بهار شده، بهار انقلاب به بهار پر شکوه انتخابات که یکی از مهمترین مظاهر مردم سالاری دینی در نظام اسلام است گره خورده و باز برگ‌ تازه‌ای از تاریخ انقلاب اسلامی با حضور حداکثری و پرشور عموم مردم در پای صندوق های رای پیش‌ روی ملت ایران قرار دارد.

امتحان سرنوشت‌ساز دیگری از صدها آزمون از سر گذرانده این ملت، که انصافا در چهار دهه اخیر همیشه از آن سرفراز بیرون آمده و همیشه در صحنه با حضورشان در عرصه های سیاسی و اجتماعی تاکنون زیباترین تابلوی ایثار و فداکاری را خلق کردند.
یک انتخاب برای چهار سال آینده کشور، اما این چهارسال می‌تواند کشور را چهل سال جلو و یا چهل سال عقب ببرد، انتخابی درست مساوی با نتایجی مطلوب، آبادانی، رونق و پیشرفت خواهد بود و انتخابی غلط برابر با سال‌ها افسوس و نائل نشدن به اهداف مورد نظر است.
اما اکنون که ۲ روز بیشتر تا انتخابات دوم اسفندماه و دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی زمان باقی نیست مردم کشورمان برای شناخت دقیق و موشکافانه نامزدهای انتخاباتی در تلاش هستند.
مردم ایران در طول ۴۱ سال گذشته با شکیبایی و استقامت در مقابل کاستی ها، حضوری پرشور در صحنه های مختلف انقلاب داشته اند که برخلاف جوسازی های معاندان نظام، همچنان به انقلاب اسلامی، آرمان های امام راحل و مقام معظم رهبری وفادار مانده اند.
اینک آحاد مختلف مردم جناح و گروه‌های سیاسی برای خلق حماسه ای دیگر آماده می شوند تا با حضوری معنا دار در عرصه مشارکتی انتخابات وفاداری خود را به نظام جمهوری اسلام نشان دهند.
با نزدیک شدن به روزهای پایانی مهلت قانونی تبلیغات، حضور نامزدها و هواداران آنها حال و هوای منطقه را دگرگون کرده است و در شرایطی که عده‌ای بر طبل رقابت‌های سیاسی می‌کوبند، برخی نیز بر این باور هستند که نفس مشارکت حداکثری از نتیجه نهایی اهمیت بیشتری دارد.

جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور در این زمینه گفت: به هر حال گلایه‌ها و انتقادها به جای خود اما با توجه به این دشمنی‌ها و برنامه‌هایی که علیه کشور تدارک دیده‌اند، مشارکت در انتخابات بسیار مهم است و می‌تواند مانع از عملیاتی شدن تهدیدهای آنها شود.
وی افزود: اگر سطح مشارکت مردم در انتخابات پایین باشد و دشمنان احساس کنند پایگاه حمایت مردمی نظام کمتر شده، قاعدتاً تهدیدهای خود را تشدید می‌کنند.

معاون هماهنگ‌کننده ستاد کل نیروهای مسلح نیز بابیان اینکه حضور حداکثری مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی از مسائل امنیت‌ساز برای کشور است، گفت: مردم همیشه پای نظام بوده و هستند و همانطور که برغم جوسازی‌ها، بیشتر از سال‌های گذشته در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت کردند، در انتخابات دوم اسفند نیز حضوری گسترده خواهند داشت و یکبار دیگر دشمن را مأیوس می‌کنند.
سردار "علی عبداللهی" با اشاره بر اهمیت انتخابات دوم اسفند افزود: به لطف الهی و با تلاش دستگاه‌های امنیتی و انتظامی، همواره کشور ما از امنیت بالایی برخوردار بوده، به‌گونه‌ای که کارشناسان خارجی به این موضوع اذعان و اعتراف می‌کنند که ایران کشوری امن است.
وی با اشاره به رشد شاخص‌های امنیتی در کشور تصریح کرد: البته انتظار این است که در همه موضوعات، اقدام انقلابی صورت بگیرد بنابراین باید کار، فکر و ایده‌های ما هم انقلابی باشد تا بتوانیم خواسته‌های انقلابی را برآورده کرده و انتظارات را پاسخگو باشیم.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت صاحب‌الزمان(عج) نیز گفت : سپاه پاسداران شانی بالاتر از آن دارد که از فرد یا جناحی خاصی حمایت کند، این نهاد فقط مردم را به حضور حداکثری در انتخابات دعوت می‌کند.
حجت‌الاسلام و المسلمین رحمت اله صادقی با اشاره به این‌که سپاه پاسداران مولود انقلاب اسلامی است و طبق قانون اساسی حافظ دستاوردهای انقلاب اسلامی است، ادامه داد: سپاه بازوی قدرتمند نظام جمهوری اسلامی است و این نهاد برای حضور پرشور مردم در پای صندوق‌های رای، با تامین امنیت روانی و آرامش انتخابات به دیگر نهادهای انقلاب اسلامی کمک می کند.

