تهران – ایرنا – شبکه خبری فرانس 24 روز جمعه با اعلام شروع رای‌گیری در یازدهمین دور انتخابات مجلس ایران گفت که رای گیری به رغم تحریم‌های آمریکا، دعوت مخالفان به تحریم آن و بعضی خبرها در خصوص شیوع ویروس کرونا در برخی شهرها، درحال برگزاری است.

براساس این گزارش، همچنین دولت آمریکا برخی مقام های ایران را به بهانه تائید نکردن صلاحیت برخی داوطلبان نامزدی، تحریم کرده است.

رضا سیاح خبرنگار فرانس 24 در ایران با شروع رای گیری، گزارش هایی از ایران ارسال و در آنها با برخی افراد بطور گزینشی گفت و گو کرده  که از اوضاع دشوار اقتصادی انتقاد می کنند. 

تارنمای سی ان ان هم نوشت: روز جمعه ایرانی ها در بحبوحه تنش میان ایران و آمریکا و مسائل داخلی، در انتخابات مجلس شرکت می کنند.

سی ان ان در بخشی از گزارش خود موضوع انتخابات را به تنش های میان ایران و آمریکا گره زد و نوشت که بعید به نظر می رسد این انتخابات تاثیری در تنش های میان تهران و واشنگتن داشته باشد.

سی ان ان نوشت: کارشناسان معتقدند که در خصوص موضوع کاهش تنش بین ایران و آمریکا، توپ در زمین آمریکا است  و شاید بعد از انتخابات ریاست جمهوری  آمریکا، این کشور مجبور به بازنگری سیاست خود در قبال ایران شود.

خبرگزاری رویترز نیز در چند گزارش در باره شروع انتخابات با اشاره به موضوع بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس نوشت که این امر سبب شده تا دامنه گزینه های مردم دراین انتخابات محدود شود. 

رویترز درحالی مدعی محدود بودن حضور مردم درانتخابات شده که تا لحظه مخابره خبر این خبرگزاری غربی، تنها کمتر از دوساعت از شروع انتخابات گذشته و موج اصلی حضور مردم پای صندوق های رای هنوز شکل نگرفته است.

رویترز افزود: این انتخابات پارلمانی همزمان با فشار فزاینده واشنگتن بر تهران بر سر برنامه هسته ای آن انجام می شود و  احتمالا منجر به تقویت حکومت در این کشور خواهد شد.

 همچنین بیشتر رسانه‌های انگلیسی شانس پیروزی جریان اصول گرا در واکنش به ترور سردار سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط ارتش آمریکا را بالا توصیف کردند. 

گاردین در گزارشی همچنین مشارکت مردم در انتخابات را بررسی کرد و نوشت رهبران ایران هشدار داده‌اند که غیبت در رای گیری امروز چه از روی اعتراض و یا بی تفاوتی باشد سبب می شود تا دونالد ترامپ تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را بیشتر کند.

به نوشته این روزنامه انگلیسی، ۵۸ میلیون ایرانی مشمول شرکت در انتخاباتی هستند که دولت ایران ادعا می کند نماد دموکراسی در غرب اسیا است.

گاردین سپس ادامه داد: این انتخابات به عنوان یک شانس واقعی برای محافظه کاران – موسوم به اصول‌گرایان – مشاهده می‌شود که قدرت خود را در یکی از تشکیلات سیاسی ایران که از کنترل‌ آنها خارج است گسترش دهند.

این در حالی است که به نوشته این رسانه‌ انگلیسی، اردوگاه اصلاح طلبان دوپاره است. گروهی معتقدند که مجلس توان اصلاحات در کشور را ندارد و گروه دیگری بر این باورند که خطر واگذاری پارلمان به دست گروه‌های تند رو بالاست. 

نشریه دیلی میل هم در گزارشی با اشاره به شانس بالای پیروزی اصول‌گرایان در انتخابات احتمال داد که هواداران حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری «معتدل» ایران، در انتخابات مشارکت کمتری خواهند داشت.

این نشریه همچنین به حضور صبح امروز رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای پای صندوق رای اشاره کرد تا مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کنند.

دیلی میل همچنین تصاویری از حضور پرشور مردم کشورمان به ویژه جوانان را پای صندوق‌های رای بازتاب داد.

شبکه خبری بی‌بی سی هم پیش بینی کرد که ترکیب مجلس آینده اصولگراتر و وفادار به رهبر انقلاب اسلامی ایران باشد.

این شبکه همچنین عنوان کرد که نتیجه این انتخابات احتمالا جناح رئیس جمهوری ایران را از نظر سیاسی ضعیف‌تر می کند.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و نخستین میان‌ دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری همزمان از ساعت 8 صبح امروز -جمعه - دوم اسفند در ۲۰۸ حوزه انتخابیه - ۶ هزار و ۱۱۲ شعبه شهری، ۵۷۷ شعبه روستایی و ۴۶۱ شعبه سیار اخذ رای- برای تعیین ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی  و تعیین۷ نماینده مجلس خبرگان رهبری در ۵ حوزه انتخابیه تهران، خراسان شمالی، خراسان رضوی، فارس و قم برگزار می‌شود.

در این دوره از انتخابات ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ نفر واجد شرایط رای دادن و ۲ میلیون و ۹۳۱ هزار و ۷۶۶ نفر رای اولی هستند.