یک ماه پیش، دولت فرانسه از تعطیلی ۱۴ رآکتور هستهای فعال تا سال ۲۰۳۵ میلادی خبر داد.
تعطیلی نیروگاه هستهای «فسن هیم» (Fessenheim) که در سال ۱۹۷۷ فعالیت خود را آغاز کرده بود، در حالی صورت میگیرد که چندی پیش براساس اسناد منتشر شده توسط روزنامه لوموند، دولت فرانسه اعلام کرد: دهها میلیارد یورو برای ساخت ۶ رآکتور هستهای نسل پیشرفته در این کشور هزینه خواهد کرد.
به گزارش روزنامه «سود اوئست» فرانسه، «ادوارد فیلیپ» نخست وزیر فرانسه روز چهارشنبه در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که مجوز این نیروگاه واقع در منطقه «گرانت» واقع در شمال شرقی این کشور لغو خواهد شد.
بر اساس این بیانیه، رآکتور شماره یک نیروگاه در ساعت ۲ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی روز شنبه ۲۲فوریه / سوم اسفند بسته و نیروگاه فسن هیم با اتمام فعالیت رآکتور دوم تا پایان ماه ژوئن/ دهم تیر تعطیل میشود.
به گفته فیلیپ، تعطیلی نیروگاه هستهای فسن هیم به عنوان نخستین قدم در استراتژی انرژی فرانسه با هدف ایجاد تعادل تدریجی بین انرژی هسته ای و تجدیدپذیر و در عین حال کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از تولید برق تا سال ۲۰۲۲ صورت میگیرد.
تعطیلی این نیروگاه که اینک ۴۳ سال پس از آغاز بهرهبرداری آن صورت میگیرد، به عنوان یکی از وعدههای انتخاباتی فرانسوا اولاند رئیس جمهوری پیشین فرانسه بود.
کارشناسان محیط زیست فرانسه بارها از دولت فرانسه خواسته بودند این نیروگاه را که در منطقه زلزله خیز قرار داد هر چه زودتر تعطیل کند.
۲میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت حدود ۷۰ میلیون نفری فرانسه در نزدیکی نیروگاههای هستهای زندگی میکنند که در معرض خطرات جدی ناشی از تشعشعات مواد رادیواکتیو قرار دارند.
فرانسه با ۱۹ نیروگاه و ۵۸ رآکتور هستهای، به عنوان هستهایترین نقطه در کره زمین شناخته میشود و به تایید کارشناسان، وقوع سوانح خطرناک و غیرمنتظره در نیروگاه و راکتورهای هستهای، میتواند یک فاجعه بزرگ انسانی را در این کشور رقم بزند.