غلامرضا گنجی معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل نیز بابیان اینکه حضور گسترده مردم در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی  کشور را در سطح بین‌المللی بیمه و دشمنان را ناامید می‌کند، گفت : وزارت کشور دستگاه نظارتی و حاکمیتی است و برگزاری انتخابات و حوادث غیرمترقبه ۲ مسوولیت اجرایی این دستگاه است و تمام دستگاه‌های اجرایی منطقه برای برپایی با شکوه انتخابات باید از تمام توان خود استفاده کنند.

انتخابات دستاورد عظیم ملت ایران
با نگاهی گذرا به تاریخ سرافراز ایران اسلامی می توان به این نکته دست یافت که این انقلاب به برکت رهبری امام (ره) و رشادت شهدا دستاوردهای جاودانه‌ای داشته که از جمله آن می توان به دخالت مردم در تعیین سرنوشت آنان اشاره کرد.
یکی از دستاوردهای مهم انقلاب انتخابات است که امروز وظیفه تمام آحاد مردم و گروه ها حفاظت از این سرمایه عظیم انقلاب اسلامی است چرا که یکی از عرصه هایی که دشمن مورد ارزیابی قرار می دهند حضور در انتخابات خواهد بود.
به اعتقاد کارشناسان، رای دادن نوعی سهیم شدن در امور اجتماعی و سیاسی جامعه است که می‌تواند یاری رسان حفظ وحدت و همبستگی ملی باشد، در مقابل، مشارکت نکردن در انتخابات، نوعی بی‌تفاوتی اجتماعی و عمل نکردن به تعهد شهروندی است و مشارکت با امنیت ملی رابطه‌ای همبسته دارد چرا که حضور در انتخابات از فاصله‌گذاری میان مردم و حاکمیت جلوگیری کرده و توطئه دشمنان را برای ایجاد شکاف و گُسل میان مردم و حاکمیت از بین می‌برد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این زمینه گفت:‌ شاید گروهی از شهروندان دلایلی برای رای ندادن داشته باشند که در جای خود محترم است، اما بدانیم با انفعال و عدم مشارکت، صدای دیگران افراطیون داخلی و براندازان خارجی، بجای صدای اکثریت جامعه شنیده خواهد شد.
محسن هاشمی توضیح داد: انتخابات این دوره مجلس شورای اسلامی با چالش‌های متعددی مواجه شده است؛ چالش نسبت به تاثیرگذاری و جایگاه واقعی مجلس شورای اسلامی، چالش کارآمدی و عملکرد مجلس دهم، بویژه اکثریت اصلاح طلب و اعتدالی آن، چالش نسبت به عملکرد تایید صلاحیت‌ها و همچنین چالش کلی کشور در برخورد با مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها، موجب شده است تا فضای سردی بر انتخابات حاکم شود.
رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: در همین جا از شهروندان تهرانی می خواهم با حضور فعال در پای صندوق‌های رای در جمعه، صدا و خواسته خود را به گوش همه برسانند.

تکاپوی انتخاباتی در استان‌ها
بازار تبلیغات و فعالیت‌های انتخاباتی در مدت در نظرگرفته شده برای تبلیغات در استان‌ها داغ بود؛ البته نمی توان از برخی فعالیت های خارج از قانون طرفداران برخی نامزدها نیز چشم پوشی کرد و به همین سبب در برخی استان ها پرونده های تخلف انتخاباتی تشکیل شده است.
در این پیوند حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه که به ساری رفته بود، با اظهار این که اگر چه باید شرایط را برای حضور آحاد مردم در صحنه انتخابات فراهم کنیم، گفت: نباید تخلفات انتخاباتی تبدیل به جرم شود و از این رو  دادستان ها، تخلفات تبلیغاتی داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی را به درستی رصد کنند.
بررسی ها از وجود مصادبق هتک حرمت، بر هم زدن میتینگ های انتخاباتی، بی توجهی به سایز و اندازه پوستر انتخاباتی نامزدها، محل های انتخاباتی، پاره کردن تصویر داوطلبان و حتی راه اندازی کارناوال ها از جمله مصادق خطا در تبلیغات انتخابات است.
از ۲۴ بهمن ماه تبلیغات انتخاباتی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز شد و این تبلیغات تا ساعت ۸ صبح روز اول اسفندماه ۲۴ ساعت قبل از شروع انتخابات مجلس یازدهم ادامه خواهد داشت.

