همدان- ایرنا- صف‌های خلق حماسه در کهن دیار هگمتانه مدام پر و خالی شده و آرای مردم آرام و مشتاق بر صندوق‌های رای می بارد تا توطئه و تزویر بدخواهان را بشوید و بار دیگر رنگین‌کمانی از صداقت و وفاداری بر آسمان ایران بیافریند.

روز موعود رسید، روز انتخاب؛ روزی که عصاره و چکیده ای از فرهنگ و فضیلت هگمتانه راهی خانه ملت می شود.

سهم کهن دیار همدان از چیدمان خانه ملت ۹ صندلی است و مردم امروز از میان ۱۴۰ نامزد باقی مانده در کارزار انتخابات، باید بهترین و لایق ترین ها را برای نشستن بر این صندلی ها انتخاب کنند.

مردم زمان کافی برای شناخت افراد لایق و بهتر را داشتند و نامزدها هم با صدها تاکتیک و ترفند مجاز و غیرمجاز سعی کردند برتری خود را به رخ بکشند و رقبایشان را از میدان بیرون کنند.

اما مردم در میان این هیاهوی رنگ‌ها، حزب‌ها و شعارها هوشیارتر شدند تا تصمیم درست و عاقلانه بگیرند به طوریکه از لحظه نواخته شدن زنگ رای گیری در یک هزار و ۲۷۸ شعبه اخذ رای آمده شده در استان همدان حاضر شدند و مدام صف های مشارکت پر و خالی می شود.

حضور مشتاقانه رای اولی‌ها

 جوانان، میانسالها، سالمندان، کاسب، کارمند و کارگر همه آمده‌اند و تشخیص اینکه استقبال کدام گروه و دسته از مردم بیشتر از دیگران است امکان پذیر نیست.

جوانانی که تازه به سن قانونی رسیده و برای نخستین بار رای و نظرشان برای سرنوشت شهر و دیارشان اهمیت یافته است  بعضی از آنها به تقلید از پدر و مادرها، برخی هم دستخوش شعارهای انتخاباتی و تعدادی هم به گفته خودشان پس از تحقیق و پرس و جو به انتخاب رسیده اند و نام یکی از نامزدها را بر تعرفه های رای نوشته و داخل صندوق می اندازند.اما در میان همهمه رای دهندگان؛ عده‌ای پرشور و پررنگ‌تر هستند و به قول معروف نفس‌شان چاق‌تر از بقیه است.

جوانانی که تازه به سن قانونی رسیده و برای نخستین بار رای و نظرشان برای سرنوشت شهر و دیارشان اهمیت یافته است  بعضی از آنها به تقلید از پدر و مادرها، برخی هم دستخوش شعارهای انتخاباتی و تعدادی هم به گفته خودشان پس از تحقیق و پرس و جو به انتخاب رسیده اند و نام یکی از نامزدها را بر تعرفه های رای نوشته و داخل صندوق می اندازند.

سحر از اینکه برای نخستین بار رای دادن را تجربه می‌کند حس غرور و بزرگ شدن دارد و از اینکه قدرت انتخاب دارد در پوستش نمی گنجد.

او در پاسخ به اینکه ملاکش برای رای دادن چیست؟ می گوید: شناخت دقیقی از کاندیداها ندارم، فقط چهره آنها را از روی کاغذها و بنرهایی که در سر و سینه شهر چسبانده اند می شناسم.

اما به انتخاب پدر و مادرم اطمینان دارم و به شخصی رای دادم که آنها به او اعتماد دارند.

طبق حساب و کتاب های آمار ثبت احوال همدان یک میلیون و ۴۰۴ هزار و ۷۳۰ نفر از مردم این استان واجد شرایط رای دادن هستند که ۶۳ هزار و ۵۹۱ نفر آنها رای اولی هستند و امروز برای نخستین بار طعم رای دادن را می چشند. 

به شعار رای نمی‌دهیم

برای گفت و گو با یکی از معلمان همدانی که خانواده اش را هم برای آمدن به شعبه اخذ رای با خود همراه کرده مشتاق می شوم.

او معتقد است که باید به کسی رای بدهیم که شعار ندهد، یا به عبارتی اهل عمل باشد، زیرا مردم از کسانی که زدودن بیکاری، فقر و تنگناهای اقتصادی را متن شعارهای تبلیغاتی شان کرده و پس از رفتن به مجلس آنها را فراموش می کنند خسته شده اند.

