تهران- ایرنا- کمیسیون اروپا در نظر دارد پیشنهادهای تازه‌ای برای تقویت شرکت‌های اروپایی و مهار غول‌های فناوری آمریکایی و چینی ارائه کند.

به گزارش رویترز، هدف اصلی این پیشنهادها که قرار است امروز (چهارشنبه) بخشی از آنها رونمایی شود، کمک به شرکت‌های اروپایی به منظور رقابت بهتر با شرکت‌های فناوری آمریکایی مانند فیسبوک، گوگل و آمازون و نیز شرکت‌های چینی است.
اتحادیه اروپا در نظر دارد یک بازار مشترک تبادل داده‌ها تشکیل دهد. این اتحادیه همچنین قصد دارد بازار مشابه دیگری ایجاد کند که مقیاس آن کوچک‌تر بوده و صرفا صنایع کلیدی را شامل خواهد شد.
صنایع تولیدی، تغییرات جوی، صنعت خودروسازی، خدمات بهداشت و درمان، سرویس‌های مالی، کشاورزی و انرژی از جمله بخش‌هایی بوده که قرار است برای آنها بازار تبادل داده‌ها ایجاد شود.
مقام‌های اتحادیه اروپا در ماه‌های گذشته در راستای مقابله با سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و غول‌های دیجیتالی آمریکایی و چینی طرحی ۱۷۳ صفحه‌ای تدوین کردند.
به گزارش پنجشنبه تارنمای پولیتیکو، مقام‌های کمیسیون اروپا این سند را تدوین کرده‌اند و قرار است با ارائه آن به «اورسولا فون در لاین» رییس آتی این کمیسیون از وی بخواهند تا یک صندوق سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری تاسیس کند.
یکی از اهداف این طرح تاسیس یک صندوق سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری برای کمک به شرکت‌های فناوری اروپایی جهت افزایش توان رقابتی آنها در مقابل شرکت‌های دیجیتالی آمریکایی و چینی است.
مقام‌های کمیسیون اروپا در طرح خود به سیاست‌های تجاری ترامپ نیز پرداخته‌اند و خواستار وضع تعرفه‌های یکجانبه علیه کالاهای آمریکایی شده‌اند.
تدوین چنین طرح‌هایی نشانه نگرانی اروپا از عقب ماندن در برابر چین و آمریکا در آینده اقتصادی دنیاست.
بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری آمریکا که ارزش بعضی از آنها بالغ بر یک تریلیون دلار است، بیش از یکصد برابر ارزشمندتر از شرکت‌های اروپایی مانند «اسپاتیفای» هستند.
مقام‌های اروپا علاوه بر شرکت‌های آمریکایی گوگل، اپل، آمازون، مایکروسافت و فیسبوک شرکت‌های چینی بایدو، علی‌بابا و تنسنت را تهدیدی علیه شرکت‌های خود می‌دانند.