پیروز واقعی انتخابات چه کسانی هستند؟
«ملت» ایران در صورت مشارکت گسترده و پرشور در انتخابات ۲ اسفند، پیروز واقعی میدان هستند زیرا از یک سو نتیجه حضورشان در عرصه‌های قانونگذاری و قدرت چانه‌زنی نظام به خود آنان برمی‌گردد و از سوی دیگر نیز تحریم انتخابات، مشکلی از مشکلات معیشتی را حل نمی‌کند.
بسیاری از صاحب‌نظران نیز شرکت در انتخابات را نشانه تمدن یک ملت به شمار می‌آورند و معتقدند که دشمنان با ترور و تبلیغ هم نمی‌توانند بین مردم و نظام فاصله ایجاد کرده و انتخابات پیش‌رو را تحریم کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه گفت: شرکت در انتخابات نشانه تمدن یک ملت است و موجب ناامیدی بدخواهان و کم‌اثر شدن جنگ روانی آنان با ایرانیان می‌شود.
سیدمحمد صالحی با بیان اینکه مشارکت نکردن در انتخابات برازنده ملت فرهیخته ایران نیست، اظهار داشت: دلسوزان نظام همچون گذشته با اقتدار تمام در انتخابات شرکت خواهند کرد اما عده‌ای که برای مشارکت در این صحنه سیاسی مهم رغبت ندارند باید بدانند که حضور در انتخابات به نفع خودشان است.
جعفر مردانی معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار و رییس ستاد انتخابات چهارمحال و بختیاری، اقتدار نظام را ناشی از حضور و همراهی مردم دانست و گفت: حضور گسترده مردم در انتخابات تضمین‌کننده قدرت ملی است.

نماینده شایسته چه ویژگی‌هایی دارد
مردم در هر انتخاباتی بر اساس یکسری از معیارها، کاندیدای خود را انتخاب می‌کنند ولی انتخاب اصلح، شایسته و مردمی، همیشه دغدغه و چالش جدی است بنابراین هر فردی در زمان تبلیغات بدنبال شناخت دقیق از کاندیداها است تا بهترین انتخاب را داشته باشد.
انتخابات برای هر کسی مهم و سرنوشت ساز است و فرد برنده بر اساس آرای مردم چهار سال بر کرسی سبز مجلس تکیه می‌زند. اگر چه مردم در تلاش برای انتخاب شایسته‌ترین فرد ممکن برای وکیل مدافع خود در مجلس هستند ولی خواه‌ناخوا انتخاب میان چند نفر گاهی مشکل و حتی سخت به نظر می‌رسد.
هر فردی در جامعه بر اساس یکسری مسایل و معیارهای خاص، کاندیدای مورد نظر را انتخاب می کند، در بسیاری از موارد صداقت و پاکی معیار اصلی پنداشته می‌شود و برخی دیگر، کاندیدایی را ترجیح می‌دهند که باسواد، اهل فن، دارای روابط قوی و قدرت لابی گری، کارنامه عالی مدیریتی و از همه مهمتر مردمی و از جنس مردم بوده و از دادن وعده های نشدنی پرهیز کند.
آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید با اشاره به این‌که مردم باید در انتخابات به افرادی رای بدهند که دارای تدین، تعهد و سوابق انقلابی باشند گفت: مردم باید براساس این شاخص‌ها در انتخابات، نامزدها را انتخاب کنند.
وی در درس خارج فقه خود بابیان اینکه  مردم انقلابی کشورمان باید در انتخابات پیش رو شرکت کرده و با بصیرت رای دهند بار دیگر تاکید کرد: در هیچ دوره از انتخابات، نامزدی را برای رای دادن مردم معین نکرده‌ام، بلکه شاخص‌های انتخاب نامزدهای اصلح را بیان کرده‌ام.

مطالبات مردم از نمایندگان مجلس
جمع کثیری از مردم بر این باورند نماینده باید از جنس خودشان باشد تا محنت و گرفتاری آنان را به گوش مسوولان عالی رتبه برساند و در نهایت منجر به بهبود وضعیت شهر و منطقه خود شود.
انتظار مردم از نماینده در این روزهای پر مشقت و تنگنای اقتصادی و معیشتی، پیگیری مطالبات و خواسته ها و ایجاد اشتغال با فراهم سازی بسترها و جلب سرمایه‌گذار، تصویب مصوبات قانونی به نفع مردم و دفاع از حق قانونی و اساسی ایشان در مجلس است.
در نزد مردم، کاندیدایی شایسته است که کارنامه درخشان داشته، اهل عمل، حق طلب، پیگیر، متواضع بوده و راه و رسم نمایندگی مجلس را بخوبی بلد باشد، از جایگاه اش برای نزدیکان خود استفاده نکند، ظرفیت و پتانسیل شهر و دیار خود را بخوبی شناخته باشد، توجه ویژه ای به نیروهای توانمند، جوان و با دانش داشته و برای حل مشکلات همه تلاش و توان خود را بکار گیرد.
پایبندی به شعارها، اولویت دادن منافع ملی به منافع گروهی و جناحی، داشتن ارتباط مستمر با موکلان و توجه به مشکلات و معضلات حوزه انتخابیه و برنامه‌ریزی عملیاتی برای رفع آنها از جمله مطالبات مردم از نامزدهای مجلس یازدهم است.
فراموش نکردن رای دهندگان، نگاه همه جانبه به ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حوزه انتخابیه، داشتن تخصص، تمرکز روی وظایف قانون گذاری و اجتناب از دخالت در امور قوه مجریه و صیانت از آرای مردم به عنوان امانت از دیگر مطالبات مردم از  نماینده گان آتی در خانه ملت است.
اینکه مردم هر بار پای صندوق‌های اخذ رای می‌آیند تا وضعیت کشور بهتر از گذشته شود،  اعتقاد و باور عمومی به مردم سالاری دینی است، نمایندگانی که از بطن جامعه انتخاب شده و برای چهار سال قرار است مسیر آینده کشور را ترسیم کنند.
با این وجود مردم در ادوار گذشته تا کنون مطالباتی داشته و دارند که هنوز محقق نشده و امیدوارند با انتخاب افراد نخبه، دلسوز و پاکدست موانع اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی، داخلی و خارجی برداشته شود.

