نیویورک- ایرنا- نماینده آمریکا در امور ایران که تحریم پنج عضو شورای نگهبان را اعلام می کرد، از پاسخ دادن به میزان دارایی این افراد در بانک‌ها و حوزه قضایی آمریکا عاجز ماند و اعتراف کرد که آنها در این کشور، دارایی ندارند.

برایان هوک روز پنج شنبه پس از اعلام رسمی دفتر کنترل دارایی‌های خارجی(اوفک) مبنی بر تحت تحریم قراردادن آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و چهار عضو دیگر این شورا، این مطلب را در نشست خبری خود که در محل وزارت خارجه آمریکا برگزار شد، مطرح کرد.

در این نشست، خبرنگاری پرسید "آیا این افراد تا حالا تحریم نشده بودند؟ که این دیپلمات آمریکایی پاسخ منفی داد.

در ادامه با این پرسش روبرو شد که چرا تا کنون تحریم نشده بوده اند؟

هوک پاسخ داد: رئیس جمهوری آمریکا در ماه ژوئن فرمان اجرایی برای تحریم رهبرعالی ایران و دفتر او صادر کرد. ما تحریم ظریف، رئیسی، شمخانی را بر آن اساس انجام دادیم. امروز هم پنج نفر را اضافه کردیم.

این خبرنگار با این سوال ادامه داد که آیا این تحریم‌ها همچون تحریم های قبلی است برای توقیف دارایی آنها در آمریکا است؟

نماینده آمریکا در امور ایران اعتراف کرد: آنها در حوزه آمریکا دارایی ندارند.

خبرنگار آمریکایی اینگونه طرح موضوع کرد که چگونه می شود دبیر ۹۲ ساله شورای نگهبان، هیچ دارایی و پولی در بانک آمریکا نداشته باشد؟

هوک بدون ارائه هیچ استناد مشخصی پاسخ داد: ایرانی‌ها در سراسر جهان دارایی دارند و این که کجا مستقر شده است؟!، هرکسی که دارد باید آن‌ها را مسدود کند.

برجام و تحریم تسلیحاتی

نماینده آمریکا در امور ایران در پاسخ به این سوال که آیا دولت ترامپ تنها به دنبال تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران است یا می خواهد با فعال شده مکانیسم ماشه، همه تحریم های شورای امنیت بازگردد، گفت: ما قبل از اعلان اروپا برای فعال کردن فرایند حل اختلاف، به همه اعلام کرده بودیم که خطر منقضی شدن این تحریم‌ها چیست و خواستار تمدید این تحریم‌ها شده بودیم.

هوک افزود: ترامپ اوایل ماه ژانویه گفت که می خواهد ببیند آیا اعضای برجام به ما می پیوندند تا به یک توافق بهتری برسیم یا خیر. با این حال، نخست آنکه فشار را ادامه دهیم و توافقی می خواهیم که نه فقط مسایل هسته‌ای، بلکه موضوعات توسعه موشکی، تجاوز منطقه ای و گروگان گیری ایران را هم شامل شود.

وی که دولتش نقض فاحش برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را مرتکب شده است، کاهش انجام تعهدات ایران بر اساس ماده ۳۶ برجام را نقض این توافق نامید و مدعی شد: اروپایی هم گفته‌اند می‌خواهیم وارد فرایند حل اختلاف شویم، دیگر چیزی از برجام نمانده است که بخواهیم آن را حفظ کنیم.

این دیپلمات آمریکایی تروریسم اقتصادی، نظامی و دیپلماتیک دولت ترامپ علیه ایران را یک "سیاست خارجی خوب" توصیف کرد و گفت نگذاشته اند آنچه را که رژیم ایران نامید، پول لازم را برای حمایت از آنچه که گروه های نیابتی ایران خواند، به دست آورد و خواستار پیوستن دیگر کشورها به آنها شد.

خشم دولت ترامپ از محمد جواد ظریف

خبرنگاری پرسید اینکه ادعا کرده اید در ۴۱ سال گذشته همواره انتخابات به طور پنهانی تصمیم گیری شده است، آیا شامل انتخاب رئیسان جمهوری معتدلی همچون خاتمی و روحانی هم می شود؟

نماینده آمریکا در امور ایران، بدون توجه به اینکه شورای نگهبان بر اساس قانون اساسی وظیفه نظارت بر انتخابات را برعهده دارد، مدعی شد این برای نخستین باری نیست که شورای نگهبان  نامزدها را رد صلاحیت کرده است. این اتفاق از سال ۱۳۶۰ شروع شده است.

هوک که پیشتر نشان داد مشاوران فارسی زبان خوبی ندارد و هنوز نمی داند چند نفر از اعضای شورای نگهبان فقیه و چند نفر حقوقدانند و انتخاب آنها در چه فرایندی انجام می شود، اظهار کرد: این یک شورای غیر منتخب است و آنها تصمیم می گیرند که چه کسی وارد رقابت انتخاباتی و در معرض رای مردم قرار گیرد. آنها تقریبا نیمی از داوطلبان انتخاباتی را رد کرده‌اند.

وی ادامه داد: در خود قانون اساسی ایران آمده است که امور اساسی باید با رای عمومی و از طریق انتخابات انجام شود اما نمی‌توانید آن را انتخابات بنامید در حالی که نیمی از آنها توسط عده‌ای انگشت شمار رد صلاحیت شده‌اند.

