رضا برزگر در حاشیه داوری مرحله نهایی رویداد فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مسجد) در حوزه غنی سازی اوقات فراغت به خبرنگار معارف ایرنا گفت: این مساله به فرهنگ خانواده ها برمیگردد و باید این نگاه را تغییر داد. خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی در این زمینه مسئول است ولی باید توجه کنیم که کار فرهنگی را نمی توان طی امروز و فردا انجام داد و برخلاف طرح های عمرانی، در درازمدت پاسخ می دهد.
وی این کار فرهنگی را از طریق رسانه ها و کسانی که بر روی فکر و اندیشه تاثیرگذار هستند، بسیار قابل توجه دانست و با استناد به آیات هفتم و هشتم سوره انشراح اظهار داشت: در آموزه های دینی موضوعی به نام اوقات فراغت نداریم. چون طبق آیات قرآن انسان هرگاه از کاری فارغ شد باید به کاری دیگر مشغول شود.
برزگر اضافه کرد: در روستاها اینگونه است که مردم به طور مرتب مشغول کار و فعالیت هستند و برای هر فصلی کار خاصی دارند. اوقات فراغت برای دوران تعطیلی مدارس ایجاد شد و کلاس هایی را ایجاد کردند که دانش آموزان بیکار نباشند و به فعالیت های فرهنگی و آموزشی بپردازند.
وی درباره داوری های صورت گرفته در حوزه غنی سازی اوقات فراغت گفت: آثار ۱۶ کانون به مرحله نهایی راه یافته که مورد بررسی قرار گرفت و این آثار عمدتا از مناطق روستایی و شهری استان های مختلف بود.
این مقام مسئول افزود: از میان ۲۵ هزار کانون در سطح کشور که فعالیت های خود در زمینه فیلم، سرود و فعالیت های قرآنی را در سامانه کانون های مساجد ثبت کرده اند، ۱۶ کانون موفق شدند به مرحله نهایی راه یابند و حرفی برای گفتن داشته باشند که برخی از این کانون ها در مناطق روستایی و محروم قرار دارند.
وی با اشاره به برخی موازی کاری های انجام شده در موضوع اوقات فراغت گفت: در معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری در مقطعی با همکاری دستگاه هایی که در روستاها فعالیت داشتند، جلسات و نشست هایی برگزار شد تا برنامه های اوقات فراغت را ساماندهی کنیم و ضمن جلوگیری از موازی کاری ها و هدررفت سرمایه ها بتوانیم بیشترین استفاده را از ظرفیت دستگاه ها داشته باشیم.
برزگر ادامه داد: ما باید قبل از برنامه ریزی آسیب شناسی کنیم تا نقاط ضعف جبران و نقاط قوت تقویت شود و ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد این کار را انجام دادند و میان ۱۸ دستگاه فرهنگی که به نهادهایی همچون آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، وزارت ورزش و جوانان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وابسته هستند، برنامه ریزی صورت گرفت و تعامل خوبی نیز انجام شده است.
وی متولی ساماندهی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان را وزارت ورزش و جوانان دانست و اظهار داشت: شورای عالی ساماندهی اوقات فراغت در این حوزه فعالیت می کند و همه نهادها نیز با این شورا در تعامل هستند و سامانه ای نیز برای ثبت فعالیت ها راه اندازی شده که باید تقویت شود.
داوری مرحله نهایی فهما از شنبه در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آغاز شد و تا فردا اول اسفندماه ادامه دارد که داوران به ارزیابی آثار منتخب پرداخته و هشت شاخص اصلی در این داوری ها مورد توجه قرار گرفت.
داوران شاخصه قرآن و عترت را حجت الاسلام حمید محمدی، عباس سلیمی، مهدی قره شیخ لو و مجتبی کلباسی تشکیل دادند و فرهاد قائمیان، سیدسعید سیدزاده و انسیه شاه حسینی در بخش فیلم به داوری پرداختند. شهرام کرمی، کوروش زارعی و سیدحسین فنایی در بخش نمایش و شهروز حقی، امید عرفان پور و مسعود نکویی نیز در بخش سرود داوری کردند.
از دیگر داوران نیز می توان به حسین اسدی، مهدی عباسی و روح الله رازینی در شاخصه خلاقیت و نوآوری، بهروز مینایی، محمدرضا بهمنی و رضا باقری اصل در شاخصه فضای مجازی و رسانه، حجت الاسلام حجت الله ذاکر، امیرحسین آل اسحاق، رضا برزگر و شعبانعلی رمضانیان در شاخصه غنی سازی اوقات فراغت اشاره کرد.
فهمیه باب الحوائجی، محسن حاجی زین العابدینی و ابراهیم حیدری در شاخصه فرهنگ کتاب و کتابخوانی و حجج الاسلام سیدناصر میرمحمدیان، احمدی، حجت گنابادی نژاد و رضا روستاآزاد در شاخصه پاسداشت مناسبت های ملی مذهبی داوری کردند.