رقابت سالم؛ انتخاب را برای مردم آسان می کند
کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در دوره‌های اخیر برای جلب نظر مردم دست به هر نوع فعالیتی می‌زنند به نحوی که به جای می‌رسد تخریب رقبا را کاری مهمتر از تبلیغ برای خود می پندارند و همدیگر را افرادی نالایق و ناکارمد قلمداد می‌کنند، حتی در برخی موارد مطالبی علیه هم در فضای مجازی منتشر می‌کنند که این حرکت‌ها باعث رقابتی نامعقول، رواج بی اخلاقی، توهین و افترا به شعور همدیگر و موکلین شان می‌شود.

کاندیداها در صورتی که برنامه چهار سال آینده، کارنامه و رزومه کاری، ایده برای فقرزدایی، کاهش آسیب‌های اجتماعی، حاشیه نشینی، بیکاری و بهبود وضعیت معیشت برای مردم داشته باشند و ارائه کنند انتخاب از میان آنها برای رای دهندگان آسان می‌شود و در نهایت فضای رقابتی موثر برای پیشبرد منافع عمومی ایجاد خواهد شد.

رییس کل دادگستری استان زنجان در این باره گفت: مشارکت حداکثری مردم در انتخابات با ایجاد شور انتخاباتی و رقابت سالم بین نامزدها فراهم می‌شود که در مدت باقیمانده باید برای ایجاد چنین بستر و فضایی تلاش شود.

حجت‌الاسلام اسماعیل صادقی نیارکی اظهار داشت: سیاه‌نمایی، تخریب چهره نظام و زیر سوال بردن خدمات نظام در تبلیغات انتخاباتی، ممنوع بوده و خط قرمز است.

بهروز شهابی زاد فرماندار اردکان نیزبا بیان اینکه تسلط کافی نمایندگان فرماندار به قوانین و دستورالعمل‌های انتخاباتی، ضامن سلامت روند اخذ رأی در پای صندوق‌های رأی است، افزود: برگزاری انتخاباتی سالم، قانونمند و آرام، اصلی‌ترین هدف دست‌اندرکاران امر انتخابات است و در چینش این اعضا، سعی شده تا افراد باتجربه انتخاب شوند.

حضور رای‌اولی‌ها در انتخابات آغازی بر خلق حماسه‌های سیاسی

مشارکت رای‌اولی‌ها در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی می‌تواند آغازی برای خلق حماسه‌های سیاسی باشد که نتیجه آن اقتدار، عزت و اعتماد ملی است.

افراد بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران با رسیدن به سن ۱۸ سال تمام برای نخستین بار می توانند پای صندوق های رای حاضر شوند و در تعیین سرنوشت کشور سهیم شوند.

و بر این اساس یک میلیون و ۹۱ هزار و ۹۴۵ دانش آموز رای اولی آماده شرکت در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری هستند.

بر اساس اطلاعات به دست آمده از مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش یک میلیون و ۹۱ هزار و ۹۴۵ دانش آموز ۱۸ سال تمام در کشور شرایط لازم برای حضور در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را دارند.

از میان این تعداد، ۵۹۱ هزار و ۸۹۵ نفر دانش آموز پسر هستند. همچنین تعداد دانش آموزان دختر رای اولی ۵۰۰ هزار و ۵۰ هزار نفر عنوان شده است.

رییس اداره آموزش و پرورش کاشان در این زمینه گفت: همزمان با آغاز تبلیغات رسمی نامزدهای شور و نشاط وصف‌ناپذیری بین دانش‌آموزان ایجاد شده است .