نماینده آمریکا با اظهار کلمات اهانت آمیز به نظام و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، اضافه کرد آنها با برگزاری این انتخابات می خواهند به جهان یک چهره جمهوری نشان دهند و این همان نقشی است که جواد ظریف در جهان ایفا می کند.

هوک که دستان خالی خود را نسبت به اطلاعات داخل ایران با این اظهار نظر که "دیشب در گوگل جست‌وجو کردم"، به خوبی نشان داد، افزود: در تحقیقی که انجام دادم دیدم درباره (آیت الله) جنتی نزدیک به ۶۰ هزار بار اما برای ظریف بیش از چهار میلیون بار جست و جو انجام شده است.

وی نتیجه گیری کرد ایران می خواهد کسی را به عنوان چهره قرار دهد که غربی‌ها خوششان آید اما در پشت پرده کسی همچون (آیت الله) جنتی تصمیم گیری کند.

ملاقات اعضای کنگره با ظریف
نماینده آمریکا در امور ایران درباره دیدار برخی از اعضای کنگره آمریکا با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران هم گفت: بیشتر از آنچه که رئیس جمهوری (ترامپ) و وزیر خارجه در این باره صحبت کرده‌اند، چیزی برای گفتن ندارم.

هوک در پاسخ به این سوال که مقامات ایران می گویند هرگونه مذاکره باید پس از برداشته شدن تحریم ها انجام شود در حالی که شما به تحریم ها می افزایید، آیا تصور می کنید ایران به میز مذاکره خواهد آمد، اظهار کرد: ایران هرگونه پیشنهاد دیپلماتیک این دولت را رد کرده است، آنها تلاش‌های مکرون، آبه و کشورهای دیگر را هم رد کردند که سعی داشتند ایران راه بهتری را دنبال کند.

وی بدون اشاره به اقدام تروریستی رژیم آمریکا در شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و همراهانش افزود: حکومت ایران راه استفاده از نیروی نظامی را برای حل این مسایل انتخاب کرد. برای نزدیک شدن به میز مذاکره، تحریمی برداشته نخواهد شد اما اگر به توافق جدیدی دست یابیم، مزایای زیادی در میان خواهد بود.

این دیپلمات آمریکایی توضیح نداد وقتی که مذاکره ای در میان نیست و راه های مذاکره از سوی دولت آمریکا همچون افزایش تحریم و صادر نکردن ویزا برای وزیر خارجه به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی بسته شده است، چگونه می توانند به توافق جدید دست یابند.

هوک مدعی شد ما این راهبرد را از سال 2017 دنبال کردیم که سه شاخه دارد، محروم کردن حکومت ایران برای تامین پول گروه های نیابتی، بازگرداندن عامل بازدارندگی و سوم ایستادن در کنار مردم ایران.

وی که در این راهبرد از مردم ایران خواست تا از صندوق‌های رای فاصله بگیرند، افزود: از نتایج به دست آمده بسیار خرسندم، در کنار این مسایل، روشن کردیم که آماده مذاکره‌ایم اما حکومت ایران تصمیم گرفته راه دیگری را برود. بنابراین عجله ای نداریم. این همان چیزی است که پمپئو در ماه مه 2018 گفت که همچون کشور عادی رفتار کند یا شاهد فروپاشی اقتصاد باشد.

ناتوانی در صفر کردن صادرات نفت

این عضو وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به اینکه آیا تحریم ها علیه ایران در میانه راه است و هنوز امکان افزودن تحریم‌های جدید را دارید یا اینکه به آخر رسیده اید، گفت: همیشه اهداف بسیار زیادی برای این کار وجود دارد، ایران در زمینه دور زدن تحریم خلاقیت دارد و شرکت‌های صوری ایجاد می کند اما پمپئو به اعمال تحریم بسیار متعهد است.

هوک افزود هنوز نفت ایران به چین می رود، ما شرکت‌های نتفی را تحریم کردیم و می خواهیم به صفر برسد تا این مسیر دستیابی ایران به پول را بگیریم.

وی درباره تحریم اعضای شورای نگهبان هم مدعی شد: وقتی شخصی چون (آیت الله) احمد جنتی را تحریم می کنیم در واقع به جهان می شناسانیم. خیلی‌ها پشت سر رهبر ایران نقش دارند. وی از وزیر خارجه ایران موثرتر است . اگر این تحریم ها را اعمال نکنیم پیام نادیده گرفتن رفتار ایران را به جهان مخابره می کنیم.

آزادی زندانیان

نماینده آمریکا در امور ایران به این سوال که آیا پس از ترور سردار سلیمانی، امکان مذاکره برای آزادی زندانیان وجود دارد، گفت: ما در ماه نوامبر بدون پرداخت پولی این کار را انجام دادیم. من روزانه برای آزادی آمریکایی هایی که در ایران هستند، تلاش می کنم.

هوک مدعی شد پنج آمریکایی در ایران بازداشت هستند و شما خواهید دید که به زودی در این باره صحبت می کنیم.

وی البته توضیح نداد که این زندانیان آمریکایی، تابعیت ایران را دارند و قرار است به زودی درباره چه موضوعی از این زندانیان صحبت کند.