عبدالله فاضلی در نشست تخصصی فرونشست زمین (پایش و پهنهبندی مخاطرات) گفت: ۴۲۰ دشت کشور، دشت ممنوعه هستند و نباید از آنها آب برداشت کرد. وضع دیگر دشتهای کشور هم بهتر نیست.
وی افزود: در گذشته سیاستهای غلطی در توسعه کشاورزی داشتهایم که غلط بوده و هجوم زیادی به منابع آب زیرزمینی شده است.
فاضلی با اشاره به برداشتهای بیرویه از آبهای زیرزمینی در عرصه کشاورزی اظهار داشت: چاههای برقی آب، گاهی در کل ۲۴ ساعت اصلا خاموش نمیشوند. اگر با این روند پیش برویم نصف دشتهای کشور، خشک و خالی از سکنه خواهند شد.
مدیرکل دفتر بهره برداری منابع آب زیرزمینی وزارت نیرو با اشاره به بازدید وضعیت دشت مهیار، گفت: در این دشت به طور بی رویه از آبها برداشت صورت می گیرد و هیچ مقامی مانع آن نمی شود زیرا منافع عمومی کشور مد نظر نیست.
باید دور کشور خط قرمز بکشیم تا آب برداشت نشود
همچنین در ادامه معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور گفت: گزارشهای دریافتی ما در سازمان مدیریت بحران حاکی از افزایش نرخ فرونشست در کل کشور است. ما نگران اتوبانها و بزرگ راههای کشور هستیم که یکباره چاله بزرگی رخ ندهد و ماشین ها سرنگون نشوند.
محمد فرید لطیفی اظهار داشت: وزارت جهادکشاورزی در زمینه فرونشست به موقع عمل نکرده و حوضچههای زیرزمینی و آبخیزها از بین رفتهاند.
به گفته وی، حلقه مفقوده در مدیریت فرونشست، در حوزه کشاورزی و مدیریت منابع آب است.
لطیفی ادامه داد: ٤١٣ میلیارد مترمکعب آب در کشور داریم که ٧٠ درصد آن تبخیر میشود، باید بررسی شود که برای این تبخیر چه اقدامی باید صورت بگیرد و چطور میتوان آن را کاهش داد. همچنین برای ١٨ مخاطره در کشور می توان برنامه ریزی کرد و این موضوع برای دستگاههای مختلف هم تعیین تکلیف شده است.