سعید کریمی نسب عصر پنجشنبه در نشست تخصصی چالشهای پیش روی معدن که در دومین روز برگزاری هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران در دانشگاه بیرجند برگزار شد افزود: تلاش داریم با در نظر گرفتن شرایط بومی و منطقهای هر استان نسبت به گسترش رشته مهندسی معدن اقدام کنیم.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی که استان معدنی است با توجه به ظرفیت معادن آن و آمایش سرزمینی، رشته مهندسی معدن در آن گسترش یابد.
وی گفت: در گذشته سیستم وزارت علوم به شکل بیرویه در بسیاری از نقاط کشور گسترش یافته است که این معضل هم باید مدیریت شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: رشد بیرویه دانشگاهها و پذیرش بی رویه دانشجو و بیتوجهی به مقوله کیفیگرایی، دانشجویان رشته مهندسی معدن را با مشکل مواجه کرده است.
وی گفت: به دنبال اثرگذاری بهتر دانشآموختگان رشته مهندسی معدن در کشور هستیم و این مشکل باید به گونهای مدیریت شود که دانشجویی مهندسی معدن پس از دانشآموختگی به قدری توانمند باشد که بتواند مشکلات جامعه را رفع کند.
کریمی نسب اظهار داشت: امسال با ایجاد سرفصل جدید آموزشی به جای افزایش گرایشها در رشته کارشناسی مهندسی معدن فقط یک گرایش داریم و موجب شده تا پذیرش دانشجو کاهش پیدا کرده و خروجی دانشآموختگان کیفیتر شود.
وی بیان کرد: رشته مهندسی معدن نقش مهمی در توسعه معادن کشور داشته و در ایامی که کشور با مشکل تحریم مواجه است، نقش آن اثرگذارتر و سازندهتر است.
استاد دانشگاه گفت: انتظار ما از کارشناس رشته مهندسی معدن این است که مثل یک پزشک که بعد از اتمام تحصیل مطب دایر میکند، دانشجوی این رشته هم بتواند در بازار کار برای خود کاری پیدا کند و اگر تعداد دانشجو کم باشد این آموزشها به شکل کیفیتر به دانشجو ارائه میشود تا بتواند فردی متخصص و حرفهای باشد و با مشکل بیکاری مواجه نشود.
وی افزود: در حال حاضر نیاز صنعت با آنچه در دانشگاهها تدریس میشود متفاوت است لذا باید دانشجو به گونهای آموزش ببیند که بتواند در صنعت اثرگذار باشد و آموزشهای ما باید کاربردیتر باشد که از امسال با تغییرات در سرفصل آموزشی این مشل رفع میشود.
هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران که دیروز (چهارشنبه) در دانشگاه بیرجند گشایش یافت امروز به کار خود پایان داد.