علی رمضانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: دانش آموزان رای اولی با مشارکت در انتخابات، می توانند در این فعالیت بزرگ تربیت اجتماعی نقش داشته باشند و نمایندگانی برای مجلس شورای اسلامی انتخاب کنند که نماینده واقعی مردم باشند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه انتخابات شورای دانش آموزی به عنوان نمونه ای از انتخابات مهم و تاثیرگذار برای دانش آموزان محسوب می شود، دانش آموزان با این فرایند طولانی، مشارکت و حضور در مجلس دانش آموزی، به افرادی آگاه و توانمند تبدیل می شوند و می توانند برای مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی آمادگی کامل داشته باشند.
رمضانی اظهار داشت: در مجموع در بحث شورای دانش آموزی سیاست هایی داریم که البته با توجه به فعالیت ۱۵ انجمن در این زمینه، تربیت اجتماعی صورت می گیرد و به فعالیت های گروهی زیادی تبدیل می شود، دانش آموزان را در برنامه های مختلفی مشارکت دهیم که یکی از این بحث ها انتخابات بزرگی مانند مجلس شورای اسلامی است.
وی تصریح کرد: امسال ۱۰ میلیون نفر از دانش آموزان در انتخابات شورای دانش آموزی در آبان ماه شرکت کردند که ۷۲۰ هزار نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند. این انتخابات با استقبال خوب دانش آموزان مواجه شد و برای اولین بار بخاطر آشنایی بیشتر دانش آموزان، انتخابات در برخی از مناطق کشور به صورت پایلوت الکترونیکی برگزار شد.
رمضانی ادامه داد: انتخابات شورای دانش آموزی با همراهی وزارت کشور، استانداران و فرمانداران برگزار شد. از آنجا که این انتخابات دانش آموزان را با صندوق رای و نحوه رای گیری آشنا می کند، راه خوبی برای آشنایی بهتر دانش آموزان برای رای دادن و مشارکت اجتماعی به شمار می رود.
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: در ۱۰۰ هزار واحد آموزشی انتخابات شورای دانش آموزی برگزار شد که در نهایت برگزیدگان در سطح منطقه در مجامع دانش آموزی استان و مجلس دانش آموزی کشور به عنوان مشاوران وزرا و در سطح استان به عنوان مشاوران مدیران کل عمل می کنند و اگر نیاز به رای دانش آموزان باشد، می توانند از نظرات آنها استفاده کنند.
رمضانی ادامه داد: حضور دانش آموزان در مجلس دانش آموزی و ارتباط با وزیران و مدیران کل در استان ها می تواند حتی ارتباط بهتر و سالم تری را بین معلمان و دانش آموزان برقرار کند؛ چرا که نماینده شورای دانش آموزی در جلسات شورای مدرسه می تواند دغدغه دانش آموزان را به مدیران مدارس انتقال دهد تا مشکلات مدرسه رفع شود.
یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه دوم اسفند ماه برگزار خواهد شد و بر اساس اعلام وزارت کشور در این انتخابات تعداد واجدین شرایط رای دادن در مجموع ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ نفر و به تفکیک تعداد ۲۹ میلیون و ۳۹ هزار و ۱۵۳ نفر مرد و ۲۸ میلیون و ۸۷۹ هزار و ۶ نفر زن هستند. همچنین تعداد رای اولی ها در کل کشور۲ میلیون و ۹۳۱ هزار و ۷۷۶ نفر خواهد بود.