زن و فرزند او هم با هر جمله سری به نشانه تایید تکان می دهند و می روند تا نام کسی را به درون صندوق بیندازند که کم گوی و گزیده گو و همچون دُر باشد.

محل شعب اخذ رای در شهر همدان مانند سالهای قبل ثابت است تا مردم برای پیدا کردن نشانی صندوق های رای سرگردان نشوند فقط در محله های شلوغ، پرجمعیت و مجتمع های مسکن مهر چند شعبه اضافه شده تا مردم به راحتی و در زمان مقرر بتوانند رای بدهند.

بدخواهان تبلیغات زیادی برای خانه نشین کردن مردم در روز دوم اسفند انجام دادند اما مردم این حرفها را با یک گوش شنیده و از آن یکی بیرون کرده اند و به کوری چشم دشمنان تنور انتخابات در تمام شهر و روستاهای همدان گرم است و مردم امروز برشته و خوش طعم ترین نان ها را در این تنور می پزند.سری به یکی دیگر از شعبه های رای گیری در آن سوی شهر می زنیم که به گفته رییس شعبه قبل از آغاز زمان رسمی چند نفر از ریش سفیدان محل زودتر از بقیه جلوی در صف کشیده و منتظر بودند.

او که به عنوان نماینده فرماندار در این شعبه وظایف سنگین تری نسبت به بقیه اعضا دارد می گوید: بدخواهان تبلیغات زیادی برای خانه نشین کردن مردم در روز دوم اسفند انجام دادند اما مردم این حرفها را با یک گوش شنیده و از آن یکی بیرون کرده اند.

او می گوید: به کوری چشم دشمنان تنور انتخابات در تمام شهر و روستاهای همدان گرم است و مردم امروز برشته و خوش طعم ترین نان ها را در این تنور می پزند.

نه اصولگرا، نه اصلاح‌طلب!

نه اصلاح طلب و نه اصولگرا این پاسخ یکی از مردمی است که در انتهای صف رای دهندگان ایستاده وقتی که می پرسم به چه کسی رای می دهد؟

او بر این باور است که زمان بازی با این ۲ کلمه گذشته و شرایط کشور و مردم به گونه ای است که باید فراتر از این دو جناح اندیشید.

این پیر بازنشسته می گوید: مشکلات اقتصادی مردم را به ستوه آورده اما وفادارانه دوباره پای صندوق رای می آیند بلکه نمایندگان جدید و خوش فکر بتوانند اوضاع را بهبود بخشیده و دردی از مردم دوا کنند.

انگشت‌های رنگی، رنگین‌کمان نجابت

خبرنگاران و عکاسان در پی شکار لحظه های ناب هر گوشه ای را سرک می کشند تا زیباترین تصویر را در لنز دوربین هایشان جا بدهند.

اگر چه الزام درج اثر انگشت به روی تعرفه های رای از صبح امروز به لحاظ مسائل بهداشتی و جلوگیری از انتشار ویروس کرونا برداشته شد اما به توصیه عکاسان خبری مسوولان و مردم نجیبانه انگشت سبابه خود را رنگی کرده و در کادر تصویر آنها جای می دهند تا رنگین کمانی از شور و نشاط انتخابات در آرشیو تصاویر پایتخت تاریخ و تمدن ایران ثبت و ضبط شود.

خلاصه تقلا و تکاپو برای برگزاری انتخابات نمونه و بی همتا در استان همدان ادامه دارد، هر چند مسوولان بارها تذکر و تاکید کردند مردم رای دادن را به ساعات پایانی موکول نکنند، اما هر چه آفتاب کمرنگ تر می شود حضور مردم پررنگ تر، این عادت دیرینه همدانی هاست که همه را در لحظات آخر شگفت زده کنند.

برخی از مسوولان و صاحب نظران که تجربه بیشتری در امر انتخابات داشته و چند پیراهن بیشتر از بقیه پاره کرده اند، پیش بینی می کنند به علت تعدد نامزدها در شهر همدان و خرد شدن آرا، انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به دور دوم کشیده می شود.

باید بود و دید که مردم چه سرنوشتی برای ۱۴۰ نامزد این دوره رقم می زنند؟ و ۹ صندلی سبز مخملی نصیب کدامیک می شود؟

گزارش: زهرا زارعی