محمدحسین ملانوری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مراحل ساخت یک واحد گلخانه به مساحت سه هزار مترمربع از سوی بخش خصوصی، به ایرنا افزود: تسهیلات با سود هفت درصد برای شهرهای کمتر برخوردار و ۹ درصد برای شهرهای برخوردار استان پرداخت می شود.
این واحد با چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال سرمایه گذاری با سود هفت درصد در دست ساخت است و اردیبهشت ماه ۹۹ با ایجاد اشتغال برای پنج نفر افتتاح می شود.
وی با اشاره به اینکه متقاضیان برای دریافت تسهیلات به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند، خاطرنشان کرد: برای اجرای کشت گلخانههای معمولی در هر هکتار ۱۵ میلیارد ریال و در روش کشت بدون خاک ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت می شود.
ملانوری اظهار کرد: امسال به دلیل محدویت منابع آبی و با توجه به ارزش افزوده ، مجوز ساخت ۶ شهرک گلخانه ای با اشتغال زایی حدود ۵۰۰ نفر در شهرستان های ابرکوه و خاتم برای بخش خصوصی صادر شده است.
این کارشناس ارشد بخش کشاورزی یزد بابیان اینکه ۸۰ درصد شهرکهای گلخانه ای یزد در خاتم قرار دارد، تصریح کرد: تاکنون ۲۰۰ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی رشتههای کشاورزی برای سرمایهگذاری در شهرک های گلخانهای اعلام آمادگی کردند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی یزد تاکید کرد: توسعه گلخانه ها به دلیل مزایایی که در کاهش مصرف آب ، افزایش تولید، اشتغال و ارزش افزوده دارد ، با توجه به استقبال مردم برای سرمایه گذاری شاهد شتاب خوبی برای توسعه در این بخش هستیم.
وی بیان کرد: با هدف توسعه کشت محصولات کم آبخواه و صرفه جویی در مصرف آب در سال زراعی جاری مبلغ ۷۰۴ میلیارد ریال وام ارزان قیمت برای ایجاد ۵۳ هکتار گلخانه به کشاورزان پرداخت شده است.
ملانوری یادآور شد: امسال در سطح ۷۲ هکتار اراضی شهرستان های یزد و اشکذر، طرح توسعه کشت گلخانه ای با مشارکت بخش خصوصی و با همکاری ۱۴۰ نفر از تولید کنندگان اجرا شده است.
وی با تاکید بر رفع و تسهیل موانع ایجاد گلخانه خاطرنشان کرد: دستگاه های اجرایی دست اندرکار به خصوص شرکت آب منطقه ای باید با سرمایه گذاران دارای آب و زمین مدارا کنند و بانک های عامل هم با سرمایه گذاران این بخش نهایت همکاری را داشته باشند تا در شرایط فعلی بیشتر شاهد رونق کسب و کار باشیم.
ملانوری ادامه داد: ساخت مجتمع ها و شهرک های گلخانه ای باعث ایجاد زنجیره تولید، افزایش رونق صادرات به بازارهای خارجی می شود.
معاون جهاد کشاورزی استان یادآور شد : هزار و ۷۳۰ هکتار اراضی استان به محصولات گلخانهای اختصاص دارد که سالانه از این میزان سطح زیرکشت ۵۱۰ هزار تن محصول تولید و روانه بازارهای داخلی و عمدتا خارجی می شود.
این مسوول جهاد کشاورزی یزد با بیان اینکه ۲۲ درصد خیار سبز گلخانههای کشور در استان تولید می شود، تصریح کرد: امسال ۶۰ درصد معادل ۴۲ هزار تن محصول به بازارهای روسیه و عراق و حوزه خلیج فارس صادر شده است .
وی بابیان اینکه یزد از لحاظ تولید محصول گلخانهای مقام دوم کشور را دارد، تصریح کرد: تاکنون در این بخش زمینه اشتغال ۱۶ هزار نفر فراهم شده است.
ملانوری خاطرنشان کرد: تولید محصول در فضای باز هر هکتار ۳۰ تن و در گلخانه های معمولی ۳۰۰ تن و در گلخانه های جدید (N. f. t ) بالای ۶۰۰ تن است و در این زمینه مصرف آب برای کاشت محصول گلخانهای نسبت به کاشت در فضای باز ۱۰ برابر کاهش دارد و علاوه بر آن اشتغال را به ۱۰ برابر افزایش میدهد.
زمینهای قابلکشت استان ۱۷۰ هزار هکتار است که در حال حاضر به دلیل تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی و کاهش بارندگی ، ۱۱۴ هزار هکتار آن کشت میشود و از این میزان ۶۹ درصد مربوط به باغها و ۳۱ درصد مربوط به زمینهای زراعی است.
تعداد بهرهبرداران بخش کشاورزی یزد حدود ۷۰ هزار نفر است.