حسین مقنی‌نصرآبادی افزود: انتخابات فرآیند تصمیم‌گیری است که در آن مردم برای اداره امور کشور شخصی را با رای مستقیم خود انتخاب می‌کنند و در این میان دشمنان به دنبال دلسرد کردن مردم و حضور کم‌رنگ آنها در پای صندوق‌ها هستند که ضرورت دارد نسل جدید و به ویژه رای اولی‌ها همگام با قشرهای مختلف مردم با حضور حداکثری این توطئه‌ها را بی‌اثر کنند.

همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهرستان روانسر گفت: مشارکت دانش‌آموزان رای اولی در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، تمرین مسوولیت‌پذیری و اجتماعی‌شدن است.

پژمان امجدیان در همایش «رای اولی ها» افزود: دانش آموزان نباید نسبت به سرنوشت کشور بی تفاوت باشند و با شور جوانی و انتخابی آگاهانه، در انتخابات حضور پرشور و گسترده ای داشته باشند.

وی تصریح کرد: برگزاری و شرکت در انتخابات، بهترین راه برای حفظ و صیانت از کشور در مقابل توطئه های بی پایان دشمنان است.

سازمان‌های مردم‌نهاد تسهیل‌گران مشارکت بخشی حداکثری در انتخابات

تشکل‌های مردم‌نهاد اگر چه مطابق قانون نسبت به ورود به عرصه سیاست دارای ممنوعیت هستند، اما ظرفیتی به شمار می‌روند که می‌تواند در راستای افزایش مشارکت عمومی و گفتمان‌سازی در طرح مسائل محوری و توسعه‌ای استان‌ها در عرصه انتخابات به نحو موثری ایفای نقش کنند.

رویکرد ساختاری سازمان‌های مردم‌نهاد یا همان "سمن‌ها" یکی از حوزه‌هایی است که در امر توسعه و پیشرفت در دیدگاه صاحب‌نظران همواره مورد توجه بوده است و به عنوان نهادها و موسساتی در راستای افزایش سرمایه اجتماعی جایگاه ویژه‌ای یافته‌اند.

با تاکید بر این موضوع که تشکل‌های مردم‌نهاد حق فعالیت سیاسی ندارند، در آستانه دوم اسفند و برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، سمن‌ها وسازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند نقش پررنگی در امر مشارکت بخشی حداکثری، برگزاری باشکوه‌تر انتخابات و تحقق مشارکت عمومی ایفا کنند.

با این وجود تشکل‌های مردم‌نهاد به دور از ورود به فعالیت‌های سیاسی و دسته‌بندی‌های حزبی، می‌توانند مطالبات و انتظارات گروه‌های هدف خود را به نمایندگان آینده مجلس اعلام و با تقویت روحیه مشارکت‌جویی مردم در امور اجتماعی و سیاسی، نقش موثری در مشارکت حداکثری ایفا کنند.

در این زمینه رییس ستاد انتخابات چهارمحال و بختیاری با تاکید بر پرهیز از ورود تشکل‌های مردم‌نهاد به مسائل جناحی و گروه‌بندی‌های سیاسی، اظهار داشت: موضع‌گیری این تشکل‌ها به له یا علیه نامزدهای انتخاباتی رصد و به عنوان تخلف انتخاباتی گزارش می‌شود.

جعفر مردانی با اشاره به غیردولتی و غیرسیاسی بودن تشکل‌های مردم‌نهاد، خاطر نشان کرد: این تشکل‌ها نمی‌توانند همانند احزاب و تشکل‌های سیاسی جانبداری سیاسی در عرصه انتخابات داشته باشند.

احراز ملاک‌های اصلح و کارآمد بر نگاه قومی در انتخابات

با گذشت چند روز از آغاز فعالیت رسمی تبلیغات نامزدهای احراز صلاحیت شده آن چیزی که در منبرها و محافل رسمی و غیر رسمی به دفعات تاکید می شود این هست که رای دهندگان ملاک های اصلح و کارآمدی را بر نگاههای جناحی و قومی و طایفه ای در انتخابات ترجیح دهند.

البته در کنار دو مولفه اصلح و کارآمدی مد نظر این سخنرانان مواردی از جمله اخلاق گرایی و قانونمندی هم مورد تاکید قرار گرفته که قطعا حرکت هواداران و در یک کلام رای دهندگان حول این محورها می تواند به انتخابی شایسته بیانجامد که ثمرات مثبت ان در نهایت امر به خود جامعه و سرنوشت رای دهندگان در ترسیم یک سرونوشت و آینده روشن چهار ساله خواهد رسید

استاندار کرمان با اشاره به سخنان امام راحل و رهبر معظم انقلاب در رابطه با لزوم برگزاری انتخابات آزاد گفت: همه ما باید از این دیدگاه ها و سخنان تبعیت کرده و زمینه مشارکت حداکثری و آزادانه مردم پای صندوقهای رای را فراهم کنیم .

