پکن-ایرنا-پس از دو هفته قرنطینه کشتی تفریحی دایانا پرینسس در بندر یوکوهاما ، مسافران این کشتی بتدریج پس از آنکه شمار زیادی از آنها به ویروس کرونا مبتلا شدند ، از آن خارج شدند.

روزنامه ژاپن تایمز می نویسد : در حالی که تصور می شد شیوع ویروس در کشتی تحت کنترل است ، بیش از ۵۴۰ نفر در آن مبتلا شده اند و صدها نفر نیز پس از خروج از آن با پروازهای ویژه به کشورهایشان بازگردانده شده اند.

انتقادهای داخلی و بین المللی از دولت ژاپن و نهادهای بهداشتی این کشور افزایش یافته و حتی آمریکا نزدیکترین متحد این کشور سهل انگاری توکیو در حراست از بهداشت مسافران را مورد انتقاد قرار داده است.

تصور بر این بود که ۳ هزار و ۷۰۰ نفر از مسافران این کشتی با کمترین موارد ابتلا از آن خارج شوند اما احتمالا شمار مبتلایان باز هم از آمار فوق بیشتر خواهد شد.

در همین حال کارشناسان امور بهداشتی ژاپن پس از پایان قرنطینه و بازدید از کشتی از ارگان های بهداشتی و قرنطینه انتقاد کردند که کم کاری های زیادی در این زمینه داشته اند.

گزارش به نقل از شماری از کارشناسان آورده است که بسیاری از مسافران در این کشتی با یکدیگر مرتبط بوده اند در صورتی که تحت تدابیر قرنطینه نباید بیماران و غیرمبتلایان با یکدیگر ارتباط داشته باشند.

مراکز پیشگیری و کنترل بیماری کشورهایی که مسافرانی که در این کشتی داشته اند قرنطینه کشتی را توسط مسوولان ژاپنی نامناسب دانسته و گفته اند که اتباعشان پس از بازگشت برای ۱۴ روز دیگر قرنطینه خواهند شد.

گزارش های رسانه های در ژاپن حاکی است که دولت آبه شینزو نخست وزیر بشدت به دلیل واکنش نامناسب به موضوع این کشتی مسافرتی که حالا شمار زیادی از آنها به کرونا مبتلا شده اند ، زیر فشار انتقاد است.

در همین حال اعلام شده است که چنین واکنشی برازنده ژاپن که تابستان امسال میزبان بازی های المپیک و پارالمپیک است ، نیست و یادآور سهل انگاری ها و بحران های پیش روی دولت در جریان زمین لرزه و فاجعه اتمی فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ میلادی است.

شینیچی نیوا استاد دانشکده پزشکی فوکوشیما می گوید که دولت در آن زمان بسیاری از حقایق را پنهان کرد و این نگران هست که درباره این کشتی و قرنطینه و ویروس کرونا همین کار را تکرار کرده باشد.

اما شیگه رو اومی از انجمن مراقبت از بیماری های همه گیر می گوید که دولت قوی عمل کرده است.

او از واکنش دولت به موضوع کشتی تفریحی دفاع کرد و گفت : شواهد درباره همه گیری بیماری نشان می دهد که راهبرد ما در قرنطینه کشتی درست بوده است.

گزارش های مربوط به این واقعه حاکی است که از روز سوم فوریه یک شهروند هنگ کنگی مبتلا به کرونا در این کشتی باعث نگرانی بود اما تا چند روز بعد از شناسایی این مورد باز هم مسافران در اتاق هایشان قرنطینه نشدند و دربسیاری از برنامه های جمعی شرکت داشتند.

دولت ژاپن همین موضوع را مصداق دفاع از خود دانسته و گفته که ویروس قبل از قرنطینه کشتی در میان بیماران شایع شده است.

مخالفان اما می گویند که به همین دلیل اجرای تدابیر قرنطینه ناکافی بوده و واکنش ارگان های دولتی و بهداشتی به این موضوع مناسب شرایط نبوده است.

ژاپن با ۷۲۳ مبتلا و ۳ مورد مرگ بیشترین شمار بیماران و فوتی های کرونا را در خارج از چین به خود اختصاص داده است. 

منبع: ژاپن تایمز