به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه گفته شده است: تصمیم سازمان تنظیم کننده رسانه ها (آفکام) برای جریمه کردن شرکت روسی «بالتییسکی مدیا الیانس» که مجوز فعالیت شبکه تلویزیونی روسی «ان.ت.و-میر-بالتیا» را در اختیار دارد یک نمونه دیگر از سیاست تبعیض آمیز دولت انگلیس است که برای اخراج رسانه روسی از فضای رسانه ای غرب و سرکوب سایر دیدگاه ها تدارک دیده شده است.
وزارت خارجه روسیه در ادامه بیانیه خود آورده است: هیچ شکی نیست که اقدامات آفکام با سفارش سیاسی صورت می گیرد و این اقدامات در راستای تلاشهای دولت انگلیس برای از بین بردن آثار تحقیقات در سالزبری و پنهان کردن اجزای این پرونده از افکار عمومی و جلوگیری از بحثهای نامطلوب در این مورد صورت می گیرد.
در بیانیه یاداوری شده است که سال گذشته آفکام امکان بکارگیری تحریم ها در مورد شبکه تلویزیونی «ان.ت.و-میر-بالتیا» به دلیل نشان دادن رپرتاژی در مورد پرونده اسکریپال در یکی از برنامه های خود را بررسی کرده بود.
«علاوه بر این در ماه جولای سال ۲۰۱۹ این سازمان انگلیسی بدون حکم دادگاه، شبکه تلویزیونی راشاتودی را به اتهام واهی نقض اصل بیطرفی ۲۰۰ هزار لیره استرلینگ جریمه کرد.»
وزارت خارجه روسیه در ادامه بیانیه خود آورده است: به این ترتیب لندن بار دیگر از سازمان تنظیم کننده رسانه ها (آفکام) به عنوان ابزار سرکوب کننده در مورد رسانه ها استفاده می کند. علاوه بر آن در این عرصه از متشنج کردن فضا پیرامون رسانه های روسی و تبعیض علیه آنها استفاده می شود. به عنوان مثال در هنگام برگزاری کنفرانس بین المللی آزادی رسانه ها در لندن در روزهای ۱۰ و ۱۱ ماه جولای سال ۲۰۱۹ (۱۹ و ۲۰ تیر ماه سال ۹۸) خبرنگاران شبکه راشاتودی و خبرگزاری اسپوتنیک هیچکدام دعوت نشدند.
در پایان بیانیه وزارت خارجه روسیه از سازمان های بین المللی دست اندرکار امور رسانه ها و سازمان های اجتماعی مدافع حقوق بشر و در وهله اول نماینده امور رسانه های سازمان امنیت و همکاری اروپا دعوت شده است به اقدامات انگلیس در مورد رسانه ها واکنش نشان دهند.
روابط روسیه و انگلیس در سه دهه اخیر و پس از فروپاشی اتحاد شوروی سابق همواره پرتنش بود و دو طرف یکدیگر را در مسائل مختلف متهم می کردند؛ آخرین موج تنشها بین روسیه و انگلیس ادعای لندن مبنی بر مداخله مسکو در امور داخلی این کشور است که در رسانه های انگلیسی به تفصیل به آن پرداخته شده است.