محمدجواد فدایی افزود: همانطور که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در سخنان خود فرمودند، باید در جریان انتخابات اخلاق اسلامی و انسانی در تبلیغ برای رعایت کنیم و نامزدها به هواداران و مسئولان ستادها رعایت این نکات را توصیه کنند.

وی تصریح کرد: سلامت انتخابات بسیار مهم است و بخشی از آن به مجریان انتخابات بر می گردد و رایی که نوشته، خوانده و شمرده می شود باید عین واقعیت و بر طبق خواست مردم باشد.

اعلام آمادگی اقلیت‌های دینی برای شرکت در انتخابات

حضور و مشارکت اقلیت‌های دینی و مذهبی در انتخابات دوم اسفند بیانگر آزادی کامل پیروان مذاهب و ادیان در کشور ایران بر خلاف آنچه دشمنان ترسیم می‌کنند است.

شرکت در انتخابات و انداختن رای در صندوق بیانگر دیده شدن و اهمیت دادن به اقلیت‌های مذهبی در کشور ایران است بر خلاف آنچه که دشمنان از محدودیت اقلیت‌های مذهبی می‌گویند.

رییس انجمن زرتشتیان شیراز بابیان مطالب بالا می گوید: بنابراین اگر خواستار افتخار و عزت کشور هستیم و اگر نمی‌خواهیم که دشمنان شاد شوند همه باید در انتخابات دوم اسفند حضور یابیم.

افلاطون سهرابی اظهار داشت: از کسانی هم که به عنوان نماینده مردم انتخاب می‌شوند فقط یک انتظار داریم و آن این است که همه مفاد قانون اساسی را رعایت  و طبق آن عمل کنند.

رییس انجمن کلیمیان شیراز هم گفت: جامعه کلیمیان شیراز نیز در کنار سایر اقشار و گروه‌های مردم در انتخابات دوم اسفند حضوری پرشور خواهند داشت تا پاسخی قاطع به شایئات محدود بودن و تحت فشار بودن اقلیت‌های مذهبی در کشورمان بدهند.

امیر سالاری افزود: قطعا در انتخابات دوم اسفند حضوری پرشورتر خواهیم داشت تا نماینده خود را با آرای بالایی روانه مجلس کنیم.

شهروند مسیحی و رییس انجمن آشوریان ارومیه گفت: شرکت پرشور در انتخابات معادلات دشمن را برهم می‌زند و مردم را در تعیین سرنوشت‌شان سهیم می‌کند.

«استانلی سیمونز» با تاکید بر ضرورت مشارکت گسترده در انتخابات، افزود: ما ایرانی هستیم و به این خاک تعلق داریم؛ هرکس ایران را می‌خواهد باید در انتخابات شرکت کند و این مشارکت را رسالت اصلی خود بداند.

رعایت اخلاق انتخاباتی و پرهیز از تخریب

دادن وعده‌های دروغ و باطل، اسراف در هزینه‌های تبلیغاتی و تخریب همدیگر برای رسیدن به رای بیشتر، امور ناپسندی است که باید نامزدها از آن پرهیز کنند.

نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی ضمن حفظ رفاقت و همدلی در تبلیغات خود، از سیاه‌نمایی و دادن وعده‌های توخالی به مردم بپرهیزند.

معاون فرهنگی قوه قضاییه با اظهار این که اگر چه باید شرایط را برای حضور آحاد مردم در صحنه انتخابات فراهم کنیم، در عین حال گفت که نباید تخلفات انتخاباتی تبدیل به جرم شود.

حجت اسلام والمسلمین هادی صادقی افزود: دادستان ها ،تخلفات تبلیغاتی داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی را به درستی رصد کنند.

وی با بیان این که قانون انتخابات و  تبلیغات شرایطی دارد که همه باید به آن پایبند باشند ، ادامه داد: نامزدها ، طرفداران و مخالفان، همه باید رعایت مقررات را کنند و  مسولان اجرایی و هیات نظارت نیز باید مراقبت و دقت کافی را در این زمینه داشته باشند.

رییس ستاد انتخابات آذربایجان‌غربی نیز معتقد است که شیرینی شور و نشاط انتخاباتی نباید با تخلف برخی از نامزدها تلخ شود تا مردم به صورت حداکثری و در چهارچوب قانون به یک انتخابات سالم و قانونمند روی بیاورند.

علی مصطفوی با تاکید بر اینکه نامزدها زمان قابل توجهی برای شناساندن خود و تبیین برنامه‌ها و اهداف‌شان در اختیار دارند، ابراز امیدواری کرد که «این افراد منادی قانون‌مداری باشند و از تخلف انتخاباتی، تخریب نامزدهای دیگر و دادن وعده‌های توخالی دوری کنند».

نقش رسانه‌ها در ترغیب مردم به مشارکت در انتخابات

رسانه‌ها به عنوان اصلی‌ترین ابزار برای شکل‌دهی به جریان‌های فکری و قدرتمندترین وسیله برای فرهنگ سازی در هر جامعه‌ای وظایفی برعهده دارند که بررسی آنها در حوزه انتخابات در راستای این وظایف، گام‌های عقب افتاده آنها از این مقوله مهم را اعیان می‌کند.

تاکید مقام معظم رهبری مبنی براینکه هرکس ایران اسلامی را دوست دارد باید در انتخابات شرکت کند، نقش بی بدیل رسانه ها در امید آفرینی، ایجاد آرامش روانی درجامعه و تقویت وحدت ملی را بیش از پیش آشکار می سازد.

امروز حضور پرشور در انتخابات قدمی موثر در گام دوم انقلاب است که دراین عرصه نیز رسانه ها با مسوولیت اجتماعی که دارند هرچه بیشتر باید در تنویر افکار عمومی ایفای نقش کنند ، بنابراین دراین راستا رسانه ها با آگاهی بخشی شفاف و دقیق به جامعه می توانند بسترهای امیدآفرینی هرچه بیشتر را فراهم کنند.

چراکه رسانه ها می توانند شعارها و وعده های انتخاباتی نامزدها را آسیب شناسی کرده و موضوعاتی که امید آفرینی را به جامعه تزریق می کند اطلاع رسانی کنند .

امروز اگرچه در شرایط سخت اقتصادی به واسطه تحریم ها به سر می بریم که وابسته به جریان خاصی نیست اما همگان باید با اتحاد و انسجام بسترها را برای بارگذاری مجلسی قوی فراهم کنیم ، مجلسی که اقتدار نظام اسلامی را متعالی تر سازد .

نایب رئیس خانه مطبوعات و رسانه های کشور در این خصوص گفت: رسانه ها با ایجاد بستر و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در خصوص صلاحیت های کاندیداها می توانند باعث مشارکت مردم در عرصه انتخابات شوند.

اسد بابایی افزود: رسانه ها به خاطر رسالت اصلی شان که همان نشان دادن حقایق و بیان برنامه ها و رویکردهای کاندیداهاست، می توانند به عنوان شاخص برای انتخاب اصلح و ارزیابی کارنامه عملکرد یک کاندیدا محسوب شوند.

وی ادامه داد: در عصر حاضر نیز با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ظهور فضای مجازی و خبرگزاری های برخط و پایگاه های خبری، پوشش اخبار که در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد، می تواند باعث ایجاد جو روانی و موج سازی شود.

وحید زینالی رییس انجمن روزنامه نگاران آذربایجان شرقی نیز در این خصوص با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد کشور قوی، گفت: یکی از رکن های کشور قوی داشتن مجلس قوی است.

ناصر مقدم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز نیز گفت: براساس منویات مقام معظم رهبری حضور حداکثری در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی امری ضروری است.

وی افزود: رسانه ها افراد تاثیرگذار در جامعه هستند که زمینه را برای حضور هرچه بیشتر مردم فراهم می کنند و دراستان البرز با توجه به ظرفیت رسانه ای که شاهد هستیم می توان گام های موثری را برداشت.

کارزار مجازی در تبلیغات انتخاباتی

امروز فضای مجازی به موازات تبلیغات محیطی در انتخابات مورد توجه است، امکانی که با وجود خلق فرصت ها، بستری برای شیوع آسیب‌ها به ویژه در کارزارهای تبلیغاتی هم می‌شود.

با گسترش روز افزون فناوری های ارتباطی و گسترش فضای مجازی، بخش قابل توجهی از افراد از این طریق اخبار و اطلاعات را کسب می کنند. همین موضوع سبب شده است تا نامزدهای انتخاباتی و هواداران آنان، بهره گیری از شبکه های اجتماعی را حتی بیشتر از تبلیغات محیطی در دستور کار قرار دهند.

این روزها، هر بار که به شبکه های اجتماعی سری می زنیم، موارد متعددی از اضافه شدن به گروه حامیان نامزدهای مختلف را شاهد هستیم. گروهایی که سعی دارند با بالا بردن شمار اعضای کانال و یا گروه های خود، نامزدهای مورد حمایتشان را هر چه بیشتر در جامعه معرفی کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی بر لزوم مشارکت در انتخابات دوم اسفند تاکید کرد و گفت: شرکت پرشور و گسترده مردم در این ماراتن سیاسی، دشمنان را مایوس و توطئه‌های آنان را خنثی می‌کند.

عزت‌الله ضرغامی اظهار داشت: تنور انتخابات باید داغ باشد و همه ضمن احساس مسوولیت، حضوری پرشور در پای صندوق‌های رای داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم باید از بین نامزدهای انتخاباتی، افرادی از جنس مردم انتخاب کنند که با درد و رنج آنها آشنایی داشته باشند و بتوانند مشکلات را درک و لمس کنند و از سوی دیگر برگ زرینی در تاریخ ماندگار انقلاب اسلامی به ثبت برسد.

صیانت از آرای مردم مهمترین وظیفه مجریان انتخابات

اگرچه آزادی و رقابت فی نفسه سالم و مطلوب به نظر می‌رسد اما میل به قدرت می‌تواند به عوان عاملی تأثیرگذار باعث ناسالم شدن این رقابت شود؛ عاملی که سبب شده تا امر نظارت بر آرا عمومی در نظام‌های مردم سالار مطرح شود؛ نظارتی که به دست افرادی انجام می‌گیرد که منفعت خود را در نتیجه انتخابات نمی‌بینند تا بتوانند درستی و امانت لازم را در کار نظارت بی‌طرفانه بر عهده گیرند.

 در ایران که بر مبنای اصل ۶ قانون اساسی با اتکاء بر آرای عمومی و با انجام دادن انتخابات اداره می‌شود، این نظارت یکی از مسائل مهم کشور است و امری مسلّم، منطقی و ضروری به شمار می‌رود. از این رو در قانون اساسی و در اصل ۹۹ آن برای برگزاری صحیح انتخابات و صیانت از آرای مردم شورای نگهبان این وظیفه را برعهده دارد.

شورای نگهبان به عنوان نهادی بی طرف و در چارچوب قانون اساسی وظیفه دارد تا بر انتخابات نظارت داشته باشد؛ نظارتی که از بررسی صلاحیت داوطلبان تا تایید نتیجه نهایی انتخابات را در بر می گیرد.

یکی از مهمترین وظیفه‌های شورای نگهبان نظارت بر تمامی انتخابات کشور است که طبق ماده ۹۹ قانون اساسی «شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آرا عمومی و همه‌پرسی را بر عهده دارد که این نظارت از نوع نظارت استصوابی است»؛ نظارتی که با توجه به این وظیفه قانونی همواره محل بحث و گفت و گو بوده است.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی دراین باره بابیان اینکه  انتخابات نماد جمهوری اسلامی ایران است و مردم مطمئن باشند که مسوولان امانت‌داران خوبی در اجرای قانون هستند،گفت: افزایش اعتماد به مسئولان در جامعه سبب حضور حداکثری مردم در یازدهمین انتخابات  مجلس شورای اسلامی می‌شود.

حجت‌الاسلام قاسم عبدالهی با اشاره به ناآرامی های پس از مدیریت مصرف بنزین در کشور افزود: این دوره از انتخابات از حساسیت زیادی برخوردار است و هیات‌های  اجرایی نقش مهمی بر عهده دارند.

رییس هیات نظارت بر انتخابات حوزه انتخابیه خاش سیستان و بلوچستان نیز گفت: دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در این شهرستان با وجدان کاری و رعایت اصل امانت داری از آرای مردم صیانت کنند.

احمد آذرپیرا بیان کرد: وظیفه مهم مجریان و اعضای هیات نظارت بر انتخابات کمک به بالا بردن مشارکت مردم، امنیت و سلامت انتخابات است.

وی افزود: با توجه به اینکه تمام دنیا به این انتخابات چشم دوخته اند و ایران سربلند نیز نماد و الگوی برتر جهانی در دموکراسی به شمار می رود، لذا همگان موظف هستیم به شکوه، عظمت، ابهت و سلامت انتخابات کمک کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان همچنین گفت : صیانت از آرای مردم مهمترین وظیفه مجریان انتخابات است.

محمود قاسم نژاد با تاکید بر تلاش همه بخش ها و دست اندرکاران انتخابات برای تحقق مشارکت حداکثری مردم گفت : عزم همه ما بر برگزاری انتخابات پرشور، بی‌طرف و رقابتی در سطح استان و شهرستان‌هاست و موظف به امانتداری از آرای مردم هستیم.

کمتر از یک روز به پایان تبلیغات یک هفته‌ای انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است. نامزدهای انتخاباتی در شهرهای مختلف بیش از نیمی از فرصت خود را برای جلب آرای مردمی پشت سر گذاشته‌اند و حالا رقابت‌های انتخاباتی به اوج خود نزدیک می‌شود. کاندیداها و هواداران آن‌ها تلاش می‌کنند با روش‌های مختلف از فرصت باقی مانده استفاده کنند.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس جمعه دوم اسفند امسال در سراسر کشور برگزار می‌شود. در واقع پایان هفته جاری ماراتن چند ماه و شاید چند سال برخی جریانات سیاسی برای حضور و موفقیت در انتخابات به پایان می‌رسد و پس از چندی پرده از چهره ۲۹۰ نماینده مردم در مجلس یازدهم برداشته خواهد شد.